Autor Wątek: Błąd CLR 80004005  (Przeczytany 2031 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
Błąd CLR 80004005
« dnia: Września 25, 2013, 21:25:20 »
Witam,

otóż mam następujący problem - w przypadku uruchamiania niektórych programów wyskakuje mi taki komunikat:

Szybkie googlowanie wskazuje na problemy z .NET Framework. Niestety najczęściej powtarzająca się rada, czyli reinstalacja Frameworka nie pomaga. Usunąłem go przez panel sterowania, restarcik, instalacja .NET Framework 4.5, restarcik, Winda dociąga aktualizacje do Frameworka, restarcik i niestety komunikat taki sam jak powyżej. Ma ktoś może jakiś pomysł jak temu zaradzić? Ostatecznie mogę postawić Windę na nowo (7 Home Premium 64bit, 3 lata już śmiga bez przesadnego dbania o system) , ale jeśli da się tego uniknąć to byłoby fajnie.

Pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Błąd CLR 80004005
« Odpowiedź #1 dnia: Września 26, 2013, 07:48:54 »
Niestety to jeden z tych błędów na który nie ma jednego pewnego, słusznego rozwiązania. Musisz zdać się na Google. Od siebie dodam, że spróbuj skorzystać z tego opisu do wywalenia tego dziadostwa:

http://djlab.com/2010/10/how-to-completely-uninstall-net-framework/

lub

http://blogs.msdn.com/b/astebner/archive/2008/08/28/8904493.aspx

Następnie zainstaluj paczkę Net Frameworka dostarczonego z grą i zobacz co będzie. Jak nie zadziała to znowu odinstaluj, wyczyść i zainstaluj kolejno wersję 2.0, 3.5 i 4.0. Teoretycznie w wersji 3.5 zawarte są wszystkie paczki poprzednich wersji ale możliwe, że gdzieś występuje jakieś przypisanie na sztywno albo inny babol i się biedak pogubił. Format to ostateczność ale jak w Windowsie coś się z tymi bibliotekami pomerdało to może się okazać, że to jedyny sposób. Może się okazać, że szybciej poskładasz Windę od nowa niż zmęczysz ten problem kombinując z instalacjami. Wszystko zależy jak bardzo zdesperowany jesteś aby zagrać w grę.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #2 dnia: Września 26, 2013, 20:37:48 »
Dzięki za odpowiedź. Akurat w tym przypadku nie chodzi mi o grę ale program do modowania sterowników :). Niestety nie jest to pierwsza aplikacja która odmawia współpracy. Jeszcze raz wywaliłem Frameworka, wyczyściłem pozostałości po nim podlinkowanym programikiem, potem instalacja .NET Framework 3.5 i 4.5 (2.0 nie instalowałem bo wyskakiwał komunikat że nie jest obsługiwany w środowisku 64bit) i dalej dupa :|. No nic, chyba pozostaje stary dobry format C: - lekarstwo na wszystko, lol :D. I tak miałem zamiar się za to wziąć, bo komp się zaczął o to pomału domagać po 3 latach. 

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #3 dnia: Września 28, 2013, 19:13:40 »
Jak było do przewidzenia reinstalacja Windowsa pomogła - teraz wszystko ładnie śmiga.