Autor Wątek: Prepar3D 2.0  (Przeczytany 50378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Prepar3D 2.0
« Odpowiedź #120 dnia: Kwietnia 27, 2014, 21:28:44 »
Miałem okazję dzisiaj wybadać  czym ten Wasz P3D jest.  I prawdę mówiąc "pisząc" dupy nie urywa. W zasadzie  kalka 1:1 z FSX.   Lotniska które znałem z defaultu FSX sprawdziłem na tej platformie.  Nie wiem, LFPG standardowe w FSX jest całkiem ładne i miłe  dla oka  zaś to co widziałem w preparze, słabizna. Hawaje, niby taka flagowa sceneria a jednak w FSX ładniejsza. Nawet  Nowa Zelandia w FSX jest w standardzie  lepsza.  Ok...zgadzam się  chmurki ładniejsze, słoneczko tez całkiem ładne. Ale wystarczy znacznie tańszyw zakupie REX albo AS i FSX znów ładniejszy. Poza tym, żaden z dodatków  które  przyniosłem ze sobą do testów  jakoś nie bardzo chciały współpracować.
Samo menu planowania misji  fajne ale to wszystko.
PMDG MD-11( jedyny "lajner" jaki mam kupiony i jaki mi radochę sprawia) nie działa poprawnie.
No niestety to jest ciągle i tylko beta. 
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #121 dnia: Kwietnia 27, 2014, 22:26:55 »
D... nie urywa bo to wciąż FSX ale z jeszcze gorszym menu i nieintuicyjnymi tematami w całym GUI, ale nie o to tu chodzi. Takiego oświetlenia i takich bajerów wzrokowych jakie oferuje P3D nie uświadczysz dzięki żadnemu dodatkowi, nawet w trybie Dx10 w FSX i o to tutaj bardziej chodzi, jak i nowy engine, który większość procesów przerzuca na kartę graficzną, a nie na procesor. Żadnego doczytywania się tekstur, większa ogólnie płynność... ale tak jak piszesz, większosć fajnych dodatków ma z nim problemy, albo raczej P3D z nimi, dlatego ja na razie go odstawiłem i czekam jak wyjdzie z tej "bety".

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #122 dnia: Kwietnia 28, 2014, 10:41:18 »
Tylko ... żądać za "bete"  całkiem pokaźnych sumek w momencie kiedy to jest tylko i wyłącznie nadal nieznacznie lepszy FSX. Troche nieuczciwe.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #123 dnia: Kwietnia 28, 2014, 10:48:23 »
Są gry i są narzędzia. FSX to gra, P3D to narzędzie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #124 dnia: Kwietnia 28, 2014, 11:43:54 »
Tylko ... żądać za "bete"  całkiem pokaźnych sumek w momencie kiedy to jest tylko i wyłącznie nadal nieznacznie lepszy FSX. Troche nieuczciwe.

Powiedz do to Eagle Dynamics, gdzie są wciąż odgrzewane stare kotlety już chyba na wszystkie możliwe strony, czekam jeszcze na DCS iPad version ;).

Nie zapomnij, że płaci się też za support, akurat w tym przypadku jest do kogo się zwrócić z błędami i są naprawiane, a chłopaki z Lockheeda dzielnie jak na razie z tym walczą. Na oficjalne naprawy w FSX OOMów, Dx10, wielu CTD nie ma co liczyć ew. na twórczość moderów.

Poza tym P3D powstał z myślą jako narzędzie do szkolenia, my dostaliśmy odnogę tego. Może jakby powstawał od razu jako jako symulator dla przeciętnych domatorów z PC to byłby bardziej "user friendly".

Myślę, że po prostu P3D potrzebuje jeszcze czasu, ale może za 1-2 lata większość będzie już latać tylko na nim, jak wyjdzie już z wieku dziecięcego.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #125 dnia: Lipca 18, 2014, 16:48:53 »
Witam mam ten sam problem co Sundowner. Na laptopie z dwiema kartami odpala tylko na zintegrowanej Intela. Wie ktoś czy wogóle da się zrobić żeby odpalał normalnie na karcie GeForce?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #126 dnia: Sierpnia 12, 2014, 17:04:11 »
Pojawiła się nowa łatka - P3Dv2.3 .

http://www.prepar3d.com/news/2014/08/5408/ . Także zapowiedziano prace nad kolejną 2.4.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 12, 2014, 19:26:31 »
Po updejcie mam CTD za każdym razem z błędem modułu: clr.dll. Ehhh.
Trzeba czekać kolejne pół roku jak już na dzień dobry się coś sypie. Może na 2016 będzie okej ; >.
Tam pracują jacyś beta testerzy, którzy testują to w różnych środowiskach?

Edit:

Ok, wywalilem plik DLL.xml z C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v2 i poszło. Niestety teraz nie działa mi np. Accu Feel, a także nie działają np. panele Saiteka (poza Instruments Panels).
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2014, 23:27:43 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 13, 2014, 06:38:51 »

Owszem i to nawet spora armia. Jedni  kupili za gruuuubą forsę  nieskończony produkt inni go znaleźli w sklepie z akcesoriami żeglarskimi. :)
PS.
Kilka dni temu pełną paczkę(3-pliki) scenerii od D-A-F  uploadowalem na  forumowy FTP.
Poza tym  testuję obecnie  pomysły na HUD do  F-35 i najmniej  jedną wersję  też tam niedługo podeślę wraz z instrukcją.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #129 dnia: Sierpnia 13, 2014, 07:40:02 »
Mam wrażenie, że przyczyną jest niekompatybilny FSUIPC (np. u mnie), z którym komunikuje się wiele programów i to powoduje CTD. Nie dają odetchnąć deweloperom. Tylko to takie koło zamknięte wciąż i wciąż.
Wiele osób się skarży na CTD po 2.3. U mnie ok, ale za to wiele rzeczy (działających w tle) przez wywalenie DLL'a przestało działać.

www.yoyosims.pl

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: Sierpnia 13, 2014, 09:35:41 »
Po updejcie mam CTD za każdym razem z błędem modułu: clr.dll. Ehhh.
Trzeba czekać kolejne pół roku jak już na dzień dobry się coś sypie. Może na 2016 będzie okej ; >.

Edit:

Ok, wywalilem plik DLL.xml z C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v2 i poszło. Niestety teraz nie działa mi np. Accu Feel, a także nie działają np. panele Saiteka (poza Instruments Panels).

Ja mimo ostrzeżeń zainstalowałem... Jak to mówią, nie uczymy się na błędach innych.  :) Niestety też pojawiły się problemy. Nie mam CTD ale program się nie uruchamia bo stwierdza, że mam niekompatybilną z DX11 kartę graficzną albo nieaktualne sterowniki.
Wiem gdzie leży problem, gdyż chyba w pierwszej wersji Prepar3D v2 miałem taki sam błąd ale wtedy dosyć szybko to poprawili.
Mam dwie karty graficzne i niestety jedna z nich nie jest kompatybilna z DX11. Mam nadzieję, że szybko to poprawią.

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #131 dnia: Sierpnia 13, 2014, 11:55:47 »
Ja odkad zakupliem Fiber-a calkowicie wrocilem do FSX-a, ktory wrescie zaczal dzialac tak jak nalezy i to bez zbednego grzebania w cfg. Z Preparem dalem sobie spokoj przy ostatniej aktualizacji i raczej z tego co widze szybko do niego nie wroce. Tylko wydanych pieniedzy zal.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #132 dnia: Sierpnia 13, 2014, 13:26:48 »
Prepar nie jest zły, ale człowiek głupieje w tych instalkach to tu i to tu, ręcznym kopiowaniu, wstawianiu czegoś co potem nie widać i nie działa, ciągłych problemach z kompatybilnością po nowych patchach i tym siermiężnym menu. A jak wywalam Alt i menu już w simie, to klatki spadają do 5 kl/sek. Tu wciąż jeszcze droga przed nimi. Natomiast w tej wypowiedzi ogłoszono, także prace nad 2.4, który ma przynieść znaczące zmiany. Ciekawe co? Może GUI właśnie?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #133 dnia: Sierpnia 13, 2014, 13:39:22 »
... ale człowiek głupieje w tych instalkach to tu i to tu, ręcznym kopiowaniu, wstawianiu czegoś co potem nie widać i nie działa, ciągłych problemach z kompatybilnością po nowych patchach i tym siermiężnym menu. A jak wywalam Alt i menu już w simie, to klatki spadają do 5 kl/sek.
To właśnie jest definicja złego produktu :).

_michal

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: Sierpnia 13, 2014, 14:45:01 »
To właśnie jest definicja złego produktu :).

Albo używania produktu niezgodnie z przeznaczeniem. LM pozwala na zakup P3D do użytku domowego, ale to nie znaczy, że ten produkt jest do tego przeznaczony. To nie jest FS11 tylko platforma treningowa.

Coś jakby kupić VBS i narzekać, że to nie Arma.