Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 78457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 08, 2015, 15:57:17 »
Jak się pozbyć tego rozmycia widoku przy szybkim ruchu głowy?
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 08, 2015, 16:23:44 »
Też przed chwilą się zastanawiałem... W ustawieniach kamery (dużo suwaków) jest coś jak było w ROF'ie -  suwaki do prędkości zmiany obrotu/przesunięcia oraz do inercji (opóźnienia?). Te drugie są ustawione na 100%, zmień na 0% i będzie lepiej.

PS: A może jest jakiś patent w plikach ustawień? Jakiś pstryczek? Bo same ustawienia grafiki są bardzo uproszczone i takich wypasów tam nie ma...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 08, 2015, 18:11:58 »
PPS: A nie, niestety nie, inercja może i niweluje efekt, ale go nie usuwa. Kiepska porada, trzeba szukać dalej.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 08, 2015, 18:42:14 »
PPS: Podobno Settings -> Camera i odznaczyć opcję Cinematic feature.   (Jakby ktoś mógł wywalić dwa posty wyżej, byłoby miło. Pozbyłbym się tego pokazu przerażającego braku kompetencji.)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #49 dnia: Marca 08, 2015, 19:09:01 »

PPS: Podobno Settings -> Camera i odznaczyć opcję Cinematic feature.   (Jakby ktoś mógł wywalić dwa posty wyżej, byłoby miło. Pozbyłbym się tego pokazu przerażającego braku kompetencji.)

Pomogło thx.  :)
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 08, 2015, 13:17:51 »
Panowie, zgłupiałem chyba, muszę zainstalować od nowa BoSa i nie mogę znaleźć nigdzie launchera czy czegoś do instalacji, pomóżcie jakimś linkiem proszę.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 08, 2015, 14:51:09 »
Idziesz na il2sturmovik.com, logujesz się, potem na swój profil https://il2sturmovik.com/account/, tam jest po prawej DOWNLOAD. Prowadzi to do

http://il2sturmovik.com/download/

co może jest widoczne nawet nie po zalogowaniu?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 08, 2015, 14:59:25 »
Dzięki, nie wiem dlaczego tego tego nie widziałem a byłem w tym miejscu  :roll:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 31, 2015, 20:19:21 »
Hmmm... mam pytanie, czy da się usunąć jakieś dziwne ograniczenie ruchu głową góra/dół z Freetrackiem/TrackIrem? W odróżnieniu do innych gier mam tu uczucie ograniczenia. Nie mogę spojrzeć za nisko oraz dokładnie ponad siebie (90 stopni w górę od poziomu). Szczególnie to drugie ograniczenie jest fatalne - nie mam ta płynnej i naturalnej możliwości śledzenia przeciwnika w walce. Wystarczy, że mam go nad sobą i już go nie widzę, i muszę zrobić jakieś obejścia w tył/górę by go znów zobaczyć. Denerwujące. Dodam, że sam profil FT daje mi przesuwanie góra dół w zakresie -90 / +120 stopni, co daje we wszystkich grach cały zakres góra/dół jaki daje, w tym 90 stopni w górę, czyli spojrzenie ponad siebie... Wszystkich, oprócz BoS'a...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: Maja 31, 2015, 21:49:53 »
Człowiek może głowę obrócić o ok 90 stopni w górę i w dół tyle na ile mu broda pozwoli. W grze jest to dobrze odwzorowane moim zdaniem.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #55 dnia: Maja 31, 2015, 22:17:24 »
No i o to chodzi. W grze nie mogę tych 90 stopni uzyskać, mimo, że w FT mam nawet i 120 stopni możliwe... Zupełnie inaczej niż w starył Ile, albo w WT, gdzie mogę spojrzeć ponad siebie w kabinie. Chciałbym uzyskać te 90 stopni, nie chcę więcej, nie chcę nadwyrężać szyi. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 03, 2015, 10:37:24 »
Odpaliłem wczoraj BoSa po ponad pół rocznej przerwie i też mnie irytowało to ograniczenie przy lookaniu góra/dół. Ale nie to było najbardziej upierdliwe. Przy ruszaniu kamerą obraz się jakoś dziwnie rozmywa. Nie miałem tego wcześniej, nie mam tego również w War Thunder, w którego gram na co dzień. Sprawdzałem w opcjach, ale nic nie znalazłem. Też to macie, czy to tylko moje widzi mi się?

« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 03, 2015, 10:46:09 »
Odpaliłem wczoraj BoSa po ponad pół rocznej przerwie i też mnie irytowało to ograniczenie przy lookaniu góra/dół. Ale nie to było najbardziej upierdliwe. Przy ruszaniu kamerą obraz się jakoś dziwnie rozmywa. Nie miałem tego wcześniej, nie mam tego również w War Thunder, w którego gram na co dzień. Sprawdzałem w opcjach, ale nic nie znalazłem. Też to macie, czy to tylko moje widzi mi się?

Włączona "cinematic camera"?

« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 03, 2015, 10:47:13 »
Tak. To jest to? Nigdy bym nie pomyślał.

« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 31, 2015, 12:17:06 »
Czy ktoś wie może jak ustawić zoomowanie widoku w kokpicie na szeroki, normalny, celownik, tak jak było to w starym IL pod klawiszami DEL, END, PGDOWN? Znalazłem tylko opcje do plynnego zoomowania, podpięcia osi do zoom...
Dzięki