Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 78634 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #150 dnia: Października 19, 2017, 12:39:33 »
Wczoraj Ramm poruszył temat ustawienia dokładności/celności strzelców AA i obrony lotnisk, itp. Podobno się da.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Października 19, 2017, 12:44:39 »
Wczoraj Ramm poruszył temat ustawienia dokładności/celności strzelców AA i obrony lotnisk, itp. Podobno się da.

Oczywiście, w naszej misji wszystko jest ustawione na ekspert.
« Ostatnia zmiana: Października 19, 2017, 16:31:05 wysłana przez =OPS=boski qrdl logos »

« Odpowiedź #152 dnia: Października 19, 2017, 19:26:42 »
Moglbys moja celnosc tez ustawic....

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #153 dnia: Października 19, 2017, 21:04:25 »
Dobra, dobra...

« Odpowiedź #154 dnia: Października 23, 2017, 13:51:21 »
To mój pierwszy wpis na forum.. więc przywitać chciałem szanowne grono :)..

Zakupiłem sobie 2 dni temu BOM - jest promocja na stronie "Sturmovika", do tego jeszcze "fokę".. I mam takie pytanie w związku z tym. Czy jest sens  ładować się w BOS jeszcze ( póki co się chłopaki tam cenią :D i jest to najstarszy moduł z tych "najnowszych"), czy może darować sobie i za jakiś czas inwestycję w BOK poczynić ?   Czytałem trochę forum i że tak powiem nie ogarniam jeszcze "zysków" i "start"  wynikających z różnic/podobieństw miedzy nimi.. :)

Pozdrawiam

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #155 dnia: Października 23, 2017, 14:00:14 »
Rdzeń gry jest jeden, po prostu nie polatasz sobie samolotami ani nie zagrasz w misje/kampanie, które są dostępne w BoS. Ale już w multi nad Stalingradem chyba możesz latać.

Skoro kupiłeś BOM, to BOK będzie zapewne ciekawszy ze względu na nowsze samoloty, ale BoS'a łatwiej wyrwać na jakiejś promocji, możesz też poszukać wersji pudełkowej.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Października 23, 2017, 14:33:11 »
Zależy na co się nastawiasz.
1. Przyjmijmy, że chcesz latać w sieci z innymi graczami. Tutaj może polatać nad dowolną mapą, ogranicza cię tylko wybór samolotów, które posiadasz, tzn. jeśli ktoś nad Kubaniem ustawi samolot, który posiadasz, bez problemu sobie w nim polatasz nad Kubaniem, czy Moskwą. Pod tym względem seria BoX jest wzorowa. Wystarczy mieć jedną z części, żeby w sieci latać sobie nad dowolnym terenem, który stawia serwer. Mało tego, sam możesz stawiać serwer z mapami, których nie masz! Czyli mając BoSa, stawiasz serwer* z mapą Kubania i latasz nad nią swoimi samolotami z BoSa.
2. Latasz off-line, lubisz przechodzić misje i kampanie. Tutaj kieruj się tym, który front cię interesuje i zakup sobie właściwą, do zainteresowań, część gry. Pamiętaj, że graficznie - pod względem silnika graficznego - wszystkie części są takie same, korzystają z tego samego silnika i jak coś jest w nim uaktualniane, to wszystkie części na raz to dostają. Różnice natomiast występują np. w jakości tekstur, szczegółowości terenu etc., choć niekoniecznie przy każdych ustawieniach to zobaczysz, zależy jaką masz kartę graficzną.

Tako rzecze,
Zaratustra

* Do stawiania dedykowanego serwera BoX potrzebny jest specjalny klucz, który można uzyskać od wsparcia technicznego.

PS. Poza tym BoSa można dostać na all. za ok. 50-60 pln., czyli imho za dość przyzwoitą cenę.

« Odpowiedź #157 dnia: Października 23, 2017, 14:55:16 »
Dziękuje Panowie za odpowiedzi..:)

Temat naświetlony wystarczająco i wiem teraz więcej.  ;D
Bawię się i w singla i w multi, więc będę sobie na ten czas posiadany BOM ogarniał, i patrzył co tam w trawie piszczy.

Dzięki raz jeszcze. :)

PS. Tak przy okazji..Czy tylko u mnie gra nie zapamiętuje ustawień czy to taka przypadłość ostatniej aktualizacji? Za każdym razem muszę zmieniać sobie interfejs na język polski po uruchomieniu gry na świeżo odpalonym komputerze.

« Odpowiedź #158 dnia: Października 24, 2017, 00:13:39 »
Masz ją na C zainstalowaną? Może windowsowy UAC blokuje grze prawo zapisu? Odpal ją jako admin, zmień uprawnienia całego folderu albo przenieś grę na inny, nie systemowy dysk.

« Odpowiedź #159 dnia: Października 24, 2017, 00:31:32 »
@Shaitan

Mam oddzielny dysk na "giery".. i nigdy to nie jest C...  :) UAC zawsze wyłączony :D ,  ale jako admin nie uruchamiałem . Sprawdzę:)
 Dzięki za wskazówkę:) 

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Października 24, 2017, 01:53:36 »
Akurat z BoXami jest sprawa prosta: żeby przenieść grę na inny dysk, wystarczy przenieść katalog z grą. Proste i eleganckie, nic nie trzeba mieszać w rejestrze czy gdziekolwiek indziej. Tak więc jak jest problem i nie da się rozwiązać uruchamiając jako administrator, to zawsze można na chwilę przerzucić katalog na C: i odpalić.
Przypominam sobie, że u mnie też kiedyś mieszał antywirus, ale to akurat dotyczyło poprawek, na koniec instalowania wyskakiwał błąd, musiałem antywira czasowo wyłączać.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #161 dnia: Października 24, 2017, 10:40:10 »
Niestety uruchomienia launchera jako administrator nie dało rezultatu.
Dzisiaj odpalam grę i mam znów angielski. Nie przeszkadza mi to generalnie, ale dla mnie to informacja, ze coś jest nie halo.
Natomiast moje ustawienia w kontekście sterowania pozostają niezmienne.

Zaczynam podejrzewać też ostatnią kompilację windows-a (1709), tą z 20 października. Postawiłem system na czysto, ten nie chciał mi Net Frameworka 3.5 sam pobrać i zainstalować ( na szczęście mam takie rzeczy zawsze na dysku w razie W), zniknęły mi plany zasilania w opcjach i w tej chwili na lapku mam tylko plan zrównoważony.
Co prawda mogę nim manewrować, ale mnie to nie urządza bo ja zawsze na maksymalnej wydajności  "jeżdżę".
I postawię chyba zaraz wydanie z 1703 z lipcowymi poprawkami i sprawdzę.  Tylko DCS-owe moduły muszę dezaktywować i tyle. Inaczej nie będę wiedzieć. :)

« Odpowiedź #162 dnia: Października 24, 2017, 17:47:14 »
Nie widzę opcji edycji postów więc kolejny napiszę.

Reinstalacja Windowsa nie zmieniła nic w kontekście działania BOS-a. Interfejs po każdym restarcie powracał do języka angielskiego.
Zysk taki, że mam opcje zasilania, które po update ostatnim poszły w siną dal:)

Grę ogarnąłem edytując "z palca" plik startup.cfg  i teraz jeździ mi wsio "po polskiemu"... :) z czego się cieszę. :D

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #163 dnia: Października 25, 2017, 18:56:05 »
Skoro tak wszyscy zachwalają to i ja postanowiłem polatać.
Po kilku chwilach zabawy online na Wings, uderzyły mnie po oczach lagi, takie zacięcia.
Znałem je z dawnego iłka.
Od lat nie widziałem lagowania, sprzęt mam dobry gdyż offline tego nie ma, net światło 300.
Pytam się skąd takie lagi? Może jakieś ustawienia?
Nie wierze że dziś jeszcze coś takiego potrafi się trafiać online.

« Odpowiedź #164 dnia: Listopada 04, 2017, 12:30:20 »
Witam. Mam takie pytanko. Niedawno zacząłem rozkminiać tego iłka, ale mam problemy z klawiszologią. Żebym nie wiem jak próbował to nie działa mi większość kombinacji klawiszy. Nie ważne czy zmapuje je na klawiaturze czy na dżoju, to działa jeden na kilka. Także lecąc mam możliwość kontroli tylko przepustnicy, a nie działają mi klawisze odpowiedzialne ze chłodnice, skok śmigła itd. W rezultacie chwila moment i mam silnik udupiony bo woda mi się gotuje czy olej.   
Próbowałem już nowej instalki i nic. Jak już jakiś klawisz działa z shiftem to odwrotnie niż mam ustawione. Można coś z tym zrobić czy to normalne  :(
« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2017, 09:42:21 wysłana przez KosiMazaki »