Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 78782 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online some1

• Global Moderator
Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #165 dnia: Listopada 05, 2017, 21:24:39 »
Normalne to nie jest, ale nie spotkałem się nigdy z takim problemem.
Może przypisujesz kilka funkcji do jednego klawisza?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #166 dnia: Listopada 05, 2017, 23:12:37 »
No właśnie nie. Nawet czyszczę wszystko żeby na nowo zbindować klawisze, a jak przypisuje konkretny klawisz z klawiatury czy dżoja to on i tak nie działa. Nawet tryby kamer mi nie działają, tzn te co są przypisane domyślnie pod F1 itd. A pamiętam, że kiedyś po zakupie i instalce te widoki wszystkie działały.  Jedyne co mi dziala z opcji sterowania silnikiem to przepustnica i to i tak nje nie za każdym razem załapie. Reszty kombinacji klawiszy nie rozpoznaje.

Regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2017, 09:41:22 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #167 dnia: Listopada 05, 2017, 23:46:43 »
Zrób default i zobacz czy działają standardowe przypisania.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #168 dnia: Listopada 07, 2017, 09:21:01 »
Już częściowo poradziłem sobie z tym problemem. Ustawienia domyślne nic nie dały. Dopiero po komentarzach jakiegoś filmiku na YT znalazłem programik Target Gui pod Thrustmastera T16000 i po ściągnięciu usatawień z ich strony do iła mogłem przypisywać do dżoja klawisze. Z tym, że przypisując przycisk z dżoja pokazywało mi, że to klawisz z klawiatury. Dziwne, ale najważniejsze, że podstawowe funkcję mam już przypisane  ;D.

Regulamin. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2017, 09:39:56 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #169 dnia: Listopada 21, 2017, 15:47:16 »
Po długiej przerwie postanowiłem zajrzeć do BoS, od razu nasunęło mi się pytanie. Jako że mam odblokowane tylko dwa samoloty Bf-109 F4 i LaGG-3 ser 29 z tego co sie zorientowałem to mogę jeszcze jakieś odblokować grając kampanie. Czy jest inny sposób na odblokowanie maszyn prócz latania kampanii?

« Odpowiedź #170 dnia: Listopada 21, 2017, 19:54:01 »
Rok temu czy coś koło tego była opcja odblokowania wszystkiego na stronie il2sturmovik.com/account/. Teraz tego nie widzę, ale ja mam wszystko odblokowane bez grania w kampanii. Coś tam grałem, ale na pewno nie aż tyle żeby wszystko odblokować wg starch zasad.

« Odpowiedź #171 dnia: Listopada 21, 2017, 20:08:23 »
Właśnie udało mi się odblokować Ju 87 D-3, szkoda że już nie ma możliwości odblokowania z poziomu konta na stronie.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 21, 2018, 14:32:54 »
Zacznę od prośby - czy ktoś mógłby umieścić tu plik tekstowy he111h6.txt z podkatalogu fixcameras? Miałem w nim, z nieznanych przyczyn, sieczkę zamiast danych, wziąłem go z pliku dla innego He, ale może jest inny.

Mam też pytanie dotyczące widoczności kontaktów. Generalnie latając na serwerach mam uczucie pustki. Raz nawet poleciałem nad wrogie lotnisko by kogoś wreszcie zobaczyć. Stary Iłek miał renderowanie kontaktów z daleka za pomocą 2 kropek, ten chyba nie ma takiego mega usprawnienia. Wrogowie i sojusznicy dość szybko mi znikają na najszerszym FOV, ew. są jeszcze widoczni na widoku normalnym i zoom'ie. Spróbowałem sugestii z ustawieniem gammy, robiłem trick ze starego Iła ze zmniejszeniem rozdzielczości - jakoś mi nie zadziałało. Jest jakiś pomysł na lepszą widoczność samolotów z dystansu? Oczy mam stare, ale w CloD i w WT jakoś nie mam żadnego problemu. :(   
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 21, 2018, 15:55:32 »
Mam też pytanie dotyczące widoczności kontaktów. Generalnie latając na serwerach mam uczucie pustki. Raz nawet poleciałem nad wrogie lotnisko by kogoś wreszcie zobaczyć. Stary Iłek miał renderowanie kontaktów z daleka za pomocą 2 kropek, ten chyba nie ma takiego mega usprawnienia. Wrogowie i sojusznicy dość szybko mi znikają na najszerszym FOV, ew. są jeszcze widoczni na widoku normalnym i zoom'ie. Spróbowałem sugestii z ustawieniem gammy, robiłem trick ze starego Iła ze zmniejszeniem rozdzielczości - jakoś mi nie zadziałało. Jest jakiś pomysł na lepszą widoczność samolotów z dystansu? Oczy mam stare, ale w CloD i w WT jakoś nie mam żadnego problemu. :(   

Zapraszamy na serwer OPSu jak będzie stał, znajdziesz tam zrozumienie u jednego jegomościa, co ponoć też nic nie widzi  :evil:. Nie chcę być niegrzeczny, ale czy pomyślałeś, że po prostu jesteś słaby, mało doświadczony w BoSa?  :evil: Może czas odgryźć pępowinę ze starego (jak na dziś nędznego) Starego Iłka i wziąć w nawias to co tam wyrabiałeś na małej rozdzielczości?  :evil:

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #174 dnia: Stycznia 21, 2018, 16:01:42 »
// attach ID shold be in range from 100 to 110

[attach=100] // Forvard camera located on the vertical fin
   position = -10.3, 2.8, 0.3
   rotation = 0, 0, -10
   convex = "Fin_Ctl_0"
   object = "LuaScripts/WorldObjects/GoProCamera90.txt"
[end]

[attach=101] // Forvard camera located on the horizontal fin
   position = -9.9, 0.4, -3.4
   rotation = 0, 0, 0
   convex = "Stab_L_1"
[end]

[attach=102] // Backward camera located on the engine cowling
   position = 2.9, 0.9, -2.3
   rotation = 0, 160, 0
[end]

[attach=103] // Side camera located on wing
   position = 0.7, 0.9, -9.4
   rotation = 0, 80, 0
   convex = "WingL_Out_0"
[end]

[attach=104] // Forward camera located below the plane tail
   position = -8.7, -0.8, 0.7
   rotation = 0, 0, 0
   convex = "Fuse_Ctl_7"
[end]

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 21, 2018, 16:08:48 »
Dzięki Zoom, o to mi chodziło!

----

Qrdl - obawiam się, że jak was tam lata 5-ciu w porywach, i głównie pewnie się ganiacie i strzelacie, to uczucie osamotnienia w powietrzu byłoby jeszcze bardziej dobitne...  :P

I oczywiście, że jesteś niegrzeczny, i oczywiście, że jestem słaby i mało doświadczony w BoS'a. Może jak się na serwerze dobrze ogarnę gdzie się lata (gdzie są tłuste cele), to będzie inaczej. Mam nadzieję, że w BoS się dzieje sporo na froncie, jak np. w WT, gdzie czasami aż buzuje na ziemi od walk...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 21, 2018, 18:24:30 »
Pewnie przez Qrdla przemawia, jak zwykle, pewna doza ironii - raczej nie jest niegrzeczny ;). Tak czy siak zapraszamy na nasz serwer =OPS=. W odróżnieniu od WT tu nie będziesz momentalnie ubity przez chmary czerwonych/niebieskich siedzących ci na karku.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 23, 2018, 13:31:09 »
Chyba jakoś lepiej widzę samoloty z daleka, przynajmniej przy dobrej pogodzie w środku dnia. Rozdzielczość do góry na maksa, gamma w dół, i chyba jest OK. Mam w szufladzie receptę na okulary, jak jeszcze ją zrealizuję, to będzie całkiem dobrze...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 23, 2018, 23:48:44 »
To niby ja jestem tym jegomościem, oczywiście że znajdziesz u mnie zrozumienie, często też 'tam" nic nie widzę. Może dwa denka od wina by mi pomogły, tylko nie wiem czy koniecznie na oczach? Co do kolegi Boskiego, to się nie przejmuj, jest szorstki jak komunistyczny papier do d...y, zaś jego urok osobisty, jest tak delikatny i prawie niewyczuwalny jak zapach świeżego powietrza w centrum miasta. Jednak idzie go polubić  :564: , mimo że pierwsze wrażenie może być szorstkie i szokujące  he he he.  :evil:
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 30, 2018, 10:22:32 »
Moi strzelcy pokładowi to straszne dupki. Jak latam offline myśliwcem, to wydaje mi się, że strzelcy AI są znacznie lepsi. Czyżby moi strzelcy w multiplayerze nie są 'expert'? Dodam, że już - może nadmiarowo i niepotrzebnie - wydaję im komendę "fire at will" oraz strzelania z daleka, bo zobaczyłem, że takie są...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.