Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 78511 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #315 dnia: Maja 01, 2019, 20:38:14 »
Odgrzewam stary kotlet: jak jest w BoS - Alianci lepiej skręcają w lewo, a Oś w prawo?

Offline Versor

• 13 WELT
  • *
  • 6 WELT
« Odpowiedź #316 dnia: Maja 04, 2019, 12:33:18 »
Witam

Panowie mam pytanie. Zakupiłem Battle of Kuban na stronie producenta. Wchodzę na konto i przechodzę na zakładkę download. Po kliknięciu na link "To get the game installer (168Mb), please, click DOWNLOAD below" otrzymuje komunikat - nie można odnaleźć pliku. Pytanie brzmi jak zainstalować to cudo ?

« Odpowiedź #317 dnia: Maja 04, 2019, 12:51:42 »
U mnie na komórce link działa. Spróbuj jeszcze raz.

Offline Versor

• 13 WELT
  • *
  • 6 WELT
« Odpowiedź #318 dnia: Maja 04, 2019, 12:58:41 »
Już wiem o co chodzi. Przez przypadek się udało. Skąd mam wiedzieć ,że muszę wpisać jakiś Squad tag w zakładce Account. Wpisałem to i ruszyło. 

« Odpowiedź #319 dnia: Maja 30, 2019, 10:41:58 »
Zachodzę w głowę, dlaczego w BoS nie ma Hurka, przecież mają gotowy model z CLOD, tym bardziej, że na Wschodzie latał...

« Odpowiedź #320 dnia: Maja 30, 2019, 11:31:21 »
Doboru maszyn do poszczególnych części serii BoX na trzeźwo nie ogarniesz. Tych maszyn, które powinny być nie ma np. Hurri (bardzo licznie eksploatowany na froncie wschodnim) albo np. I-153 albo SB-2. A te, których tam nie było np. P-40 E pod Moskwą w 1941 lub foczka A3 pod Stalingradem albo takie, które były w znikomych ilościach (Spit mk.V) są.
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2019, 15:37:27 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #321 dnia: Maja 30, 2019, 15:14:39 »
Bardzo brakuje mi I-153.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #322 dnia: Sierpnia 30, 2019, 10:45:01 »
Tak do końca nie w tym temacie, ale szkoda zakładać nowy.

Po ostatnim "update" przestałem widzieć kontakty na tle mapy. Może nie zupełnie przestałem, ale wg. mnie pogorszyła się znacznie ich "jaskrawość" i  taki odblask na tle ziemi.
Pytanie brzmi - co poprawić na karcie i (jeżeli już) co ruszyć w samej grze?

Karta graficzna to MSI GeForce GTX 1060 6GB.

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2019, 10:57:29 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #323 dnia: Sierpnia 30, 2019, 15:34:22 »
Jeśli oni faktycznie coś zmienili, to nie sądzę żebyś mógł coś zmienić. Ustaw wszystko ma max. Karta powinna to uciągnąć.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #324 dnia: Sierpnia 31, 2019, 11:18:38 »
Zmieniłem parę rzeczy i jest dużo lepiej.

1. w ustawieniach iła zmieniłem "landscape filter" na blurred i zaznaczyłem "sharpen".
2. antyaliasing dałem na off i w ustawieniach karty graficznej dałem antyaliasing "pod kontrolą aplikacji"
3. wyłączyłem poświatę cyfrową w ustawieniach kolorów i trochę podniosłem wartość gamma (na jaśniejszą).
Ustawienia graficzne mojego BOX'a:

Może się komuś przyda ... ;-)

Ramm.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #325 dnia: Sierpnia 31, 2019, 16:52:18 »
Proponuję abyś wyłączył full screen i synchronizację pionową (zakładam, że masz monitor FullHD 60 Hz) i w Nvidia Inspectotr ustawił sobie limit 58 fps.
A bez AA nie potrafię latać, nie mogę zdzierżyć poszarpanych krawędzi, więc mam na x4. Dodatkowo wyłączam filtr HDR bo się wszystko świeci jak psu ....... .

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #326 dnia: Września 01, 2019, 10:25:46 »
Proponuję abyś wyłączył full screen i synchronizację pionową (zakładam, że masz monitor FullHD 60 Hz) i w Nvidia Inspectotr ustawił sobie limit 58 fps.

Właśnie dlatego mam włączoną synchronizację pionową aby frapsy nie poszły do góry ;-)

A bez AA nie potrafię latać, nie mogę zdzierżyć poszarpanych krawędzi, więc mam na x4. Dodatkowo wyłączam filtr HDR bo się wszystko świeci jak psu ....... .

Bez AA wszystko bardzo ładnie widać na tle chmur i w chmurach, dużo wcześniej widać kontakty na tle ziemi i nieba - własnie przez te poszarpane krawędzie. A to świecenie jest genialne ja szukasz kogoś na tle ziemi :-)

Ramm.

« Odpowiedź #327 dnia: Września 26, 2019, 16:48:30 »
Sypnąłby ktoś jakimś profilem do TrackIR, który nie powoduje zaciachów obrazu w spoglądaniu do góry i w tył przez górę kokpitu. Chodzi o to, że teraz mam tak ustawione, że przy sporym przesunięciu głowy w górę sygnał do kamerki traci się, a nie umiem ustawić tego tak, aby mały ruch powodował duży skok na ekranie. Wierzę, że takie ustawienie pomoże. Mam lusterka, nie mam clipa. Może ktoś wrzuciłby jpegi ustawień tutaj. Z góry dziękuję.

P.S.: Dziwna rzecz, że w DCS nie mam żadnego problemu z rozglądaniem się, korzystając z tych samych ustawień, co mam w BoX.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #328 dnia: Września 26, 2019, 19:06:29 »
Wyślę Ci mój profil. Różni się on od tego z DCSa. Działa on za wolno a BoSie. Co do zaciachów widoku. Musisz sprawdzić ustawienie/lokalizację Tracka. Powinien być najlepiej na tej samej wysokości co odblaski na czapce, a jeśli nie jest to musisz go odpowiednio pochylić. W sofcie Tracka można to sprawdzać podczas ustawiania. Dodatkowo sprawdź, czy odblaski są czyste. Odległość Tracka od odblasków to ok. 60cm. Co prawda ja mam wersję 3Pro, w nowszych może być inaczej.
https://www.dropbox.com/s/eifa3uuw5zj240p/RoF%20and%20BoS.xml?dl=0

Offline EDI

• *
« Odpowiedź #329 dnia: Listopada 02, 2019, 09:33:21 »
Odnośnie malowań samolotów z działu zapowiedzi i patche. Super te skórki.
To teraz jeszcze czas na malowania z czasów wojny RF: https://www.mojehobby.pl/products/303-Squadron-North-Ameriacan-Mustangs-23107392.html
Można z tymi skórkami nieoficjalnymi latać na serwerach KOTA, Combat Box i Liberty ?