Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 78465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #345 dnia: Stycznia 02, 2021, 12:55:20 »
Czy jest jakiś sposób na zwiększenie jasności celownika w samolocie Hawker Tempest?
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #346 dnia: Stycznia 03, 2021, 12:26:51 »
Jeśli nie używasz modów to nie możesz. Jak używasz, to popatrz w dziale o modach na forum gry, może ktoś taki mod uczynił.

« Odpowiedź #347 dnia: Stycznia 03, 2021, 16:29:51 »
Ok, dzięki.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #348 dnia: Stycznia 23, 2021, 22:48:28 »
Pany, problem z trackami w BoX. Przestały działać starsze i pojawia się komunikat (po wysypaniu się) jak na poniższym obrazku.

Ma to zapewne jakiś związek z patchami "poprawiającymi" tekstury, który wpływają na obsługę starych tracków. Mylę się?

« Odpowiedź #349 dnia: Stycznia 24, 2021, 08:27:44 »
Po paczach zazwyczaj starsze zapisy gry są już nieaktualne. Dlatego gdybyś chciał uwiecznić jakiś epicki moment to nagrywaj z tracka od razu film. :)

« Odpowiedź #350 dnia: Marca 06, 2021, 15:29:43 »
Panowie, mam problem z wejściem na serwery. Razem z kolegą chcemy pograć online, najlepiej w kooperacji, niestety nie możemy wejść prawie na żaden serwer, czy to w BoS czy w Tank Crew. Tworząc własne, również drugi nie może wejść na serwer kolegi. Jest widoczny, ale po wybraniu gra jakby się zawiesza, i po jakimś czasie wychodzi do menu z komunikatem, że nie można się połączyć. Udało nam się wejść tylko na pojedyncze serwery. W czym może być problem, jakieś podpowiedzi?

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #351 dnia: Lipca 06, 2021, 13:36:47 »
Cześć.
Czy i ew. gdzie można ustawić, żeby podczas misji offline, cały squadron miał ten sam skin lub litery kodowe co mój samolot?
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #352 dnia: Lipca 06, 2021, 16:54:00 »
Cześć.
Czy i ew. gdzie można ustawić, żeby podczas misji offline, cały squadron miał ten sam skin lub litery kodowe co mój samolot?

Dopiero nad tym pracują hehe.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #353 dnia: Sierpnia 21, 2021, 22:46:46 »
Moi drodzy... Co może być przyczyną takiego badziewia, wokół samolotu przy ziemi:

Trawa wyłączona. Sprzęt:
I5-9400
RX570 8Gb
SSD, 16 GB Ram

« Odpowiedź #354 dnia: Grudnia 26, 2021, 14:49:14 »
Witam, już miałem dawno zapytać. Od jakiegoś czasu nie mam rykoszetu pocisków._Skasowali w jakimś patchu?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2021, 18:48:36 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #355 dnia: Lutego 03, 2022, 15:04:22 »
Czy włączenie opcji HDR w grze coś wnosi, jeśli nie mam monitora obsługującego HDR?
System: Intel Core i7-13700K, MSI Z790 Edge WiFi, G.Skill 32GB 6800 MHz, MSI GeForce RTX 4080 Ventus 3X OC 16GB, Corsair RM1000x, Windows 11 64 bit

Zapraszam do odwiedzenia mojego kanału na YouTube - Filmy z latania w FSX, X-Plane i innych gier oraz symulatorów

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #356 dnia: Lutego 03, 2022, 15:40:01 »
Powinno, bo ta opcja nie ma związku z monitorami HDR.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #357 dnia: Lutego 11, 2022, 23:37:08 »
Pytanie:

Czy można jakoś uruchomić GeForce Experience  na il2.exe ?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #358 dnia: Sierpnia 01, 2022, 15:22:26 »
 Hej hej,

Dziękują na wstępie za przyjęcie do grona forumowiczów.

A teraz pytanie, jakie serwery polecacie by sobie polatać i czegoś się nauczyć? Latam póki co na singlu i zależy mi na fajnym serwerze, z przyjazną społecznością, który umożliwia rozgrywkę w trybie jak największego realizmu, ewentualnie z technoczatem, bo chyba serwer w którym opieramy się tylko na wskaźnikach nie istnieje 😉 do pełni szczęścia oczywiście serwer na którym można spotkać też użytkowników tego forum.

Pozdrawiam Adam

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #359 dnia: Sierpnia 01, 2022, 15:41:03 »
Hej hej,

Dziękują na wstępie za przyjęcie do grona forumowiczów.

A teraz pytanie, jakie serwery polecacie by sobie polatać i czegoś się nauczyć? Latam póki co na singlu i zależy mi na fajnym serwerze, z przyjazną społecznością, który umożliwia rozgrywkę w trybie jak największego realizmu, ewentualnie z technoczatem, bo chyba serwer w którym opieramy się tylko na wskaźnikach nie istnieje 😉 do pełni szczęścia oczywiście serwer na którym można spotkać też użytkowników tego forum.

Pozdrawiam Adam

A od dawna latasz offline? Jeśli tak, to możesz z nami, na serwerze OPS, który jest co jakiś czas stawiany tak od 21:30. Tu co prawda, od razu "wojna" więc nauka na głębokiej wodzie, ale tak szybciej się wczujesz w klimaty dogfight'u online. Jak jest też potrzeba i chcesz wpierw 1:1 i by się właśnie czegoś nauczyć ale powolutku, to można coś tam raz, dwa razu postawić osobnego by pogadać ...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl