Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 78447 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #360 dnia: Sierpnia 01, 2022, 21:34:48 »
 Hey YoYo,

Póki co w singlu w Iłku raptem coś w okolicach 100h, także czy to start czy ładowanie nie stanowi problemu, tak jak i nawigacja. Chciałbym spróbować multi z powodu braku wyzwań na singlu, niestety AI nie stanowi większego problemu i po tych 100h większość manewrów a nawet całych sekwencji zna się na pamięć... Co nie zmienia faktu że tak na prawdę nic nie umiem.

A miało tak z żywymi ludźmi polatać w formacji, pogadać, coś powalczyć i zwyczajnie dobrze się pobawić.

Pozdrawiam Adam

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #361 dnia: Sierpnia 02, 2022, 09:36:03 »
100h to już coś, więc raczej powinieneś dać sobie radę, znaczy ogarniasz temat latania. Oczywiście online to inne emocje i na pewno poczujesz to na plecach ;), bo to czuć wyraźnie, zwłaszcza na początku. Jakie masz tytuły? My ostatnio jak lataliśmy to 43, zachód czyli bardziej miks BoN i BoBplt. Można postawić raz jakiś serwer "szkoleniowy" i umówić się 1:1.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #362 dnia: Sierpnia 02, 2022, 11:05:42 »
Jeśli chcesz coś w ekipie polatać to możesz tez wpaść na discorda il2 Polska (serwer LG), Ravenów (teraz trochę martwy) albo Husarii. Dość regularnie robimy wspólne loty w MP. Głownie serwer Combat Box czy Fiński. Młodych też szkolimy w podstawowym zakresie. Jeszcze więcej wiedzy dostaniesz jak wstąpisz do naszego dywizjonu.
To co nas najbardziej nakręca to dobra kooperacja w powietrzu, ale pracujemy też nad umiejętnością walki 1_vs 1 i 2 vs 2 (serwer Berloga).

Bardzo fajnym serwerem, z chyba największym obecnie realizmem, jest serwer stawiany okresowo - TAW (Tactical Air War) najbliższy będzie chyba we wrześniu. Tu już jednak zaczyna się spina ;)

Z powodu urlopów/wojny w tej chwili drobny przestój z lataniem, ale z końcem sierpnia zacznie się dziać. Jeśli będziesz zainteresowany to pisz PM, wszystko Ci tam wyjaśnię.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2022, 13:04:17 wysłana przez KosiMazaki »
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #363 dnia: Sierpnia 02, 2022, 18:36:42 »
 Dzięki wielkie za odzew 😊 jak się trochę z pracą ogarnę na pewno zawitam, też w okolicach końcówki sierpnia. Niestety urodził mi się pilny wyjazd i nawet nie jestem w stanie spakować do małego bagażu sprzętu do wirtualnego latania 😐 także szykuje mi się przerwa minimum do 21 Sierpnia.

Jeszcze raz dziękuję i do usłyszenia/zobaczenia

Pozdrawiam Adam

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #364 dnia: Sierpnia 02, 2022, 18:37:49 »
Jak chcesz polatać na serwerze OPS to musisz śledzić wątek o wspólnym lataniu. Jeśli się zbierzemy (w wakacje z wiadomych względów rzadziej) to zawsze wcześniej jest jakiś anons. Proponuję także komunikację z Nami oraz śledzenie tego co się dzieje na discordzie https://discord.com/invite/ygcjgUZ

« Odpowiedź #365 dnia: Października 03, 2022, 16:34:23 »
Witam

Nie potrafię rozgryźć Spitfire, po starcie i kilku minutach spokojnego lotu wyłącza mi się silnik. Może pytanie dla większości banalne  :| ale proszę o kilka wskazówek co robię źle.

« Odpowiedź #366 dnia: Października 03, 2022, 16:48:05 »
Który Spitfire?
Chłodnica w Mk. Vb?
Obroty i moc silnika w normie?
Przestrzegasz ograniczeń eksploatacyjnych czy 100/100%?
« Ostatnia zmiana: Października 03, 2022, 20:36:27 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #367 dnia: Października 03, 2022, 16:49:29 »
Prawdopodobnie przekraczasz normy dla silnika. Gdy jesteś na mapie (czy to przed odpaleniem misji, czy już podczas niej) gdy masz okienko odprawy, na górze możesz przełączyć zakładkę na "specyfikacja". Tam masz opis samolotu oraz reżimy pracy silnika. W zależności od samolotu jest to continuous, combat, emergency. W quick mission odpal sobie misję, miej włączony technochat (wyświetlane po prawej informacje o systemach), spisz na kartkę wartości ciśnienia doładowania i obrotów dla danej maszyny i poćwicz lot utrzymując się w nich. Combat i emergency tylko do startu i walki, normalnie lataj tylko na zakresie continuous.

Poszukaj filmiku dla swojego Spitfire na kanale Requiema: https://www.youtube.com/c/TheAirCombatTutorialLibrary
« Ostatnia zmiana: Października 03, 2022, 17:02:02 wysłana przez Sherman »
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #368 dnia: Października 03, 2022, 17:34:58 »
Mk. IXe
Obroty staram się utrzymywać w normie, po tym jak silnik zdycha zapala się "fuel pressure warning".

Który Spitfire?
Chłodnica w Mk. Vb?
Obroty i moc silnika w normie?
Przestrzegasz ograniczeń eksploatacyjnych czy 100/100%?
« Ostatnia zmiana: Października 03, 2022, 20:36:58 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #369 dnia: Października 03, 2022, 17:36:41 »
Dzięki za podpowiedzi. Sprecyzuję, że po padnięciu silnika włącza się "fuel pressure warning".

Prawdopodobnie przekraczasz normy dla silnika. Gdy jesteś na mapie (czy to przed odpaleniem misji, czy już podczas niej) gdy masz okienko odprawy, na górze możesz przełączyć zakładkę na "specyfikacja". Tam masz opis samolotu oraz reżimy pracy silnika. W zależności od samolotu jest to continuous, combat, emergency. W quick mission odpal sobie misję, miej włączony technochat (wyświetlane po prawej informacje o systemach), spisz na kartkę wartości ciśnienia doładowania i obrotów dla danej maszyny i poćwicz lot utrzymując się w nich. Combat i emergency tylko do startu i walki, normalnie lataj tylko na zakresie continuous.

Poszukaj filmiku dla swojego Spitfire na kanale Requiema: https://www.youtube.com/c/TheAirCombatTutorialLibrary
« Ostatnia zmiana: Października 03, 2022, 20:34:40 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #370 dnia: Października 03, 2022, 17:44:13 »
Obroty, a ciśnienie doładowania?
Engine modes:
Max Cruising power (unlimited time): 2650 RPM, boost +7
International power (up to 1 hour): 2850 RPM, boost +12
Emergency Max All Out power (up to 5 minutes): 3000 RPM, boost +18

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #371 dnia: Listopada 21, 2022, 21:13:14 »
Hej.
Skopałem sobie linijkę w pliku Skins4.gtp z folderu data i zapisałem zmianę. Niby przywróciłem do tego co było, ale niestety podczas ładowania gry wyskakuje błąd danych. Czy może ktoś przesłać  (pssobilak@gmail.com) oryginalny/niezmieniony plik? Po zapakowaniu go do folderu z grą powinno chyba pomóc.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #372 dnia: Listopada 22, 2022, 19:50:54 »
To już tu odpiszę:

tyle tylko, że on ma 1Gb... to nie ma jak tego tak na szybko przesłać. A nie lepiej, żebyś sobie zainstalował iłka gdziekolwiek (inny komp, laptop) i sobie przeniósł na dysku to? Ja musiałbym dzielić zipem i umieszczać w 4 po 250Mb na serwerze do hosting plików.
Daj znać. Mogę pomóc, ale myślę, że szybciej będzie jak ściągniesz sobie grę. Nawet nie musisz się tam logować.
« Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2022, 08:39:01 wysłana przez KosiMazaki »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #373 dnia: Listopada 23, 2022, 05:42:03 »
Dzięki.
Sprawa już załatwiona.
Raptor z forum IL2 wrzucił w chmurę. Zdarłem już.
Posty do usunięcia.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #374 dnia: Stycznia 27, 2023, 01:24:41 »
Pytanie:
Czy ma ktoś mapy z iła do wydruku (np. w pdf-ie)? Albo jakiś link gdzie takie mapy znaleźć?

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2023, 08:49:51 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "