Autor Wątek: Hamulce w LaGG'u  (Przeczytany 2137 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hamulce w LaGG'u
« dnia: Listopada 19, 2013, 20:57:21 »
A właśnie co z tymi hamulcami ŁaGG miał lewe i prawe? No i co z tym kołowaniem, skręt w lewo to jakiś koszmar. Jak sobie z tym radzicie?
« Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2013, 08:30:42 wysłana przez YoYo »
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Benek

• Gość
Odp: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 19, 2013, 21:32:13 »
A właśnie co z tymi hamulcami ŁaGG miał lewe i prawe? No i co z tym kołowaniem, skręt w lewo to jakiś koszmar. Jak sobie z tym radzicie?

Musisz zbindować sobie hamowanie, tyle że nie na konkretne koło, tylko ogólnie, wcisnąć ten klawisz i trzymać (na drążku jest wajcha która się rusza, musisz ją wyczuć bo zaczyna hamować z opóźnieniem) - usłyszysz charakterystyczny dźwięk wtedy trzymają oba heble. Trzymając cały czas wciśnięty ten klawisz hamowania sterem kierunku włączasz ten kierunek w którą stronę chcesz trzymać zablokowane koło usłyszysz znowu ten dźwięk a drugie koło nie będzie hamować. Teraz wystarczy tylko dać trochę gazu i mając odpowiednio wysoki skok śmigła samolot powinien ci skręcać w obie strony. Przy starcie ważne żebyś dodawał stopniowo gazu i kontrolował lewym pedałem kierunek, jeśli dodasz gwałtownie gazu musisz mocno kontrować. Powinno to być płynne w sensie dajesz coraz więcej gazu i coraz bardziej kontrujesz, jak ci się podniesie tyłek to możesz zmniejszać kontrowanie. Pomaga też dociskanie kółka ogonowego do ziemi przez ciągniecie drążka na siebie. BTW taki sympatyczny detal: jak wypuścisz podwozie w locie koła się kręcą i można je zahamować :)

Czasem trochę dziwnie ładują się też tekstury na samolocie przy przełączaniu widoków. Przez chwilę mydło, potem defaultowy skin, a potem. np. właściwy zimowy.
Też tak mam, ale nie wychylałem się, bo myślałem że to przez 1GB RAM na grafie ale widocznie w tej chwili tak jest u wszystkich :D.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 19, 2013, 21:42:19 »
Dzięki Benek za wyjaśnienie :). A co do przegrzania, to coś tam załatwiłem. Ale trochę to trwało chyba z 20min.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 19, 2013, 23:19:25 »
@Thx Benek za tipy.

Faktycznie tak działa i można zrobić wszystko, łącznie z wkołowaniem na ochronną  stojankę. Fajnie to zrobili.

Już chciało by się więcej - obleciałem już całą mapę 3x, a to dopiero cz.1 serialu. Ehh.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl