Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142622 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Benek

• Gość
Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #165 dnia: Grudnia 14, 2013, 13:16:58 »
Odkryłem w sobie ukrytego jutuberka :D macie jeszcze do pośmiania:

http://www.youtube.com/watch?v=f43YyE7Aiqo

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Grudnia 14, 2013, 13:37:13 »
Rozumiem, że w Laggu też będzie ?
Zauważyłem, że TIR tu działa trochę moim zdaniem gorzej niż w CoD. Trzeba bardzie kręcić głową. Swoboda ruchów w CoD byłą większa. Poza tym w trakcie rozglądania, głównie na boki mam wyraźne lagi, czego w CoD także nie mam a powinno być chyba na odwrót. Zakładam, że nad optymalizacją jeszcze będą długo pracować.

W Łaggu nie ma jeszcze działającego trymu. To jak działa Track, zależy od tego jak sobie profil ustawisz.  Różne simy mają różny FOV i domyślną pozycję głowy pilota. Co do lagów... Jak dla mnie optymalizacja nie stwarza problemów, więc kolejne logiczne pytanie jakie się nasuwa, to jaki masz sprzęt i ustawienia?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #167 dnia: Grudnia 14, 2013, 15:22:18 »
C2Q 6600 3.2 MHz, 8 Gb ram, Radeon 6850 1Gb, Win 7 64bit, rozdziałka 1600/1200. W Cod czasami przycina z uwagi prawdopodobnie na pamięć karty, ale RoF śmiga jak ta lala na dość wysokich detalach. CoD też wysokie ustawienia

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #168 dnia: Grudnia 14, 2013, 22:37:07 »
Fajnie się to wszystko czyta, trzymam kciuki, na razie $94.99 nie nastraja na dołączenie do waszej wesołej gromadki, ale i tam moc pozdrowień. Na święta cena się pewnie nie zmieni, ale w połowie roku mam urodziny ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #169 dnia: Grudnia 14, 2013, 23:41:20 »
Bujanie mojego samolotu mogę znieść, w końcu to nie pierwszy sim z samolotami na gumce od majtek. Ale patrzenie jak ruski mi się buja jakby był z teatru lalek jest nie do wytrzymania. Mam nadzieję że to tylko etap w tworzeniu FM. Reszta jest bardzo dobra, zabity pilot jest fajnie skulony w kabinie, silnik bardzo realistycznie się pali, można poczuć jakim zagrożeniem dla pilota były płomienie z silnika przedostające się do kabiny.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #170 dnia: Grudnia 18, 2013, 09:12:39 »
Zakupiłem nowego iłka, zarejestrowałem się i widzę jestem na jakiś czas skazany na latanie sowieckimi szmatolotami.
Mimo tego że sowieckiego sprzętu mam po iłku serdecznie dosyć to, do zobaczenia w mroźnym powietrzu nad Stalingradem
Przynajmniej bedzie się można znowu pobawić manualnym ustawianiem mieszanki, skoku, chłodnicy i sprężarki, co bardzo lubiłem.
Czy macie może jakieś choćby przedwstępne wieści dot. dalszego rozwoju gry dot. mapy i samolotów z frontu zachodniego?
Pozdrawiam
306_Geni
B.T.W.
ŁaGG to nie Rudy 102, to Parchaty 1313 ;)

« Odpowiedź #171 dnia: Grudnia 18, 2013, 10:34:22 »
Nie wiadomo nic konkretnego - wszystko rozbija się o to jak sprzeda się "BoS" po premierze. Na chwilę obecną deklarowane są tylko dodatki w formie paczek map wraz z samolotami, ale jakie to będę teatry działań to już nie wiadomo - pewnie sami deweloperzy również nie wiedzą.

Jak słusznie zauważył YoYo w swojej bardzo obszernej pre-recenzji przydałyby się choćby letnie i jesienne warianty obecnej mapy, bo szata zimowa nie podtrzyma zbyt długo zainteresowania graczy. Oby za "Stalingrad" wzięli się bardziej niż za "Kanał", do którego dalej mamy tylko jeden letni wystrój.

Cała nadzieja w tym, że DCS: Europe 1944 będzie im dyszał w plecy swoją Normandią.

Benek

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: Grudnia 18, 2013, 11:05:57 »
Widziałem gdzieś na oficjalnym forum że planują zrobić Kubań (ze sprzętem z lend lease'u) a potem Moskwę - właśnie w tej kolejności.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #173 dnia: Grudnia 18, 2013, 11:13:42 »
Serio??? To sobie poczekam na Afrykę i Pacyfik 10 lat...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Benek

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: Grudnia 18, 2013, 11:36:19 »
Czy serio to nie wiem, gdzieś mignęło mi takie info, ale kto to mówił i czy to prawda to głowy nie dam. Na Twoim miejscu na Pacyfik i Afrykę bym za mocno nie liczył. Wystarczy wejść na ruskie oficjalne forum i zobaczyć jak dużo więcej ludzi tam siedzi niż u nas żeby w ciemno obstawiać ze ludzie z 777 będą robić w pierwszej kolejności coś dla tamtych klientów tak sądzę.

« Odpowiedź #175 dnia: Grudnia 18, 2013, 11:45:47 »
Kubań już daje jakąś nadzieję na przesiadkę na P-39 i Douglasy. Brzmi to znacznie lepiej niż wieczne latanie na Ła i Jaku, ŁaGGa nie nawet nie wspomnę, bo mi się niedobrze robi.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #176 dnia: Grudnia 18, 2013, 13:18:56 »
Hey.

Kubań i Moskwa wbrew pozorom dają sporo mozliwości.
Ten pierwszy teatr działań to nie tylko P-39 i A-20. Mogą (ale nie muszą - ich dobra wola) dodać: P-40, Spita V, Hurka Mk II. Moskwa - pułki ochrony powietrznej miały dzbanki :-P
Ogólnie przewiduję ogromne mozliwości zarabiania kasy przez 777 na róznych dodatkach. Przecież strach pomyśleć ile tego można zrobić:
Polska, Grecja, Włochy, Afryka płn, Francja '40, Norwegia, Francja - Holandia '43, Nowa Gwinea, Birma, Darwin ,Pacyfik, Mandźuria, Chiny, Japonia ... i do każdego zestaw paru samolotów. Żyła złota ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #177 dnia: Grudnia 18, 2013, 13:25:59 »
Za to porażka dla graczy którzy gdyby chcieli pograć musieliby wydać pewnie po 99$ za każde takie DLC...

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #178 dnia: Grudnia 18, 2013, 13:38:59 »
Za to porażka dla graczy którzy gdyby chcieli pograć musieliby wydać pewnie po 99$ za każde takie DLC...

Powiedziałbym, że to tanio ...
Weź taką Francję '40. Do zrobienia i kupienia:
Francja - MS-406, Devoitine, Bloch 152, Potez 63, Hawk
Niemcy - E3, Do-17, Ju-88.  Tak pobieżnie licząc ... 8 samolotów po 10$ i mapa za 20$.  Niektóre mapy wymagają nowego zestwu samolotów, inne tylko jednego czy dwóch, bo reszta już jest.
Wydatki do przełknięcia ;-) Szczególnie, ze tego nie bedzie co miesiąc.
Więcej wydajesz (lub wydałeś) na joye i bajery do nich :-D
RoF pokazał, że całkiem spora ludzi kupi nawet szalik w innym kolorze :evil:

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #179 dnia: Grudnia 18, 2013, 13:51:40 »
No niestety w dzisiejszych czasach ludzie nabierają się na taki model sprzedaży.
Przykład - Battlefield 3.
Wydali podstawkę - 130zł, później 5 dodatków po 50zł, konto premium 180 zł...
Ludzie narzekali, płakali a i tak kupowali.

Ja pierd... taki interes, wolę sobie odpuścić.
Wychowałem się w czasach gdy kupowało się kompletną grę a nie jakieś niedorobione g... , łatane w kilkuset Mb patchach i DLC kosztujące prawie tyle co gra podstawowa.
Albo BOS z alphą za 95$ ? WTF?