Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142447 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #765 dnia: Października 22, 2014, 18:55:30 »
Na sklepie też już nie ma "Early access", i cena wzrosła oczywiście. A ja się ciągle biję z myślami, czy szarpnąć się, czy jeszcze nie... Chciałoby się polatać ładnie wymodelowanym Iliuszynem. Ale jak śledziłem ten wątek, to optymizmem Wasze wypowiedzi nie biją ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #766 dnia: Października 22, 2014, 18:58:57 »
Na sklepie też już nie ma "Early access", i cena wzrosła oczywiście. A ja się ciągle biję z myślami, czy szarpnąć się, czy jeszcze nie... Chciałoby się polatać ładnie wymodelowanym Iliuszynem. Ale jak śledziłem ten wątek, to optymizmem Wasze wypowiedzi nie biją ;)

Możesz ew. poczekać na wydanie PL. Końcówka listopada, 159zł.

http://muve.pl/pc/symulacje/il-2-sturmovik-bitwa-o-stalingrad-pc-pl/79365?utm_source=gry-online.pl&utm_medium=Porownywarka_cen&utm_campaign=Porownywarki_cen&utm_content=pc
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #767 dnia: Października 22, 2014, 19:11:02 »
Akurat co do samego samolotu Il-2 tak tutaj i jak na forum BoS nie było wielkich kontrowersji. Misje w singel player też zostały dość  dopracowane i teren działań (przynajmniej w obrębie wytyczonej trasy) jest wysycony aktywnością naziemną i powietrzną. Co do samego Szturmowika to dla mnie wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Fura lata zdecydowanie odmiennie od myśliwców w grze, jest podatna na uszkodzenia (można przegrzać silnik jak się zapomni o chłodnicach) a jednocześnie nawet z uszkodzeniami silnika i/lub płatowca są szanse na doturlanie się do bazy (co daje dużo emocji, tak jak powrót i lądowanie na 1 silniku na peszce czy heinklu btw.). Ale mając np. postrzelane skrzydło trzeba bardzo uważać bo lubi się urwać przy mocniejszym przeciążeniu nawet długo po postrzeleniu. Mając tylnego strzelca nie jest się też tak do końca bezbronnym (w BoSie karabiny mają wyraźną siłę rażenia i myśliwce nie mogą beztrosko wisieć na szóstej. Efekty uzbrojenia względem celów naziemnych też są ok, cele miękkie łatwe, czołgi zdecydowanie trudne do zniszczenia.

Co do MP to dużo zależy od stawiającego serwer. Jeden dobry jest, czekam na kolejne.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #768 dnia: Października 22, 2014, 19:31:35 »
IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad na Steam wydany:

http://store.steampowered.com/app/307960/
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #769 dnia: Października 22, 2014, 20:08:21 »
Mnie wk...a jedno, cena jest za pełnoprawny produkt, a sprzedają niedopracowany prototyp - kolejny raz ta sama historia :( "zapłać nam, a my łaskawie może dobijemy do 100% developingu"
Kolejny raz, kiedy okazuje się, że naiwność klientów to świetny motyw do zarabiania kasy, bo cele sprzedażowe są ważniejsze niż zadowolenie userów !!!
Odechciewa się bujać z tematem :(

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #770 dnia: Października 22, 2014, 20:16:43 »
Tylny strzelec w Ile w rzeczywistości był bronią psychologiczną. W wersji seryjnej uzbrojony w jeden UB, z zapasem amunicji na trzy serie (150 pestek w trzech pakunkach) charakteryzował się zdolnością przetrwania na polu walki jak 1:7 względem pilotów Szturmowików... W wersjach modyfikacji polowych/zakładowych, gdy w dziurze w kadłubie montowano np podstawy TSS-1 z np Peszek, amunicji było trochę więcej. W jaszczik do jednego SzKASA wchodziło zataśmowane 900 sztuk. 30 sekund ognia.
Widzę, po Waszych wypowiedziach, że duch w narodzie rosyjskim nie ginie, i Oleg jak Lenin, wiecznie żywy, be sure ;).  A strzelcy są zdecydowanie przemodelowani :) ;) :D.
Kłodę kupiłem za 19 PLN. I jak na wydaną kwotę bawiłem się przednio, grywalność naprawdę wzrastała wraz z kolejną poprawką.  Na BoSa podjarany w ogóle nie jestem, poczekam aż będzie dostępny jak RoF, bidna podstawka z jedna mapą i kilkoma maszynami za darmo. ;) 50 czy 85 euraków za wała nie dam.
Tak, zestarzałem się, i mi już to lotto ;). Dziesięć lat temu musiałbym zmienić pampersa, dziś...nic z tych rzeczy.

PS
Szkoda, że wersji, ze stałym SZKASem nie ma w grze ;):
http://mig3.sovietwarplanes.com/il-2/il2-camo/converted2seaters/transition.htm
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #771 dnia: Października 22, 2014, 20:35:05 »
Ok, ponieważ Premiera już nastąpiła, wątek "Wczesny dostęp" zamykam.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl