Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142530 razy)

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #450 dnia: Lipca 16, 2014, 12:33:34 »
Ten patch był dostępny już w poniedziałek.
Chociaż nie do końca rozumiem, na czym polegają zmiany, bo są kompletnie niezauważalne ... (przynajmniej dla mnie)
Nie do końca opanowali przejście dymów znad Stalingradu przez chmury, bo wygląda to tak jakby dymy kończyły się na linii chmur.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #451 dnia: Lipca 16, 2014, 12:53:08 »
Jakby ktoś chciał polatać dziś wieczorem to ja ze Stilgarem o 20.30 wbijamy na serwer ExpertEU. dostepny również TS, właaściwie to obowiązkowy bo bez tego nie ma funu :). Namiary na TS podam na priv.
Lataliśmy juz dwa razy i jest fajnie więc jakby ktoś miał chęć na polowanie schwarmem niech sie nie waha.

Te dymy faktycznie wyglądaja nie ten tego ale to chyba wina chmur które tworzą taki płaski pułap i powoduje to również ściecie dymów, problemem są jednak znikające samoloty, nawet lecąc 500m za Stilgarem znikał on mi z widoku, może to wina łącza mojego ale on też potwierdza że coś z tym jest.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #452 dnia: Lipca 16, 2014, 22:29:32 »
Chciałem podziękować za wspólne latanie :-)
S!
Była tak jak dawniej czyli Rutkov pytał się gdzie jest zadyma i przylatywał jak już z Tantalem paliliśmy ognisko z resztek F4 i G2 na stepie, żeby się ogrzać w te mroźne dni :-P
Ogólnie było bardzo przyjemnie :-)

Ramm.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #453 dnia: Lipca 18, 2014, 17:26:26 »
http://prntscr.com/43xl1b Oto co mi odpisali na FB na pytanie o gumowy rudder. Jest jeszcze szansa. Niebawem wchodzą też liczniki ammo dla 109tek i stuki

« Odpowiedź #454 dnia: Lipca 18, 2014, 17:34:53 »
Ten gumowy rudder dotyczy tylko 109-tki czy coś w fizyce jest skopane i wszystkie latadła na to cierpią?

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #455 dnia: Lipca 18, 2014, 17:47:47 »
Ehh ... za bardzo przypomina mi to znajome "two weeks".
Ja w sumie to przyjąłem już za pewnik, że tego nie zmienią. Uczę się tak kierować Mietkiem, aby przynosiło to efekt.
I powiem Wam, że jestem bardzo, ale to bardzo zawiedziony poziomem przeciwników na serwerach. To jest po prostu za proste. Podlatujesz - seria- abschuss.
Jak już ktoś wsiądzie ci na ogon, to czasami zwykłe nożyce (lub w moim wykonaniu coś co uważam za nożyce) lub spiralka w górę kończy zabawę. Że nie wspomnę o tak wyrafinowanym manewrze jak góra -dół z odjęciem gazu na górce. Wczoraj facet na parchu jedyne co potrafił zrobić, żeby się ode mnie uwolnić to świeca w górę. Po drugim rozstrzelaniu (bo o zestrzeleniu nie ma prawa być mowy ...) facet zmienił taktykę na ciasny skręt w lewo.
Są dwa wyjaśnienia takiej sytuacji.
1. Na serwerach jest mało ludzi latających z głową . Expert 33 i Normal 25 to w sumie daje niecałe 30 ludzi po czerwonej stronie i po prostu trafiam na tych "latających inaczej".
2. Ludzie z iłka i FB tu już nie latają. Bo gdyby latali to na serwerach przy tych mapach była by rzeźnia rodem z ADW ...

Ten gumowy rudder dotyczy tylko 109-tki czy coś w fizyce jest skopane i wszystkie latadła na to cierpią?
Tylko mietki.

Ramm. 

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #456 dnia: Lipca 18, 2014, 20:28:17 »
O gumę w FM będę miał okazję zapytać się za tydzień, zbieram ew. pytania :).

Jeśli chodzi o fokę, już lata w BoS i zapowiadają, że będzie za tydzień: http://www.youtube.com/watch?v=31qFvUIAdP0 .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #457 dnia: Lipca 18, 2014, 20:37:16 »
Po dzisiejszym update : działają liczniki amunicji.

Ramm.

« Odpowiedź #458 dnia: Lipca 25, 2014, 21:42:17 »

Foczka już jest, także w multi.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #459 dnia: Lipca 26, 2014, 01:39:20 »
Jest Foka - jest dobrze.
Fajny model podstawowy przyjęli - 2x20 + 2x7,92.
Do tego można dorzucić MGFF w dwóch wariantach - po 60 i po 90 naboi na lufę.
Nie muszę chyba mówić, co taka kombinacja robi z parcha ? :-P Poza tym zestaw "podstawowy" doskonale daję rade :-D
Fw-190 jest trochę stabilniejszy niż Bf, nie rzuca tak na boki.
Samolot pięknie nurkuje, przyspiesza, całkiem nieźle trzyma i odzyskuje energię.
Trochę kłopotów jest ze startem, ponieważ lubi robić bączki. O tyle dziwne, że lżejszy mietek w czasie startu jest bardziej stabilny.
Z ciekawostek powiem, że zniknęły z serwerów iły i peszki ... ciekawe dlaczego ? :-D :-D

Ramm.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #460 dnia: Lipca 26, 2014, 09:22:43 »
No właśnie, jakoś jest bardzo nadwrażliwy na ziemi, ale może kwestia przyzwyczajenia i może nie miałem zablokowanego kółka. Wczoraj niestety tylko 5 minut z ramp start i same baczki na ziemi :].

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #461 dnia: Lipca 26, 2014, 10:36:17 »
Z tego co się zorientowałem blokada kółka ogonowego nie dziala z kombinacji - shift+G ,mowa o FW 190.
Kółeczko blokuje się przez odpowiednie położenie drąga - do siebie.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #462 dnia: Lipca 26, 2014, 11:10:30 »
Kółeczko blokuje się przez odpowiednie położenie drąga - do siebie.

Ooo, dzięki, sprawdzę dziś.

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #463 dnia: Lipca 27, 2014, 23:22:14 »

Właśnie wrzuciłem opis imprezy zatytułowanej Prague-n-Play 2014. Była także okazja zmierzyć się z Oculusem, który (przynajmniej na tę chwilę) mnie w simie rozczarował:

http://yoyosims.pl/prague-n-play-2014-il-2-bos .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #464 dnia: Lipca 28, 2014, 10:19:14 »
Dzięki za relację YoYo, bardzo przyjemnie się czytało do śniadania :-)
Nie zamieściłeś tego w tekście, więc rozumiem, że nikt nie zapytał (lub nie otrzymał informacji) na temat tego, czy wersja robocza (deweloperska) gry jest mocniej zaawansowana niż wersja wczesnego dostępu?
Ciekawi mnie też kwestia stylu graficznego całego UI gry - to co widzimy obecnie to próbka finalnego wyglądu? Wspominano w ogóle o tej kwestii?

Na forum tytułu potwierdzono informację, że w wersji finalnej na lotniskach oraz w wioskach pojawi się animowana piechota.