Autor Wątek: Bf-109 F-4  (Przeczytany 12229 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 26, 2013, 00:39:21 »
No nic. Poradziłem sobie ponownie instalując grę.

Dla tych ew. co mieli invert osiek na przepustnicy - wchodzimy w misji do opcji, dajemy inwert znow i accept, dalej słyszymy, że nic się nie zmiana i robimy to samo, wtedy załapuje dopiero faktycznie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 26, 2013, 07:35:36 »
Poprzez miedze, poprzez łąki, poprzez ruskich pełne fronty,
cztery Łaggi próbują uciec nam ....
Łaggi, Łaggi, cztery Łaggi,
Nad Łaggami - Parch parchaty,
kto dogoni Łagga, kto dogoni Łagga ?
może Vicki, może ja, a może znowu Ramm... pam pam pa ra ra ram
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 26, 2013, 07:57:00 »
Zeke wiem, że masz wiele talentów, ale o konkurowanie z Weekendem to w życiu bym Ciebie nie podejrzewał. 
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Benek

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 26, 2013, 09:02:58 »
Kompas jest także odwrócony.

To jest radiokompas, który wskazuje kierunek położenia pracującej radiostacji w stosunku do osi podłużnej samolotu.

Poza tym to mogli by dać ammo bo nudno  :evil:.

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 26, 2013, 11:08:13 »
Wiadomo coś kiedy naprawią ten antylasing? Te piksele mimo wszystko na tle ładnej grafiki trochę kłują w oczy :P

« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 26, 2013, 11:30:05 »
YoYo ja po prostu nie mogłem zamknąć tego "okna" ustawień. Jakiś błąd widocznie mi się wytworzył. Ale teraz działa to prawidłowo po ponownej instalacji. Ale faktycznie strasznie nudno na tej mapie :(.
P.S. Wyjdzie jakiś tomik tej poezji? :D
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 26, 2013, 12:12:25 »
@Benek, jaki radiokompas? Tu nie ma w BoS żadnych radiolatarni. Masz odwrócone kierunki to co pokazuje na kompasie, jest już to zgłoszone jako bug, tu dobrze to widać - całkowity rewers: http://forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_11_2013/post-972-0-84309800-1385414138.jpg .

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 26, 2013, 13:00:55 »
Ten wiatraczek na ogonie, to rozumiem, będzie można sobie zmienić na taki jak trzeba? A tak poza tym, to jakoś ten BoS nie wzbudza we mnie wielkiego entuzjazmu takiego jak RoF. Chyba za bardzo do studysimów się przyzwyczaiłem.

Benek

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 26, 2013, 13:16:14 »
YoYo radiolatarnie masz przy lotnisku w Lapino, jak lecisz na południe (z Twojej pozycji na mapie na screenie tak wynika) to masz kurs do radiolatarni 0 bo się naprowadzasz na nią. Tak działa radiokompas (środkowy zegar, górny rząd) - pokazuje ci kierunek położenia pracującej radiostacji w stosunku do osi podłużnej samolotu czyli na chłopski rozum co musisz zrobić żeby wlecieć na radiolatarnie. Jak przelecisz nas tym punktem igła radiokompasu powinna pokazywać 180 a Ty musisz  zmienić  kurs na północ żeby dolecieć znowu nad ten punkt.
Generalnie jak trzymasz samolocik na 0 to lecisz na na radiolatarnie. Nie jestem ekspertem może ktoś Ci to precyzyjniej wyjaśni.

Możesz też zerknąć tu:

http://www.aviation.home.pl/old/nawigacja/ndbnav.html

Nie wiem jak to będzie w grze, tzn. czy będzie się można przełączać na inne NDB, czy będzie tylko jeden na stałe z lotniska którego startujesz. W starym Iłku było uproszczone w ten sposób, że każdy punkt drogi był traktowany jako radiolatarnia i same się one przełączały, jeśli mnie pamięć nie myli.

Istnieje też szansa że mi się wszystko popierniczyło ale myślę że znajdzie się ty jakiś autorytet który tę sprawę precyzyjnie wyjaśni i rozwieje wątpliwości.

Pzdr.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 26, 2013, 13:40:04 »
@Benek, wiem jak działa radiokompas, ale jak mówię tu nie to. Doskonale obrazuje to ten screen, który zapodałem. W Twojej teorii "samolocik" powinien być skierowany w stronę Lapino, czyli na "S", a jest na "N". Zauważ, że wskazówka się przesuwa względem lotu - ale jako rewers. Jeśli byłaby radiolatarnia to by stała w miejscu w sensie trzymania kierunku na określony pkt., a tak nie jest. Dla mnie to bug i tyle, a to po prostu nie żaden tam radiokompas tylko kompas magnetyczny z babolem. W F-4 nie ma innego kompasu, więc sugerujesz, że pilot tylko lata na radiolatarnie. No way. Kompas magnetyczny. W przeciwnym razie tarcza byłaby obrotowa a nie jest. Na logikę. :)

www.yoyosims.pl

Benek

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 26, 2013, 13:50:58 »
Zależy który samolocik:D, ten na radiokompasie jest na 0 bo lecisz na radiolatarnie, samolocik na mapie jest na 180 bo taki jest kurs na radiolatarnie. Gdzieś mi wpadło do głowy że właśnie nawigacja była największym problem giermańskich oprawców.
Włącz grę jeśli możesz i spróbuj polecieć np. na wschód od lotniska, zobacz co pokaże ci przyrząd i jaki kurs będziesz miał na mapie jak ustawisz samolocik z radiokompasu na 0. Niestety siedzę w fabryce i nie mogę tego sam sprawdzić.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 26, 2013, 13:58:56 »
Aleś uparciuch :). Mówię Ci, to żaden radikompas tylko kompas magn. z bugiem. Masz (skrajny południowy koniec mapy, już się zapala turn to North):

Jeśli radiolatarnia byłaby na Lapino to samolocik miałbyś skierowany na ogon samolotu (mówię o tym w kabinie, mapa tylko do wglądu nie latam z tym) a tu koniec mapy na południu a dalej pokazuje za mapę (? :) ). Tym samym dolot na radiolatarnię skutkowałby nagłym odwróceniem wskazań (np. przy Lapino), a na całej mapie nie ma takiego punktu. W ilku "radiolatarnia" (taka pseudo) działała jedynie jak ustawiłoby się zdaje się w misjach waypointy. Wtedy pokazywał linię do kolejnego wyp. Tu mamy kompas magnetyczny z babolem.

www.yoyosims.pl

Benek

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 26, 2013, 14:13:40 »
Możliwe ja się nie upieram, muszę to tylko ogarnąć na tyle ten temat żeby się nie gubić na mapie ja będą fronty i tyle.

Benek

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 26, 2013, 18:09:21 »
Dobra bije się w CyCa! Sam sprawdziłem i wygląda że faktycznie to jest kompas. Ptaszek zawsze stoi do góry jak jest południe, czego przy okazji wszystkim życzę. Przy okazji taka wajcha z drucikiem po lewej stronie jest od zablokowania kółka ogonowego i działa zbindowanie Adjustable stabilizer w tym sensie ze porusza kółkiem do trymowania.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 26, 2013, 18:44:19 »
Panowie, a może to żyrokompas o czym rozmawiacie.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT