Autor Wątek: DCS World 1.2.7  (Przeczytany 20761 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: DCS World 1.2.7
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 13, 2013, 23:20:12 »
Ja najbardziej czekam na multi coop na jednej maszynie. :(

Jak niedawno jeździliśmy w Armie czołgami to był czad, jeden kieruje, drugi strzela, chcę tak samo tutaj, bo pojazdy w Armie to jakiś żart mało śmieszny...

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 14, 2013, 23:29:29 »
Chyba nie było:

We will first release DCS 1.2.7 as an Open Beta using a web installer. This open beta install will be separate from your release DCS World (1.2.6) install and have separate configuration files. Once you download the open beta, you will use the Module Manager to install your modules. We particularly hope that this, combined with the automatic track crash generator, will help us resolve remaining network issues prior to the final release version of DCS 1.2.7. This is an optional beta, and if you do not wish to take part, you certainly do not have to.

Open beta? Nie za dużo tego już?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 15, 2013, 02:15:48 »
To ja poczekam na final. Niech oni się wreszcie ogarną z tym DCSem. Foch u mnie dalej jest, ale polatałbym sobie Prosiakiem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 15, 2013, 11:31:20 »
To ja poczekam na final. Niech oni się wreszcie ogarną z tym DCSem. Foch u mnie dalej jest, ale polatałbym sobie Prosiakiem.

Te open bety to już kiedyś były zapowiadane, chyba już miały wejść od 1.2.4, ale dokładnie tak samo - ostatnio same bety tylko wyłażą (nie dość, że całe simy to i dodatki do nich), więc nie mam ciśnienia na jazdę na czymś niedokończonym po raz kolejny, zwłaszcza jeszcze w temacie czegoś, co już istnieje na rynku, więc to nie żadna nowość. Poczekam na wersję oficjalną. Plus może taki, że finalnie te nowe patche od ED będą bardziej dopracowane ale też jest ryzyko, że będzie się czekać na cokolwiek 2x dłużej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 16, 2013, 07:36:59 »
Jak się nad tym zastanowić, to nasze podejście nie przyczynia się do przyspieszenia premiery - im mniej beta testerów, tym dłużej trwa proces testów. Tylko, że ja płaciłem za ten sim i to całkiem niemało jak podliczyć wszystkie moduły, więc zabawę w testy wolę pozostawić innym. :(

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 16, 2013, 08:17:54 »
Jak się nad tym zastanowić, to nasze podejście nie przyczynia się do przyspieszenia premiery - im mniej beta testerów, tym dłużej trwa proces testów. Tylko, że ja płaciłem za ten sim i to całkiem niemało jak podliczyć wszystkie moduły, więc zabawę w testy wolę pozostawić innym. :(

Spokojnie, na niebieskim forum jest sporo klakierów ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 16, 2013, 08:50:09 »

Biorąc pod uwagę, że cały DCS:W to jedna wielka beta, a cały czas jednak w niego gram, to osobiście czuję się betatesterem pełną gębą ;-)

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 17, 2013, 10:53:55 »
Mi-8MTV2 changelog:

DCS: Mi-8MTV2 Magnificent Eight

Added Mi-8 Spring Tension campaign EN and RU. Beta
    Adjusted main rotor droop (underspeed) dynamics in the flight model
    Implemented tailboom strike modeling
    Installation of IR suppression devices will now reduce the helicopter’s IR signature and performance characteristics (slightly lower engine power output)
    Implemented RI-65 voice warning system failure reporting (WIP)
    RI-65 and autopilot stabilization channels will now be on by default when starting “hot”
    Implemented ESBR (electrical bomb release control panel) functionality with all associated weapon systems modeling
    Corrected the number of preset channels for the R-863 radio
    Circuit breaker “bump plates” are now clickable and animated
    UV-26 countermeasures dispenser will now indicate selection of port/starboard/both release modes
    Added visual canopy damage effects in the cockpit
    Numerous updates and corrections to elements of cockpit geometry, textures, and lighting
    New custom sounds for numerous cockpit switches/controls, pilot blisters, cabin door, and engine start audio
    Restored wheel brake volume level in the cockpit
    Updated Autostart and Autostop scripts
    Implemented airframe configuration panel in the Mi-8MTV2 Helicopter Group menu of the ME to control setting of engine IR suppression devices, weapon hardpoints, addon armor plates, and engine lifespan condition (WIP)
    Added numerous new skins
    Added command to toggle mirrors ([M])*
    Expanded list of assignable joystick commands*

Dodano dla UH-1H:

Reduced recoil when firing unguided rockets

« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 17, 2013, 12:16:36 »
Fajnie :)

Corrected the number of preset channels for the R-863 radio
Tak przy okazji, ktoś wie jak korzystać z tych kanałów? Byłem przekonany, że ten feature jeszcze nie jest w grze i R-863 działa tylko w trybie ręcznego wprowadzania częstotliwości.

Troghv

• Gość

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 18, 2013, 18:59:00 »
Dość mam szczerze już tych bet, alf i innych omeg.

« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 18, 2013, 19:05:49 »
Nikt nie zmusza do uzywania bety.  Nie chcesz uzywac, ok, nie musisz, grasz na 1.2.6.   Ten kto chce uzyc Open Beta moze swobodnie i bez obawy ze to zle wplynie na poprzednia wersje.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 18, 2013, 20:34:42 »
Generalnie po szybkich testach jestem pozytywnie zaskoczony. Nie będę się rozdrabniał co na plus co na minus, bo to jeszcze wyjdzie w praniu, ale jestem zadowolony z nowego efektu wizualnego w postaci "kopcenia" a także z możliwości przypisywania klawiszy z poziomu samej gry (szkoda, że nie ma tego w multi). Na plus - dwa tryby lockowania w trybie wizualnym.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 18, 2013, 22:19:15 »
Czekam na Fulla, jesnego ;). A jak z CBU-87? Ma tu być ponoć lepiej...

www.yoyosims.pl

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 18, 2013, 22:23:48 »
A jak z CBU-87? Ma tu być ponoć lepiej...

Nie latam prosiakiem, ale sprawdzę. Póki co niepokoją mnie mikro-zacięcia, coś a'la kłoda :|