Autor Wątek: DCS A-10 C -wybór uzbrojenia  (Przeczytany 8756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DCS A-10 C -wybór uzbrojenia
« dnia: Grudnia 11, 2013, 19:34:43 »
Witam.
Czy dobrze rozumiem, że w DCS A-10C nie ma możliwości wyboru uzbrojenia przed misją, tak jak np. ma to miejsce w BMS 4.32?
A jeśli jest taka opcja, to w jaki sposób to zrobić?

Odp: DCS A-10 C -wybór uzbrojenia
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 11, 2013, 23:22:20 »
Jest możliwość. Tuż przed startem misji naciskasz na MISSION PLANER , następnie po lewej na środku wchodzisz w zakładkę PAYLOAD i wybierasz. Potem wracasz klikając na czerwony przycisk w lewym dolnym rogu i startujesz misje.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 12, 2013, 00:32:20 »
Jak by tego było mało, można też przezbroić maszynę stojąc już na płycie lotniska, ale nie pamiętam jaki to był skrót.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 12, 2013, 00:38:16 »
Po lewej na pasku, tak na skraju ekranu? Tam widzę tylko zakładki: "Set map options" i "Use ruler". Nie wiem czy dobrze patrze, ale zakładki "Payload"  tam nie widzę...

« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 12, 2013, 01:35:54 »
Przepraszam, po prawej stronie, nie lewej. Śpiący już jestem i nie myślę...

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 28, 2016, 20:12:02 »
Czy przezbroić maszynę mogę tylko z dostępnych profili, czy mogę sam tworzyć takie ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 28, 2016, 21:38:48 »
W edytorze misji możesz stworzyć profil uzbrojenia. Zaś w grze, gdy wybierzesz menu przezbrajania na stojance, to klikając prawym guzikiem myszy na symbol pylonu możesz sobie wybrać z listy dostępnych podwieszeń co tam chcesz.

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 31, 2016, 00:37:59 »
Przy przezbrajaniu musi być wyłączony silnik ? Po odczekaniu jakiegoś czasu nic się nie dzieje. Panowie gdzie robię błąd ?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 31, 2016, 11:37:01 »
Przy przezbrajaniu musi być wyłączony silnik ? Po odczekaniu jakiegoś czasu nic się nie dzieje. Panowie gdzie robię błąd ?

Nie musi być włączony, ale musi ci działać przynajmniej radio, z którego się kontaktujesz plus odpowiednia częstotliwość dla ground crew danego lotniska (zdaje się w A-10C). Wszystko zależy też od modułu. W niektórych działa od razy po włączenia radio jak się jest na lotnisku.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 31, 2016, 12:41:07 »
A tu różnie bywa, radio oczywiście tak ale z mojego doświadczenia wiem,  że jak się przezbrajam na pasie startowym, to wpierw muszę otworzyć owiewkę. Inaczej nie szło przezbrajanie, jedynie tankowanie.  Myślę , że to oczywiście DCS ERROR.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 31, 2016, 12:47:17 »
Musisz albo otworzyć owiewkę, albo przełączyć radio w INTERCOM, żeby móc komunikować się z obsługą naziemną. Sprawdzone - właśnie zmieniłem uzbrojenie z włączyonym silnikiem i zamkniętym kokpitem.

« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 31, 2016, 12:52:55 »
Aaaaaaa, no widzisz. Tylko o tankowaniu jakoś słyszą he he he
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 31, 2016, 12:55:29 »
Może łatwiej pokazać gestem, że chcesz przetankować samolot niż na migi tłumaczyć co ma być podwieszone na jakim pylonie. ;)

« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 31, 2016, 15:37:57 »
Musisz albo otworzyć owiewkę, albo przełączyć radio w INTERCOM, żeby móc komunikować się z obsługą naziemną. Sprawdzone - właśnie zmieniłem uzbrojenie z włączyonym silnikiem i zamkniętym kokpitem.

Które radio masz na myśli ?
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 31, 2016, 15:45:05 »

Widzisz to największe pokrętło (lewa konsola prawie z tyłu)? Musi być przekręcone maksymalnie w prawo, żeby kresczka pokazywała "INT" (intercom) i wtedy na przepustnicy Mic Switch Forward. Oczywiście musi być włączone zasilanie. Bez zasilania wystarczy mieć otwartą owiewkę i wtedy "easy comms" klawiszem "\".

DCS A-10C Warthog Ground Crew Interaction via Intercom Panel Tutorial