Autor Wątek: Problem z rozpoznaniem pedałów od kierownicy Driving Force Pro  (Przeczytany 1811 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam!

Po kilku latach przerwy w lataniu w Iłka, pchnięty sentymentem skusiłem się na biedronkową ofertę i zakupiłem cały pakiet.
Wspomnień czar, itp itd, przy okazji możliwość miłego uświadczenia 150 fps przy max detalach (ehh... kiedyś wydawało się to niemożliwe ;) ) ale do rzeczy. Zabrałem się za konfigurację sterowania i o ile HOTAS Warthog ustawia się bez problemu, to z pedałami od kierownicy Driving Force Pro Iłek nie chce się dogadać. Każdy inny symulator robi to bez problemu, mam zaznaczone combined axis w opcjach kiery tak jak zawsze. Macie jakieś pomysły bo nie potrafię latać nie posiłkując się sterem kierunku, a każda inna opcja jest dla mnie strasznie nie wygodna.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

mmaruda

• Gość
Odp: Problem z rozpoznaniem pedałów od kierownicy Driving Force Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 12, 2013, 17:32:02 »
Co rozumiesz przez "nie chce się dogadać"? W ogóle ich widzi, czy działają jakoś źle? Jeśli ich nie widzi to możesz popróbować z różnymi portami USB, z tego co wiem, kiery Logi lubią być device 0 (tak przynajmniej iłek to rozpoznaje).

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 12, 2013, 18:02:06 »
Iłek widzi tylko 4 urządzenia USB. Może masz kierownicę jako piątą...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 12, 2013, 18:41:53 »
Dzięki Panowie, faktycznie mam podpięte za dużo sprzętu, powachlowałem portami USB, odłączyłem co na czas gry w Iłka zbędne i pedały są widoczne. Teraz można zacząć latać :)
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb