Autor Wątek: Znikający kokpit w FSX.  (Przeczytany 1511 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Znikający kokpit w FSX.
« dnia: Stycznia 31, 2014, 20:55:25 »
Witam.

Od pewnego czasu  pracuję  przy EMB120 (taki mój szalony projekt).  Exterior wraz ze wszystkimi  detalami czyli śmigiełka, kółeczka i całą resztą dupereli  już mam ukończony  i nawet maszynka lata całkiem zacnie na panelu 2D.  Niedawno  skończyłem  modelować VC. Oteksturowałem  zapisałem cały projekt  jako mdl dla FSX. I by było wszystko cacy gdyby ten kokpit  wyświetlał się prawidłowo.
Otóż  gdy patrzę na boki  to VC się  pokazuje  ale w momencie  kiedy chcę popatrzeć przed siebie  VC po prostu znika tak jak by to była maszyna do FS9.

Uprzedzam durne pytania dotyczące modelowania .
1/. korzystam z SDK FSX
2/. zapisywałem do  *.mdl dla FSX
3/. pliki *.mdl mają wpis MDLXMDLH.
4/. modelowałem narzędziami dostepnymi darmowo do FSX.
5/. Tekstury są tam gdzie być powinny.

Pytanie.
1/. Czy orientujecie się co może być powodem takiego zachowania kokpitu? Wszelkie idee mile widziane. ( rozsądnie uzasadnione)

Ważne.
Po podpięciu kokpitu z Learjet  45 ( defaultowego) kokpit ów się wyświetla. Podpięcie VC z CRJ700 powoduje  znikanie takie samo jak w przypadku mojego kokpitu.

ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

_michal

• Gość
Odp: Znikający kokpit w FSX.
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 31, 2014, 23:32:03 »
Wygląda na to, że jesteś w trybie 2d, a nie w VC. Masz podpięty MDL dobrze w model.cfg? Albo może jesteś nie w tym widoku? Zrób cycle za pomocą klawisza A?

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 01, 2014, 01:25:40 »
Więc to jest tak
w pliku model.cfg wprowadziłem  następujące wpisy:

[models]
normal=EMB12.MDL
interior=EMB120int.MDL   //<---- to jest kokpit

A więc wpis dokładnie w takiej samej formie jak w każdej natywnej maszynce do FSX. ( sprawdziłem w darmowych natywnych i komercyjnych  czy aby tak  powinno być )

w aircraft. cfg
 w sekcji views
odpowiedni  wpis wprowadziłem aby moje wirtualne oczęta  były w odpowiednim miejscu.
Wpisy oczywiście dopasowywałem za każdym razem tak, aby czy to kokpit z Learjeta czy z CRJ,  był prawidłowy widok.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 01, 2014, 09:39:20 »
Bardzo dziwne, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. :|

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2014, 23:35:19 »
Bardzo dziwne, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. :|

Przekopywałem internety i "jutuby" i przed chwilą dopadłem taki oto film. Widzę że nie tylko ja mam podobny problem
https://www.youtube.com/watch?v=XN5Q4klnG6k&feature=

Zaznaczam że u mnie dotyczy to  kokpitów i maszyn  natywnych.
Do autora  pisałem i on ma ten sam problem  zaś film był nagrywany na podstawie darmowego A300 od Toma Rutha.
Problem w tym że u mnie i u autora filmu  pojawia się to losowo w różnych dodatkach, u mnie jest z tym problem w darmowym BT-67, oraz komercyjnych np. MD-11 ( PMDG) i kilku innych płatnych i darmowych niestety też to się pojawia.
Sterowniki  wgrane nowe, system nawet wraz z FSX przeinstalowałem i ...ciągle to samo.
Do FSX poza sceneriami i silnikiem  pogodowym OPUS nie wrzucam nic więcej.