No dobra, postanowiłem poruszyć dość śliski na tym forum temat nikczemnych konsol czyli zabawek zmontowanych z myślą o obleśnych, bezmózgich
bachorach z Kansas.

Przez chwilę zastanawiałem się czy wrzucić to do działu „Inne symulatory" czy raczej upchnąć do "Software & Hardware". Doszedłem do wniosku, że tutaj temat lepiej pasuje bo zamysł jest taki żeby wątek koncentrował się na dyskusji o grach i obsłudze konsol a nie na samym sprzęcie. Jeśli administracja dojdzie do innego wniosku to bardzo proszę mnie poprawić.
Po co zakładam ten wątek? Ano, mimo że niewiele osób się do tego tutaj przyznaje podejrzewam, że część z nas jest zainteresowana kupnem stosunkowo małego i stosunkowo taniego grającego pudełka. Część załogi forum już takie pudełko ma i też raczej się z tym nie wychyla. Trochę szkoda, bo nie zaszkodziłaby przecież jakaś wymiana doświadczeń, uwag czy możliwość montowania
ekipy do gry. Mam nadzieję, że nie trafiam kulą w płot.

Od razu zaznaczam, nie mam zamiaru rozprawiać na temat wyższości PC nad konsolami. Sprawa jest oczywista -
PC rządzi nawet mimo często parokrotnie wyższej ceny zakupu i sporych kosztów utrzymania.
Będąc zatwardziałym nerdziuchem należę oczywiście do grupy nieodpowiedzialnych gadżeciarzy, którzy wyposażyli się w pełny zestaw konsolowy - 360ka, XB1, PS3, PS4, WiiU.

W związku z tym bardzo chętnie obiektywnie doradzę osobom, które rozważają zakup któregoś z tych cholerstw. Zdarza mi się też czasem coś
nagrać albo
postreamować z konsoli więc mogę również podpowiedzieć jak radzić sobie z tego typu kombinacjami.

Namiary na mnie i parę innych osób można znaleźć w
tym wątku.
Jak co roku, w marcu wydawcy ruszają z wypuszczaniem na rynek nowych gierek. Część z nich pojawi się tylko w wersji na konsole. Zastanawiam się czy ktoś z szanownych forumowiczów czeka na jakiś tytuł albo czuje się zachęcony do zakupu jednej z konsol zbliżającą się premierą którejś gierki?