Autor Wątek: FSX DęblinX  (Przeczytany 4234 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FSX DęblinX
« dnia: Lutego 25, 2014, 22:16:41 »

Serdecznie witam Wszystkich Forumowiczów.

Pragnę podzielić się z Wami informacją o wznowieniu prac na scenerią Dęblina i okolic pod FSX.
Bogatszy o nowe doświadczenia i nieco mądrzejszy, mając na myśli tworzenie dodatków do symulatora, na nowo przystąpiłem do pracy.

Planuję aby sceneria zawierała:
1. Jak najbardziej zbliżone lotnisko do tego w realu. Budynki, AFCAD, etc.
2. Miasto Dęblin i okolice takie jak Bobrowniki, Niebrzegów, Podwierzbie, Nieczeć, Skoki i Borowa.
3. Sezony i noc (to standard).
4. Obiekty, charakterystyczne budynki i mosty Dęblina i okolic.

Aktualnie bardzo dużo się zmienia w Dęblinie, nowa wieża, muzeum, obiekty na lotnisku. To wszystko będę chciał umieścić na scenerii, tak aby sceneria była jak najbardziej aktualna.
Nie jestem w stanie podać nawet zbiżonej daty wydania scenerii, ale liczę na Wasze wsparcie i ewentualną pomoc w zdobywaniu informacji czy też zdjęć, które mogły by się przydać.
Sceneria będzie bezpłatna, nie zamierzam na niej zarobić, robię to z czystej pasji i chęci rozbudowania Polski w symulatorze FSX (a i najprawdopodobniej również P3D).
Nowinki o przebiegu prac zamieszczam póki co na http://www.facebook.com/deblinfsx.
Zdjęcia będą dostępne również na witrynie Picasa (dla osób nie posiadających konta na FB) : http://picasaweb.google.com/112697565697543875126/DeblinX?authuser=0&feat=directlink.

Liczę na Waszą pomoc i doświadczenie, jeżeli zajdzie taka potrzeba. :)
Serdecznie pozdrawiam i życzę sobie wytrwałości i cierpliwości nad scenerią.
Mariusz Napora - ROAN

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: FSX DęblinX
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 25, 2014, 22:25:06 »
Swietny pomysl! Potrzebujesz jakies zdjecia? Moge podeslac namiary na osobe z dostepami prawie wszedzie ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 25, 2014, 22:30:40 »
Hejki YoYo,

W razie czego się odezwę :)
Póki co skupiam się na wykończeniu autogenu, watermask oraz od czasu do czasu coś tam "wybuduję" aby nie popaść w marazm.
A jak się trochę cieplej zrobi, to ruszam do Dęblina zobaczyć co tam knują przy Muzeum. :)
Budują  i budują, muszę to zobaczyć i jak skończą to wymodelować. :)
Pozdrowionka.

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 25, 2014, 23:21:46 »
Regularne wizyty Dęblina z perspektywy chodnika rzeczywiście już się znudziły, będzie miłą odmianą możliwość polatania nad okolicą, trzymam kciuki za szybkie, bezproblemowe ukończenie projektu.
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 20, 2014, 13:45:57 »
Aktualnie "pracuję" w okolicach Osiedla Lotnisko, zrobiłem mały test video i wrzuciłem na YT : http://www.youtube.com/watch?v=iwpLvJDrf2c.
Prace trwają i poprawki również, ale tak to na ten czas wygląda.
Pozdrawiam.
MN

« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 29, 2014, 04:40:00 »
Witam serdecznie.

Podsyłam kilka zdjęć aktualnie wyglądającej scenerii Dęblina. Prace trwają w miarę wolnego czasu, ale już jakoś zaczyna to wszystko wyglądać. :)
Niestety dużo jeszcze przede mną i nie jestem jeszcze w stanie powiedzieć kiedy prace zakończę lub będą one na tyle posunięte, że oddam scenerię w Wasze ręce.
Dobrą wiadomością jest to, że póki co nie napotykam większych problemów z modelowaniem samolotów itp. Co prawda są one bardzo Low Poly, ale mnie osobiście cieszą.
Oczywiście tak być musi, aby sceneria była miła i dla oka i dla FPS. :)
Serdecznie pozdrawiam i przy okazji zapraszam do polubienia strony DęblinX na https://www.facebook.com/deblinfsx.
Na stronie zamieszczam głównie zdjęcia z przebiegu mojej pracy, ale jest w przygotowaniu również strona www dla mojej scenerii.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 29, 2014, 09:01:11 »
Ciekawe, ciekawe :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 29, 2014, 15:24:54 »
Ale wypas! A gdzie internat OLL?

« Odpowiedź #8 dnia: Września 02, 2015, 18:13:26 »
Witam,

@Poko
Będzie i internat, ale przydało by się więcej zdjęć a przed wszystkim z frontu budynku (taka sugestia). :P

Informuję że prace trwają, powoli ale do przodu.
Ostatnio udało mi się dokończyć most kolejowy na Wiśle, osiedle Wiślana oraz Nową siedzibę WSP. :)
W tak długim czasie to nie wiele, ale co zrobić. Staram się poświęcić jak najwięcej czasu na ten projekt.

Pozdrawiam i do usłyszenia.

Mariusz Napora

PS
Poprawny link do zdjęć.
Przepraszam za zamieszanie.

https://goo.gl/photos/mrt4S3iH2GLxx5PfA

Połączyłem dwa posty.
Leon

« Ostatnia zmiana: Września 02, 2015, 21:02:54 wysłana przez Leon »

Poko

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Września 04, 2015, 23:16:47 »
@Poko
Będzie i internat, ale przydało by się więcej zdjęć a przed wszystkim z frontu budynku (taka sugestia). :P
Chciałbym pomóc, ale niestety już teraz mam za daleko. Jest jakiś uczeń OLL lub student WSOSP u nas, który mógłby strzelić niewinne fotki internatu? Z tego co widzę to Katedra Taktyki i Uzbrojenia już jest zaimplementowana.

I jeszcze apel z fejsa:

Cytat: Mariusz Napora
Witajcie!
Jest sprawa.
Czy ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć jak wygląda ten obszar zaznaczony czerwoną ramką?
Chodzi mi o apron, Rysuję teraz żółte linie dróg kołowania oraz oznaczam miejsca postojowe, ale nie mam ani jednego zdjęcia z tego rejonu.
Bardzo bym prosił o jakiekolwiek informacje, zdjęcia, filmy, czy schematy.
Pozdrawiam i czekam na czyjąś pomoc.