Autor Wątek: DCS: World (Open Beta)  (Przeczytany 183295 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: DCS: World (Open Beta)
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 24, 2016, 20:29:26 »
Miałem to samo już zanim ten update wszedł, spróbuj tak, najpierw odpal misję, wciśnij "ESCAPE" i tam wejdź w ustawienia, u mnie działało, może też tutaj się uda.
Tak się nie da wejść w ustawienia globalne. Jedynie w ustawienia kontrolerów.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 24, 2016, 20:55:53 »
Mam open bete.

poszukaj pliku wykonywalnego `Update DCS World OpenBeta` i uruchom. Normalnie gra podczas odpalania sprawdza 1x dziennie czy są poprawki, skoro dziś już wcześniej sprawdzałeś, to nie zaskoczy, tak więc odpal ww. updater, który zawsze sprawdza czy jest nowa wersja.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 24, 2016, 21:02:43 »
MiG-29A (tylko ten) ma nowy model zewnętrzny. Tak dla informacji jego miłośników :).

« Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 24, 2016, 21:04:35 »
Wywala się (czarny ekran) po wejściu w ustawienia i wychodzeniu zatwierdzając OK.

To samo u mnie. Pomogło wywalenie starego options.lua i reset gry, a potem poustawianie wszystkiego od nowa. Ekran znowu mrugał, ale przynajmniej się podnosił i można było konfigurować dalej.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 24, 2016, 21:12:42 »
Reset ? Tzn. co ?

« Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 24, 2016, 21:14:33 »
poszukaj pliku wykonywalnego `Update DCS World OpenBeta` i uruchom. Normalnie gra podczas odpalania sprawdza 1x dziennie czy są poprawki, skoro dziś już wcześniej sprawdzałeś, to nie zaskoczy, tak więc odpal ww. updater, który zawsze sprawdza czy jest nowa wersja.
Dzięki, zadziałało przez odpalenie Update DCS World OpenBeta

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 24, 2016, 21:18:40 »
To samo u mnie. Pomogło wywalenie starego options.lua i reset gry, a potem poustawianie wszystkiego od nowa. Ekran znowu mrugał, ale przynajmniej się podnosił i można było konfigurować dalej.
Dzięki, zadziałało.

« Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 24, 2016, 21:20:58 »
Jak by to powiedzieć, pomieszali ustawienia track ir. Ciężko się teraz lata.

« Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 24, 2016, 22:15:18 »
Chyba nie o TiR-a chodzi, a ogólnie o rozglądanie. Wirtualni piloci niektórych maszyn nagle dostali garba i na boki rozglądają się z patologicznego ukosa. Wyłączenie nowych opcji dot. VR nie pomaga, założyłem wątek na niebieskim i czekam na odzew.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 24, 2016, 22:21:49 »
W MiGu-21 to samo. Czy oni nigdy nie sprawdzają czy po wprowadzeniu zmian da się polatać?! Jedno poprawią. co innego przestaje działać... Masakra :(

« Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 24, 2016, 23:50:50 »
A ja np. w MiGu-21 mogę się rozglądać normalnie, tylko że osie X,Y,Z mi nie działają, a reszta maszyn, tak jak Art-J napisał, może z 30 stopni w jedną stronę, nie więcej.

« Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 25, 2016, 00:30:23 »
Ufff.... Osie w MiG-u zaczną działać jak się w opcjach VR wyłączy wszystko, przede wszystkim z "mouse". Ale w Mustangu nawet z tym nie całkiem pomaga, bo przesunięcie horyzontalne mam zaznaczone na czerwono (?) i zamiast zoomować w bok, to TiR oddala :D. Konflikt osi jakiś. Nie mam już cierpliwości dziś w tym grzebać. Ogólnie to wszysto pokłosie prób zrobienia "lepszego" VR w DCSie. To że wyszło jak zwykle i posiadaczom takich wynalazków się widoki chędożą, to przeżyję, gdyż i tak tego nie mam. No ale że rykoszetem dostają Bogu ducha winni TrackIRowcy, to lekkie przegięcie jest.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 25, 2016, 09:13:13 »
Poczekam na pelna wersje, nie bede sie denerwowal....
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 25, 2016, 10:45:21 »
W ołówku TiR działa najnormalniej z całego parku maszyn. OB update'owałem tylko po to, żeby rzucić okiem na nowe fixy do tegoż letadła. Do fruwania pozostałymi jednak będą grane obie pozostałe wersje, bo po wieczorze siłowania się z widokami, mój entuzjazm do tej edycji spadł pod posadzkę. Dla tych , którzy jednak dalej chcą w to latać i mieć wirtualną szyję prosto, od biedy można na razie przekręcić widok numerycznym 8 i zasejwować jako nowy domyślny.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 25, 2016, 11:26:52 »
Trzymali update chyba ponad miesiąc (wtedy był ostatni) i takie babole :\ ....

Tu pomysł na ten Black Screen na dzień dobry: http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2821803&postcount=111 .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl