Autor Wątek: DCS: World (Open Beta)  (Przeczytany 183549 razy)

Odp: DCS: World (Open Beta)
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 25, 2016, 19:58:10 »
Jeśli wyłączanie myszy w opcjach VR nie naprawia w którymś samolocie działania wszystkich 6 osi TiR (tak jak to zrobiło akurat w MiG-u 21-szym), to na to dalszych pomysłów na razie brak. Chyba że o nich nie czytałem, bo najnowszych wynalazków typu Miraż czy Gazela tak czy owak nie posiadam.

Na "patrzenie spode łba", jak już wspomniałem, działa w ostateczności prostowanie pilota numerycznymi 2 i 8, a potem zapisanie nowego widoku jako domyślny przez bodajże któryś Alt + numeryczne 0. Trochę drewniane rozwiązanie, ale lepszego jeszcze nie ma (albo i jest - latać na zwykłym 1.5.3 :D ).

P.S. - Nie ustosunkowali się. U Sitha to w ogóle parodia, bo pisze, że u niego wszystko działa (jak w dowcipie o standardowej odpowiedzi informatyka z helpdesku). Skatezilla też, ale on jako jedyny "oficjel" próbuje konstruktywnie zawęzić pole szukania problemu. No ale weekend w sumie jest, więc wolno im idzie. Nie zdziwię się, jeśli do publicznej dystrybucji poszła jakaś trefna kompilacja, której oni nie mają.

« Odpowiedź #91 dnia: Czerwca 25, 2016, 21:08:37 »
Oho, z ostatniej chwili, podobno zlokalizowali źródło kwasu. No to może jednak będzie poprawka niebawem.

« Odpowiedź #92 dnia: Czerwca 26, 2016, 01:36:12 »
Sorry, że kolejny post pod postem, ale - pojawił się pierwszy oficjalny pseudo-fix. Albo w grze podmieniamy plik default.lua z katalogu TrackIR na jakiś poprzedni ze stabilnej 1.5.3 lub 2.0, albo edytujemy ten plik wedle przepisu jak poniżej:

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2822647&postcount=94

Nie rozwiązuje to wszystkich kwasów dla posiadaczy VR, ale takich prawie tu nie ma.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 26, 2016, 10:14:40 »
Ponoc w tej wersji zrobili sterowanie widokiem zewnetrznym za pomoca Tracka IR. Cos jak w IL-2 BoS?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 26, 2016, 10:18:05 »
Cześć. Czy też w multi macie na czerwono ikonę integrity check i tylko część serwerów z ogólnej liczby ? Nawet na czystej instalacji tak mam.

« Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 26, 2016, 10:28:27 »
Nie wiem, bo multi nie latam, ale czytałem, że nowy Integrity Check gryzie się na przykład ze scenerią Starwaya (jego podrasowanymi plikami .lua konkretnie), więc jeśli jakiś serwer stoi z tym modem bez podmiany tych plików z powrotem na domyślne, to będzie żarówić na czerwono raczej. Bóg raczy wiedzieć z czym gryzie się jeszcze.

« Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 28, 2016, 09:33:31 »
Czy coś wiadomo o naprawieniu błędu na temat widoków.
Oczywiście chodzi o oficjalny fix.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 28, 2016, 09:34:33 »
"Oficjalny fix" masz podany przez Art-J, a Oficjalny fix pewnie będzie w piątek razem z kolejną aktualizacją.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 28, 2016, 10:09:40 »
Ciekawe czy do stabilnej wersji będzie updat ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 29, 2016, 17:19:30 »
Tylu tutaj emerytowanych Luftgangsterów, a jeszcze nikt nie testował Werfer-Granaten 21 na Dorze-9? Przypuszczam, że celne ciskanie tych arbuzów w cokolwiek mniejszego od piętrowego bloku może być rozrywką/wyzwaniem samo w sobie :D . Rakieteczki R4M podobno również pojawiły się z tym apdejtem.

« Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 29, 2016, 19:24:23 »
OOO to skoro są rakiety R4M może zapowiedzą w końcu Me262.

« Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 29, 2016, 21:45:16 »
Jakoś bym nie liczył na to, Spitfire to już dla nich kara, robią go i robią...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 29, 2016, 21:52:20 »
To w ramach uzupełnienia mojego porzedniego posta (choć tutaj to już mocny offtop) - dziś wyszedł modzik z B-17stką (AI oczywiście):

http://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/1983132/

Można zatem testować "Werfer-Arbuzen-AjnundCwancyś" na czymś przystającym historycznie do Dory. Już jakaś bieda-namiastka WWII :D.

« Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 30, 2016, 09:50:43 »
To jeszcze AI Heinkel He 111, Dornier Do 217 lub Heinkel He 177 by się zdał.  Ja osobiście zobaczyłbym Junkers Ju 87, do latania oczywiście.
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 30, 2016, 11:17:59 »
To jeszcze AI Heinkel He 111, Dornier Do 217 lub Heinkel He 177 by się zdał.  Ja osobiście zobaczyłbym Junkers Ju 87, do latania oczywiście.

He-111 to już nie koniecznie czasy Dorotki czy Mustanga, natomiast Ju-87 zobaczysz. Dzierga go PS.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl