Autor Wątek: DCS: World (Open Beta)  (Przeczytany 183926 razy)

Odp: DCS: World (Open Beta)
« Odpowiedź #300 dnia: Czerwca 06, 2018, 19:41:36 »
U mnie też 12G, więc pewnie Normandia z dodatkiem. Tak też wynika z opisu, sporo się tam pozmieniało.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #301 dnia: Czerwca 08, 2018, 21:57:42 »
U mnie też 12G, więc pewnie Normandia z dodatkiem. Tak też wynika z opisu, sporo się tam pozmieniało.

Ładniej wygląda obecnie, lotniska też są spoko. Teraz jeszcze pora na wymianę drzewek.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #302 dnia: Czerwca 13, 2018, 17:22:45 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #303 dnia: Czerwca 15, 2018, 10:06:13 »
Po ostatnie aktualizacji jakoś nie widzę dopalaczy w Hornecie, zero płomieni z silnika. Czy u was też tak jest?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #304 dnia: Czerwca 15, 2018, 10:13:37 »
U mnie są nawet na katapulcie. Masz podpisane "Finger Lifts"?

« Odpowiedź #305 dnia: Czerwca 15, 2018, 11:16:45 »
Niby mam ale myslałem, że to jak w A-10C, jest do tego by wyłączyć silniki...  W DCS-ym manualu nic o tym nie piszą. Teraz w tym innym manualu, coś czytam właśnie, że to dodaje troszkę mocy przy starcie. Jednak jak ruszam przepustnicą, to  w ustawieniach widzę że działa w pełnym zakresie, ale faktycznie nie dochodzi do końca w samolocie. Co dziwne po przypisaniu ich do przepustnicy, działa mi jako wyłączenie silników. Może to działa w obie strony? Dziwne tylko jest to, że przed ostatnią aktualizacją widziałem płomienie i bez tego - w zasadzie u ED-ków to nic dziwnego he he he.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2018, 11:30:47 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #306 dnia: Czerwca 15, 2018, 11:56:52 »
Ktoś podpowie jak skonfigurować "Finger Lift" na Warthogu? Podnoszenie przepustnic ustawić jak w A-10 na off/idle? A AB ("Finger Lift") na katapulcie obsługiwać z klawiatury, za pomocą "0" i "9"? Czy przy przełożonej blokadzie na AB w Warthogu uniesienie przepustnic działa jak button czy tylko w położeniu startowym?

« Odpowiedź #307 dnia: Czerwca 15, 2018, 12:45:27 »
Po ostatnie aktualizacji jakoś nie widzę dopalaczy w Hornecie, zero płomieni z silnika. Czy u was też tak jest?
Po tej aktualizacji pojawiała się w Special opcja 'AFTERBURNER DETENT' oraz w Control możliwość przypisania 'Cycle Afterburner Detent - ON/OFF'.
Działa to tak:
- 'AFTERBURNER DETENT' zazaczone - domyślnie zakres przepustnicy kończy się na MAX MIL.
- 'AFTERBURNER DETENT' odznaczone - domyślnie zakres przepustnicy kończy się na MAX GATE.
Włączenie lub wyłącznie ograniczenia do MAX MIL można zmieniać jak sam nazwa wskazuje przypisanym 'Cycle Afterburner Detent - ON/OFF'.

« Odpowiedź #308 dnia: Czerwca 15, 2018, 12:52:14 »
I to wszystko wyjaśnia, czemu wcześniej widziałem dopalacz a teraz nie :) .
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #309 dnia: Czerwca 18, 2018, 20:57:22 »
Z powodu ostatnich problemów ze zrzucaniem podwieszenia  w F-18. Porobiłem różne testy co do zrzucania selektywnego uzbrojenia i dodatkowych zbiorników. Efekty są tego takie, że: zbiorniki odpadają, rakiety niekierowane odpadają, bomby podwieszone na podwójnych pylonach odpadają. Nie odpadają bomby podwieszone singlowo (różnego typu), dotyczy to wszystkich pylonów.  Oczywiście robiłem już ponowną instalację Horneta i tworzyłem misję od podstaw.
Bardzo proszę by ktoś z kolegów, w wolnej chwili dokonał podobnych testów i podał wyniki.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2018, 21:04:31 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #310 dnia: Czerwca 20, 2018, 15:50:18 »
... Nie odpadają bomby podwieszone singlowo ...

Mówisz i masz ;-). Z dzisiejszego changelog'a DCS 2.5.2.18736 Update 5 to Open Beta:
DCS F/A-18C Hornet
...
    The select jettison of single MK 83/84 will works.
...

« Odpowiedź #311 dnia: Czerwca 20, 2018, 16:12:20 »
He he he i dobrze, jednak bardziej jestem ciekaw  tego "bardzo podstawowego IFF"? To się masłem smaruje czy trzeba posolić?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #312 dnia: Czerwca 21, 2018, 07:30:01 »
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #313 dnia: Lipca 04, 2018, 10:48:23 »

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #314 dnia: Lipca 04, 2018, 11:01:17 »
Jednak poprawienia pracy radaru i czasu lokowania celu nie zrobili, tak jak i eksportu DDI...  :x Jedynie gubienie kontaktu przez radar.
Latamy dzisiaj?