Autor Wątek: DCS: World (Open Beta)  (Przeczytany 183801 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World (Open Beta)
« Odpowiedź #480 dnia: Listopada 30, 2018, 16:54:05 »
A jakiś patch? Tylko bajanie o dalekiej przyszłości?  :cry:
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #481 dnia: Listopada 30, 2018, 18:58:43 »
Ciekawe czy ten Mosquito to jest ta niespodzianka o której kiedyś wspominano?
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #482 dnia: Listopada 30, 2018, 19:09:34 »
Nie wiecie może, kiedy ED planuje wydać pod`a do Horneta?

Pozdrawiam

« Odpowiedź #483 dnia: Listopada 30, 2018, 19:43:03 »
Znając ich tempo to pewnie niebawem, ale działać będzie z Bóg wie kiedy he he he.  :evil:
Mam tu etykietkę "super marudy" lub jak wolisz z indiańska " kręcący z syrenami", ale nawet ja w najgorszym stanie emocjonalnym, w czasie epoki "Hornetowej", nie śmiałem pomyśleć  o POD-e. To by mnie pewnie zabiło.  8)
Ustalmy może, że dla dobra wszystkich tutaj - nie było tego pytania.  :564:
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #484 dnia: Listopada 30, 2018, 19:56:31 »
Albo spekulacje z bardzo dużym marginesem błędu. Podobno 5.12 ma wyjść update który ma dodać AGM-65F które używają podczerwieni do namierzania celów. Skoro IR, to może ED jest na ukończeniu poprawy widoku w podczerwieni, który, z tego co wiem opóźnia wydanie ATFLIRa (oczywiście powodów pewnie jest więcej). Ale to tylko takie przypuszczenia :P.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #485 dnia: Listopada 30, 2018, 19:57:11 »
A jakiś patch? Tylko bajanie o dalekiej przyszłości?  :cry:
Gdzieś przeczytałem, że Wags obiecał bajał coś o 5 grudnia (środzie), że wypuszczą dużego patcha. Dlatego nic nie dostajemy póki co, bo inaczej nie byłby ten patch taki duży. ;D

« Odpowiedź #486 dnia: Listopada 30, 2018, 20:11:04 »
Slider nie jestem tego taki pewny,  ATFLIR to całkiem inna sprawa. Jak widać po A-10C, TGP było już dawno a z ATFLIRem bujali się latami. Zaś duży patch nie musi dotyczyć Horneta. Prywatnie wolę te małe, ale działające i nie psujące czegoś innego, bo te "durze" są kłopotliwe.
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2018, 20:25:01 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #487 dnia: Listopada 30, 2018, 20:15:33 »
Znając ich tempo to pewnie niebawem, ale działać będzie z Bóg wie kiedy he he he.  :evil:
Mam tu etykietkę "super marudy" lub jak wolisz z indiańska " kręcący z syrenami", ale nawet ja w najgorszym stanie emocjonalnym, w czasie epoki "Hornetowej", nie śmiałem pomyśleć  o POD-e. To by mnie pewnie zabiło.  8)
Ustalmy może, że dla dobra wszystkich tutaj - nie było tego pytania.  :564:

OK. Nie było pytania :-)
p.s.
Pytałem, ponieważ zastanawiam się, który moduł sobie kupić - Harriera albo Horneta? Chyba wezmę Harriera, bo tam widziałem, że jest już pod. No i mamy teraz wyprzedaż.

« Odpowiedź #488 dnia: Listopada 30, 2018, 20:37:40 »
A tak poważnie, to bierz Harrier-a, jak go dobrze opanujesz, to już może Hornet będzie w miarę skończony.
Latamy dzisiaj?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #489 dnia: Listopada 30, 2018, 20:49:03 »
Harrier jest tak zbugowany, że ten zakup to chyba na zapas, to już Hornet jest stabilniejszy. Nie zanosi się na to, żeby spełniły się wcześniejsze obietnice Razbam, że skończą go do końca tego roku. Ciekawe czy w ogóle MiGa wydadzą.

Ostatnio ED uparcie wydaje kolejne wersje openBety co 2 tygodnie, więc 5 grudnia będzie kolejny patch. Ma w nim być kolejny zestaw misji treningowych i Mav'y, które już miały trafić do poprzedniego patcha, ale dostaliśmy starszą wersję. Oczywiście to przy optymistycznym założeniu że nic nowego nie zepsują po drodze.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #490 dnia: Listopada 30, 2018, 21:14:31 »
Nie, nie, nie, to nie tak działa :evil:. Oni wydadzą tego patcha, nie ważne czy coś nim zepsują czy nie ;D.

« Odpowiedź #491 dnia: Listopada 30, 2018, 21:18:21 »
Zarówno Hornet jak i Harrier wymagają dużo wyrozumiałości w obecnym stanie.

« Odpowiedź #492 dnia: Listopada 30, 2018, 21:23:23 »
Ja jestem baaaaaaaardzo wyrozumiały i cierpliwości też mi nie brakuje, z zamiłowania jestem wędkarzem a i majsterkowanie mi jakoś tam wychodzi. Niestety czasem to zbyt mało ha ha ha ha.  :033:
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #493 dnia: Grudnia 01, 2018, 21:26:20 »
Harrier jest tak zbugowany, że ten zakup to chyba na zapas, to już Hornet jest stabilniejszy. Nie zanosi się na to, żeby spełniły się wcześniejsze obietnice Razbam, że skończą go do końca tego roku. Ciekawe czy w ogóle MiGa wydadzą.

Ostatnio ED uparcie wydaje kolejne wersje openBety co 2 tygodnie, więc 5 grudnia będzie kolejny patch. Ma w nim być kolejny zestaw misji treningowych i Mav'y, które już miały trafić do poprzedniego patcha, ale dostaliśmy starszą wersję. Oczywiście to przy optymistycznym założeniu że nic nowego nie zepsują po drodze.
A co w Hrrierze nie działa z ważnych rzeczy? Pytam bo zakupiłem ostatnio. Większość systemów chyba jest ok. Jestem początkujący to może się nie znam, ale starty, lądowania, AA i AG da się jakoś przeprowadzić ;) Radio, elektryka i hydraulika też działa. Wszystko śmiga stabilnie i gładko w VR.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #494 dnia: Grudnia 01, 2018, 22:48:47 »
Wskazania HUD w trybie CCRP są błędne, a od ostatniego patcha jest kompletnie popsuty. Celownik w CCIP też nie jest do końca dobrze prezentowany. Flight Path Marker źle się wyświetla w zakrętach. Siedarmy czasem działają, czasem nie, nie działa tryb przeszukiwania nieba dla Siedwinderów ani celownik A-A dla działka. Bomby schodzą z zamków w złej kolejności (górne najpierw), niekierowane rakiety są w złej wersji (z wietnamu). TGP ma popsute sterowanie za pomocą osi, niekompletne sterowanie HOTAS, czasem nie działa śledzenie ruchomego celu ani nakierowywanie na aktualny waypoint. Strony na MFD, które powinny wyświetlać dane do pionowego startu i lądowania są mocno okrojone, inicjalizacja INS jest zbugowana. Do tego trzy misje treningowe na krzyż i okrojony manual nie ruszony od sierpnia. To tak z głowy bez zaglądania na forum z bugami.

A jeszcze kilka miesięcy temu zapowiadali, że skończą Harriera do końca tego roku.... ogólnie do postrzelania i zabawy w pionowzlot się nadaje, ale nie ma co marnować czasu na bardziej skomplikowane misje.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"