Autor Wątek: DCS: World (Open Beta)  (Przeczytany 184066 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: DCS: World (Open Beta)
« Odpowiedź #1380 dnia: Kwietnia 23, 2021, 10:45:34 »
Obecnie zmienia się całe środowisko, w którym jest odwzorowane działanie sensorów broni. Chmury na razie są tylko wizualnie znaczące, a w przyszłości będą oddziaływały nie tylko na zmysł estetyczny gracza, ale też na skuteczność, zasięg i inne czynniki związane z bronią i zachowaniem SI. Tak więc mnie osobiście nie wydaje się szczególnie dziwne, że w tej interakcji ze środowiskiem pojawiają się problemy. Miejmy raczej nadzieję, że w miarę szybko zostaną rozwiązane.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1381 dnia: Kwietnia 23, 2021, 14:41:19 »
Zresztą wszyscy powinni się już przyzwyczaić do tego, że co patch to coś jest zwalone. Ja po tylu latach to już mam na to wylane. Jest jak jest. Można to zaakceptować albo nie i nie grać.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #1382 dnia: Maja 06, 2021, 12:27:56 »
Ależ marudzicie na tego DCS, bardziej niż ja na wszystko inne :D. Tak sobie wczoraj latałem wieczorem i tak sobie myślałem. Kurde, przecież to jest spełnienie marzeń z dzieciństwa, z czasów Fighter-Bomber na Amigę, a nawet Jumbo Jet Pilot i MiG Alley na Atarynce, to co się teraz dzieje w symulotnictwie. Mam więcej maszyn niż mogę przelatać. I to na poziomie detali, jakiego wcześniej nie było i który wcześniej się zwyczajnie nie śnił. Mam MSFS2020, który jest przepiękny i wsysający (nawet jak na wersję Beta), mam bardzo filmowego Il2 GB. I mam DCS, który po puczu 2.7 chodzi jak marzenie bez zająknięcia, wygląda jak marzenie i oferuje immersję, która w fotel wgniata. Jest tego tyle i tak zrobione, że nic tylko siedzieć i się wgapiać jak szpak w końską dupę. Zaraz będzie Hind, Apacz i mokry mój sen Puccara (no mam nadzieję, w końcu to Razbam-śmieszna firma, ani beznadziejna, ani wybitna. A jednak AV8 mnie kupił mimo bugów i wiecznego niedorobienia).
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2021, 13:06:06 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #1383 dnia: Maja 06, 2021, 14:18:14 »
Bo jest na co marudzić. Ostatnio latam Mi-8 i co chwilę trafiam na babole, które zniechęcają do grania albo nawet uniemożliwiają wykonanie misji. Jak widzę że zostały zgłoszone w 2018 i nadal nie są poprawione to zaczynam się zastanawiać jak by ta gra wyglądała jakby ED miał konkurencję. Klepią taśmowo nowe moduły, a podstawka leży i kwiczy. Nie bez powodu mówi się na DCS "Symulator Kokpitu".
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2021, 14:25:36 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #1384 dnia: Maja 06, 2021, 15:06:27 »
Komu chodzi jak marzenie temu chodzi ;). Ja zaliczam się do tej grupy, której 2.7 dało mocno po klatkach, a i wyplucia do pulpitu (mimo wszelakich szamańskich rytuałów sugerowanych w długim wątku na ichnim forum) stały się regułą, a nie wyjątkiem jak w czasach 2.5.xx. Przyznaję wprawdzie, że z moją GTX1070 w blaszaku furory na bulwarach nie zrobię, i że jakiś tam spadek wydajności musi być, ale oprócz fajnych chmur i śmigieł ten update zawiera jednak odczuwalnie więcej paździerza i trytytek niż poprzednie Open Bety.

Zgadzam się jednakowoż i cieszę, że przynajmniej mamy teraz "w branży" solidne alternatywy, na których można fajnie marnować pandemiczny czas.
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2021, 15:08:48 wysłana przez KosiMazaki »

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #1385 dnia: Maja 06, 2021, 15:19:12 »
No nie zrobisz szału... Też pomagikowałem trochę. 1. Ram do 32gb, 2. Lock na 62 klatki + vsync, 3. W panelu NV filtrowanie tekstur na max wydajności i hula praktycznie te 62 klatki nontoper na RTX 2070. Bez luster ofc.

« Odpowiedź #1386 dnia: Maja 06, 2021, 15:31:58 »
Zgadzam się jednakowoż i cieszę, że przynajmniej mamy teraz "w branży" solidne alternatywy...

Jedyną alternatywą dla DCS jest leciwy Falcon BMS. Mimo że cały czas rozwijany to jednak odpycha grafiką i brakiem VR. FS i reszta cywilnych simów to inna bajka. BOX to tylko warbirdy, słaba alternatywa dla fanów suszarek.

« Odpowiedź #1387 dnia: Maja 06, 2021, 15:52:49 »
No nie zrobisz szału... Też pomagikowałem trochę. 1. Ram do 32gb, 2. Lock na 62 klatki + vsync, 3. W panelu NV filtrowanie tekstur na max wydajności i hula praktycznie te 62 klatki nontoper na RTX 2070. Bez luster ofc.

U mnie ustawienia analogiczne z wyjątkiem tegoż locka. Mówisz, że warto, nawet jeśli się V-sync'uje? I czemu akurat 62?

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #1388 dnia: Maja 06, 2021, 16:42:33 »
Z lockiem jakoś tak miło dla oka chodzi. 60 czy 62, nie zauważyłem różnicy. Ktoś napisał gdzieś, żeby 62 dawać. Powiem Ci szczerze, w kwestii monitorów, odświeżania, hz-ów... to mi się nawet nie chce wnikać w to. Ale różnicę w działaniu mam, w stabilności. A lepsze jednostajne 60 niż 180 rwane. A jeszcze wyłączyłem optymalizację pełnoekranową. Tak jakby placebo, ale coś w tym jest, jakieś klatki doszły.

« Odpowiedź #1389 dnia: Maja 06, 2021, 16:47:05 »
Dzięki, poeksperymentuję zatem trochę dalej i ja.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1390 dnia: Maja 06, 2021, 17:49:22 »
Nie 62 a raczej 58-59. Ja mam 1070ti i monitor 2K 32" i jest ok.

« Odpowiedź #1391 dnia: Maja 08, 2021, 20:17:09 »
Nie wiem na co narzekać. 100x było napisane, że to jest OpenBeta. To po pierwsze. Po drugie - żadna inna gra nie daje mi tyle radochy online, pomimo wysypywania się co jakiś czas i niedoróbek modułów. Taki jest ten świat. Mamy coś innego w zamian? Il2 GB: tylko pierwszo- i drugowojenny teatr z dość arkadową fizyką lotu (już il2 CloD jest lepszy w tym temacie, choć odpycha interfejsem gry modnym przed ćwierć wieku).

Czego jednak oczekiwać od userów, fanów lotnictwa? Po obserwacji środowiska flysimmerów i rozmowie z kumplem konstatuję, że DCS skupia jedynie fanów nowoczesnych suszarek wyposażonych z spamramy oraz trochę (ale bardzo mało) entuzjastów WW2. Pokażcie mi serwer z Koreą. Owszem, jeden jest. Nudą wieje na kilometr. Do tego jeden-dwa serwery WW2 (grywalne). Ludzie kupują moduły, a później narzekają, że MiG-15 czy Fw 190A-8 są nudne.

« Odpowiedź #1392 dnia: Maja 08, 2021, 20:23:16 »
Il2 z dość arkadową fizyką lotu... hmm, nie chcę gówno burzy zaczynać, ale ktoś inny chyba właśnie to zrobił ;) .

DCS nie jest dla każdego miłośnika flightsimów. Open beta to już szczególnie. Ja ubolewam, że nie ma konkurencji. DCS oferuje trochę, ale podejście deweloperów spowodowało, że na serio porzuciłem ten tytuł. Mimo wszystko rozumiem że niektórzy się świetnie w niego bawią.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #1393 dnia: Maja 08, 2021, 20:25:21 »
To może nie "arkadową". Może źle się wyraziłem. Zmieniam na "dziwną". :P

Tu mała perełka na zgodę. :)
https://www.youtube.com/watch?v=-kgmCnyhfaI

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl