Moje zdanie w sumie znasz, jeśli czytałeś drugi wątek. Jestem dość mocno uprzedzony, chociaż nie zaliczam się do grona osób, które dało za CloDa więcej niż za paczkę fajek. TF zrobiło kawał niezłej roboty, ale jak dla mnie tego tytułu nie da się odratować. Mnie się po prostu CloD nie podoba ani graficznie, ani teatralnie (BoB 2 lepiej oddawał klimat tej bitwy), ani funkcjonalnie - konfiguracja joya przyprawia mnie o ból głowy.
Jeśli idzie o BoS, to też swoje wrażenia wyraziłem i jak pewnie wiesz, podoba mi się. Warto jednak podkreślić, że to early access. To nie jest skończona gra, to nawet nie jest jeszcze gra, bardziej środowisko testowe. Płacisz za produkt, którego formalnie jeszcze nie ma, ale możesz pobawić się tym co jest zrobione i dać developerom swoją opinię. Daleki byłbym od prorokowania czarnych scenariuszy, że to co jest źle, nieskończone, czego brakuje to już tak zostanie. Tytuł jest skończony w 50% i to wcale nie jest dużo. Jak już mówiłem na chwilę obecną, to nie ma tu za bardzo gry - ja odpalam sobie raz na tydzień, patrzę co się zmieniło, chwilę się pobawię i czekam na więcej. Póki co, jestem zadowolony z postępów. Inne osoby może siedzą więcej, silniej analizują i stąd wypływa więcej rzeczy, które wymagają poprawy.
Na starcie można powiedzieć tyle:
-BoS ma lepszy silnik
-BoS ma producentów lepiej kontaktujących się community i ogólnie o dużo lepszym podejściu do klienta - wiem to po moich doświadczeniach z RoFa.
-Tydzień czekania na kolejny update, jest faktycznie tygodniem, tzn pokrywa się z tym co widać w kalendarzu.

-BoS raczej na pewno nie zostanie porzucony, bo producent już zarobił.
-BoS już teraz jest dużo bardziej dopracowany jeśli idzie o działanie samej gry i interfejs, niż CloD kiedykolwiek był.
Jeśli nie jesteś pewien, czy chcesz to kupić, masz wątpliwości itd, to nie kupuj. Jedynym powodem dla kupna czegokolwiek przed premierą, jest wiara w projekt i chęć wsparcia devów. Jeśli nie czujesz, że warto, to poczekaj do września, bo póki co, jak mówiłem to gry tu nie ma. Singleplayer jak na razie to tylko QMB, a multi na razie działa na zasadzie airquake'a. Dwa lotniska, gdzie sporo jest vulchingu i dwa airstarty.
Jeśli więc nie jesteś mega głody nowego sima WWII, zwyczajnie odłóż kasę i poczekaj. Może być przecież równie dobrze tak, że WWII do DCSa będzie lepsze.