Autor Wątek: Channel Battles - Luftwaffe  (Przeczytany 16030 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Channel Battles - Luftwaffe
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 31, 2017, 17:13:23 »
No właśnie, tak myślałem to nie on....
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 31, 2017, 17:14:21 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 31, 2017, 19:33:30 »
Ciekawe info o obecnym właścicielu, możliwe, że to jakaś ściema, a może nie :
https://forum.il2sturmovik.com/topic/27263-il-2-sturmovik-cliffs-over-dover-tf-413/
https://de.wikipedia.org/wiki/Henrik_Ostendorf

Niemiecki neonazista prowadzący sklep z dodatkami jak bić Angoli? Eeee chyba naciągane jak rzemyk od Szmajsera. ;)
Kij go tam wie zresztą. No szkoda, że personel się tam zmienił i jakość obsługi spadła aż tak. Ciekawe co Ci odpisze.

Kombinuje ze skinami dla tej kampanii ale jest problem, niestety nie są podpięte gdziekolwiek tylko korzystają z defaultowego modelu. Tam zdaje się malowanie jest na twardo podpisane i nie idzie go podmienić. Tym samym jest tutaj pewna trudność we wstawieniu historycznych znaków :/. W ogóle tutaj widać, że nie dokończyli tematu. Nie ma nawet obrazków przed misjami, a to było fajne. Oczywiście swoje malowanie można podmienić, ale skrzydłowi pozostaną jako ci z defaultu. Można by ew. wyedytować każdą misję osobno, ale misji jest ... 152 LOL, nie wiem czy mi się chce aż tak.

Dziabnąłem takie malowanie na potrzeby tej kampanii (na dole finalna wersja), ale jednak niestety nawet nie idzie go wstawić na samolot, którym latamy.
Sprawdziłem też jak wygląda po edycji misji w FMB, da radę ustawić, ale wtedy misja się chrzani.

Ps. za to same misje, ehhh, już po dwóch (każda po 1h) chcę kolejnej. Klasa sama w sobie. Czuć respekt.
Był atak na lotnisko, zapędziłem się za bombowcami, ale dziady lecą w tak ciasnym szyku i się osłaniają, że nie ma jak podejść (olałem swojego dowódcę, który gdzieś tam krążył z dala akcji).
Za chwilę z wysp nadleciało stado Hurrków przejąć wracające bombowce i wiałem ile ojczulek Daimler dał mi latających kucy, pamiętając, że tu śmierć znaczy śmierć.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2017, 14:41:54 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 01, 2017, 08:55:32 »
Niestety nic nie zdziałam ws utraconych kampanii. Nie udostępnią mi linka i już. Straciłem je, mój problem. Chrzanić takie wsparcie. Niech się walą.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 01, 2017, 20:22:12 »
Channel Battles korzysta tylko z defaultowych ustawień CoD w tym zakresie zapisanych twardo w kampanii.
Udało mi się wstawić historyczne oznaczenia na niemieckie maszyny, czyli zawsze jak zaznaczy się markings (również defaultowe malowania).

1/ Zrobić sobie backup na wszelki wypadek folderu PaintSchemes.
2/ Ściągacie to i nadpisujecie oznaczenia: http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=9369

Będzie wtedy tak:

3/ Teraz musimy aktywować osobnym programem oznaczenia. Ładuje się ten Enabler http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=2580. Exe wrzucamy do folderu gdzie jest Launcher. exe. Odpalmy i możemy dodać hakenkreuza lub go usunąć ze statecznika (sprawdź ścieżkę jak masz nie na dysku C i ją ew. popraw). U mnie działa bez zarzutu nawet w kampaniach Desastersoftu.

Było tak:

Jest tak:
http://s921.photobucket.com/user/rafikst/media/Various/ChannelBattles_2_zpsgurfjpbx.jpg.html

« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2017, 14:42:14 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 01, 2017, 22:34:35 »
Przerabiałem ten temat kiedyś i wg mnie troszkę przekombinowałeś. Program EnableHistoricalMarkings.exe (pkt 3) podmienia pliki w grze (tworząc przy okazji kopie oryginałów) aktywując tym samym swastyki. Dokładnie te same i takie same pliki są zawarte w paczce Historical_Markings_Enabler_for_TF4_3.zip (pkt 1), które podmieniamy po prostu ręcznie. Efekt działania powinien być taki sam i bardzo dziwny wydaje mi się ten krzyż na ogonie, który pokazałeś na screenie.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 02, 2017, 00:47:47 »
Zauważ
Przerabiałem ten temat kiedyś i wg mnie troszkę przekombinowałeś. Program EnableHistoricalMarkings.exe (pkt 3) podmienia pliki w grze (tworząc przy okazji kopie oryginałów) aktywując tym samym swastyki. Dokładnie te same i takie same pliki są zawarte w paczce Historical_Markings_Enabler_for_TF4_3.zip (pkt 1), które podmieniamy po prostu ręcznie. Efekt działania powinien być taki sam i bardzo dziwny wydaje mi się ten krzyż na ogonie, który pokazałeś na screenie.

No nie, jest to opisane w instrukcji instalacji, inaczej w TF 4.3 nie zadziała.

** If you've never used the "Hakenkreuz Enabler" in the past, please go here http://theairtacticalassaultgroup.co...ead.php?t=2580 and do this first. Then download the update file for TF 4.3 and proceed to step 1 below. **

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 02, 2017, 10:18:15 »
YoYo - upieram się przy swoim. Dla wyjaśnienia - jeśli najpierw przekopiowałeś pliki z paczki zip a potem użyłeś Enablera - porównaj wielkość i zawartość plików z rozszerzeniem .mark i .DO_NOT_DELETE w katalogach niemieckich samolotów. Powinny być identyczne jeśli chodzi o rozmiar i zawartość. Różnić się będą tylko datami. Pliki .DO_NOT_DELETE to kopie zastanych w grze plików tworzone przez Enablera.

Jest jedno ograniczenie w wyświetlaniem swastyk (dla obu metod) - pojawiają się one TYLKO na samolotach dla których wybrana została właściwa jednostka. Dla Fw-200 Condor będzie to np tylko KG-40. Da się to obejść tworząc klony odpowiednich plików z różnymi nazwami pozostałych jednostek dostępnych w grze, ale... będzie to niezgodne z realiami historycznymi.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 02, 2017, 11:16:47 »
Kelso, ale odp. masz powyżej. Jak instalowałem sam Enabler nie było nic (i takie są głosy na forum ATAG, że z TF 4.312 nie działa, sam autor o tym pisze http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=2580&p=189636&viewfull=1#post189636), dopiero jak wrzuciłem te pliki nadpisujące coś się pojawia na stateczniku, Enablerem zmienia się na swastykę. Tak działa jak widać jak opisałem w instrukcji dla CoD+ v. Steam TF 4.312. Jak instalowałeś kiedyś to, to może być inny proces. Grunt, że działa.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 02, 2017, 13:56:33 »
U mnie działa z identycznym skutkiem użycie plików z paczki lub Enablera. Stąd moje zdziwienie tym czymś na stateczniku pionowym na Twoim screenie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 02, 2017, 23:58:55 »
Ech, klify Dover.
Jaki przyjemny widok...

Szlag by trafił, już dwa razy zginąłem i kampania od początku. Raz zderzyłem się z Wellingtonem, drugi raz dziś.... mocno ostrzelany wyskoczyłem z kabiny i... spadochron się nie otworzył (a już nie miałem siły powtarzać misji).
Lepiej tych skoków unikać  :040:. Na szczęście tu nie jest tak, że zaczynamy od początku. Możemy sobie wybrać kolejną misję z kolejną datą i po prostu od tego momentu zaczynamy nową kampanię. Logiczne, coś jakby dotarł nowy rekrut. Dobry pomysł, teoretycznie jakby czas wciąż leciał, a my uzupełniamy rezerwy.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2017, 09:16:01 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 20, 2017, 00:06:02 »
Channel Battles korzysta tylko z defaultowych ustawień CoD w tym zakresie zapisanych twardo w kampanii.
Udało mi się wstawić historyczne oznaczenia na niemieckie maszyny....

... obecnie ten mod "Historical Markings Enabler" pod 4.5 nie działa ale jest dobry news, pracują nad uaktualnieniem :].

www.yoyosims.pl

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
    • Najlepszy odpowiednik TrackIr
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 20, 2017, 18:19:33 »
Czekamy - bo czekałem długo na 4.5, a w nim mojego Channel Battles. Chcę tym razem odpalić wszystko na pełnym wypasie (4.5,_malowania,_Reshade,_dobry joy + przepustnica)  :evil:.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2017, 18:49:38 wysłana przez KosiMazaki »
Intel Core i5 9600k , MPG Z390 GAMING EDGE AC,
G.SKILL 16GB  3200MHz, MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X, Lg 27gl850,  Freetrack Laserclip

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 29, 2017, 11:34:33 »

Myślałem, że coś jest już zwalone, bo wciąż "8" na kadłubie, ale w końcu zostałem szefem Rotte, czyli mam skrzydłowego + nagroda w postaci E-3!  ;D
No to jesteśmy w domu.

www.yoyosims.pl