Autor Wątek: Sprzedaż marek/licencji Microsoft FS i/lub Flight! FSX Steam Edition  (Przeczytany 18188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
Odp: Sprzedaż marek/licencji Microsoft FS i/lub Flight! FSX Steam Edition
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 24, 2015, 00:53:28 »
 Yoyo- sorka ale nie doczytalem twojej wiadomosci. Podobno sa jakies problemy z dll od orbx i fsx sie wywala do pulpitu po paru minutach. Lepiej poczekac na update bibliotek. Podobno juz nad tym pracuja
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #46 dnia: Maja 06, 2015, 22:36:02 »
A korzysta ktoś ze sterowników SPAD dla paneli Saiteka? Działa to Wam z FSX:SE? Ogólnie przyzwyczajony jestem do SPAD'a bo daje więcej możliwości.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 09, 2015, 16:10:07 »
Dobra zainstalowałem FSX:SE, pyta się jedna przy każdym razie o uruchomienia dodatkowych exe'ków od Saiteka, GoFlight i jakiś manager:

Jakieś pomysły na to, też tak macie?

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #48 dnia: Maja 09, 2015, 19:50:20 »
To jest od Active Sky.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #49 dnia: Maja 09, 2015, 21:07:31 »
To jest od Active Sky.

Thx. Tak już doszedłem. Trzeba to z palca ustawić w pliku exe.dll i wtedy już się nie wyświetlają te komunikaty.

Na tę chwilę mam mieszane uczucia. Jakieś zwiechy były, ale to powiedzmy w ramach testów, do zaakceptowania, natomiast wydaje mi się, że z FSX:SE stutter jakby przybrał niestety na sile. O ile pudełkowy mi działał "prawie" super, to tutaj jest już to wyczuwalne przy kołowaniu na glebie i na niskim pułapie. Też lekkie są zacięcia przy obracaniu widoku, hmmmm.

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 30, 2015, 00:30:23 »
Wyszla beta dla FSX:SE ponizej w linku co przynosi:

http://steamcommunity.com/games/fsxsteamedition/announcements/detail/38630237390873311

Przełożyłem do tematu o Steam. Ciekawe na ile naprawili te zjazdy FPS'ów z maszką na ekranie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 02, 2015, 06:55:17 »
Chlopaki coraz czesciej mysle o zmianie sima.
FSX robi OOM u mnie kiedy chce.Spokojnie nie moge sobie zrobic lotu bo nie dolece do celu a na kilka razy to latac nie bede.
Juz bylem bliski odinstalowania wszystkiego (z dzien roboty) i rozpoczecia przygody z...no wlasnie:z czym?
FSX SE czy Prepar3d.
Z tego co sie zorientowalem to struktura folderow jest dosc podobna co do FSX wiec jesli cos nie bedzie dzialac to bedziemy kombinowac.
Szybkie pytanie do was:Czy beda dzialac takie programy jak?
FlightFX,REX4TD,ASN,Radar Contact,EFB?
Co polecacie?
Ktory sim wybrac?
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 02, 2015, 08:24:42 »
Wszystkie simy są trapione przez OOM, na to nie ma rady poza zmniejszeniem ilości zainstalowanych dodatków,  zwłaszcza fotoscenerii i obniżeniem ustawień graficznych. Chyba, że nadal latasz w dx9, wtedy przejście na dx10 powinno pomóc.

W nowszych symulatorach nie wszystkie addony działają a niektóre do p3d wymagają osobnej licencji,  więc porównaj sobie oba symulatory też pod tym kątem.

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 02, 2015, 08:46:49 »
Dzieki some1.Wiem o wiekszosci problemow i nadal latam w dx9.Nie chcem chce na dx10 przechodzic bo polowa scenerii tego nie obsluguje itp.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2015, 10:55:22 wysłana przez KosiMazaki »
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 02, 2015, 09:06:13 »
Dzieki some1.Wiem o wiekszosci problemow i nadal latam w dx9.Nie chcem na dx10 przechodzic bo polowa scenerii tego nie obsluguje itp.

Poszukaj lepiej co Ci wali te OOM'y. Ja ich praktycznie nie mam, ew.raz na ruski rok. Kiedys sledzilem co je powodowalo i np.doszedlem ze po wylaczeniu w FTX Vector 3th part roads juz nie wystepuja, ale mialem tak tylko nad Europa, gdzie drog jest wiele. Cos musi Ci tam to powodowac, na pewno nie sam model. Mozes tez posegregowac sobie scenerie tym managerem do obszarow i porobic same kontynenty. Zazwyczaj sie wie gdzie sie lata. Tez moze pomoc. FSXSE tez bedzie walil OOMki, P3D tez moze, chociaz mniej. Z FSXSE w zasadzie wszystko bedzie dzialac, ale lepiej miec tylko jeden sim, SE albo zwyklego X'a. Ja go jednak zdeinstalowalem i wrocilem do zwyklego. Jakos mi sie dziwnie cial.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 02, 2015, 12:14:19 »
Najprostszym rozwiązaniem problemów z OOM jest jednak DX10 fixer i przejście na DX10. W DX10 pamięć karty graficznej jest inaczej zarządzana i znacznie więcej zostaje dla FS'a.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 02, 2015, 15:32:51 »
Najprostszym rozwiązaniem problemów z OOM jest jednak DX10 fixer i przejście na DX10. W DX10 pamięć karty graficznej jest inaczej zarządzana i znacznie więcej zostaje dla FS'a.

U mnie odpada, nie dziala TacPack, chociaz przez jakis czas mialem zainstalowanego Fixera od Steava.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 02, 2015, 15:51:24 »
Chlopaki dziekie wielkie. To nie jest tak, ze nie staram sie wyszukac co powoduje te OOM. Niestety ale trudno jest to znalezc lub nie mozliwe jest to niemozliwe. Ja glownie latam po EU, Au mam wylaczone innych panstw nie mam. Ustawienia obcinam aby znalezc zloty srodek itp itd. Poprostu nie wiem co sie dzieje. DX 10 pomysle moze da rade zobaczymy. TacPack mam ale nie uzywam, wiec no problem.

Pisownia problem. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2015, 17:23:49 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 02, 2015, 17:26:46 »
Ja bym na Twoim miejscu poszukał, czy jest możliwość przypisania dla FSX dodatkowej ilości pamięci RAM. Może teraz wyjdę na durnia, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to jest w FS, ale w przypadku niektórych gier (GTA IV, czy ETS2) wystarczyło dopisać odpowiedni parametr we właściwościach aplikacji i problem crashowania z powodu braku pamięci ustawał. Może istnieje też jakaś podobna metoda zwiększenia pamięci dla FSX?