Witam Panów, Panie i Osoby Niezdecydowane!
Mam taką kwestią do omówienia. W grze najlepiej lata mi się właśnie na wszelkiej maści messerschmittach, na drugim końcu umownej skali znajduje się Polikarpow I-16 - genialna zabawa, bo to w sumie aerodynamika beczki na ogórki. Cała reszta samolotów znajduje się gdzieś pomiędzy. Messerchmitty mają nie tylko genialną prędkość wznoszenia i kapitalnie reagują na to co robię, w odróżnieniu od Polikarpowów, które "latają raczej mną", niż na odwrót.

W dodatku cudownie sprawdzają się w walce działka, idealne do snajperskich strzałów, tu znowu przeciwieństwem jest Polikarpow, czyli mogę strzelać ile sobie chce, bo to i tak nikomu szkody nie robi, a spadające łuski fajnie wyglądają. No i pytanko, na ile to ma się do rzeczywistości?
Ostatecznie to tylko gra, istotnie messerschmitty są w miarę wiernie pokazane, bo w grze sprawdzają się w moim odczuciu lepiej niż samoloty odrzutowe? Oczywiście nie mieszamy wszystkich samolotów - bez żadnej chronologii, co z tego, że amerykański samolot, produkowany pod sam koniec wojny, mógł być w jakimś zakresie lepszy niż messerschmitt z początku wojny! Zachęcam do dyskusji.