Autor Wątek: Spadek FPS po przeinstalowaniu systemu.  (Przeczytany 1146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lapawwa

• *
  • "Nisko i powoli..."
Spadek FPS po przeinstalowaniu systemu.
« dnia: Czerwca 16, 2014, 17:20:40 »
Witam,

Niedawno przeinstalowałem Windowsa (czysta instalacja bez zbędnych programów) i zaobserwowałem z niedowierzaniem ze mam poważny spadek FPS. Wcześniej miałem przy ziemi (wszystko no HIGH - bez cieni) tak około 30fps teraz mam z 20fps :/ Dodam że mam FC3 & BS 2 i Mi-17. Ta sama wersja Worlda co wcześniej. Nvidia też czasami miesza w nowych sterownikach. Jakie macie ustawienia grafiki w sterowniku Nvidia? Laptop się nie grzeje wszystko powinno być cacy a nie jest niestety. Spadek jest tylko w DCS.

Laptop MSI GP60
procek i5 4200Mhz 2.5 -3.2 Ghz
16GB ram
Nvidia GT 740M 2gb
Mi-8 Driver

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Spadek FPS po przeinstalowaniu systemu.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 16, 2014, 17:42:43 »
Być może sterownik ustawił sobie inne parametry po reinstalacji. W panelu Nvidia wrzuć sobie dla wszystkich aplikacji profil "maksymalną wydajność". W nowszych sterownikach jest także coś co nazywa się GeForce Experience i tam jak dobrze pamiętam są jakieś profile gier. Być może gdzieś tu się coś namieszało. Jak nie poskutkuje to wrzuć sobie ten stary sterownik jaki miałeś skoro dobrze działał to może warto do niego wrócić.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"