Autor Wątek: DCS: MiG-15bis  (Przeczytany 39087 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: MiG-15bis
« Odpowiedź #75 dnia: Lutego 07, 2015, 14:24:27 »
czy strimował ?
Taki żart słowny.  ;)

Już widzę, co się będzie działo na forum ED po tej relacji.  :evil:

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: Lutego 07, 2015, 14:39:39 »
To mi ulżyło bo już się przeraziłem że ubiorą w takie bikini  chociaż  8)

« Odpowiedź #77 dnia: Lutego 07, 2015, 17:48:09 »
Lecą. I to chyba na edge. Ogólnie - super samolocik!

« Odpowiedź #78 dnia: Lutego 09, 2015, 17:37:20 »

« Odpowiedź #79 dnia: Lutego 09, 2015, 18:19:52 »
N-37 robi robotę...

« Odpowiedź #80 dnia: Lutego 09, 2015, 18:26:41 »
Ciekawe czy kiedykolwiek Mig-15 latał nad Newadą  ;D ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Lutego 09, 2015, 18:29:06 »
Kolejne SF. Pies trącał tego Miga, bo kokpit ma paskudny (tzn. sam w sobie jest paskudny, z istoty rzeczy), ale warto zwrócić uwagę na przysłowiowe LODy. Szabla zakręca nisko i z jej widocznością jest średnio, tzn. na jasnym coś tam widać, ale mam wrażenie, że w pewnym momencie pojawia się znikąd już jako dość spory samolocik. Tak naprawdę to chciałbym zobaczyć film z kołówką MiG vs Sabre nad normalnym terenem. Tego typu filmiki nic nie wnoszą do tematu, tzn. dla osób, które mają trochę pojęcia o DCSie są bez wartości. Jest to raczej przynęta na łosi.

Tako rzecze,
Zaratustra

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Lutego 09, 2015, 18:41:32 »
Co prawda nie jest to temat o LOD'ach, ale podzielam zdanie Boskiego. Jeżeli tak to pozostanie w DCS v2, to naprawdę jakoś nie odczuję różnicy względem poprzednika.

Lecą. I to chyba na edge.

Oglądałem, co prawda bardziej skupiłem się na "nowym" silniku, i w sumie jakoś nie zauważyłem jeżeli on tam był jakieś różnicy graficznej. Dla mnie teren i jego wygląd był taki sam jaki obserwuję z poziomu własnego kompa, a chyba nawet gorzej- przypominało mi to trochę med-low graphics.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #83 dnia: Lutego 09, 2015, 19:37:56 »
Ale pierdyknięcie ma. To lubię, manewrówka, a nie jakieś tam radary na tysiąc mil, że Troghv już namierza jak się gacie zakłada, nie mówiąc o podejściu do drabinki prowadzącej prosto do fotela.
Kabinka za to cudna. Co do tekstur gleby - już to przerabialiśmy, oni chyba chcieli zrobić coś, a la foto, ale w sumie wyszło jak chyba FS2004 w najgorszej rozdzielczości. Może ładnie będzie z AWACSa na FL330.

OT: a czemu Qrdluś się zrobił na Trogusia, tyle, że jak prosto z pod rynny ?  :056:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #84 dnia: Lutego 09, 2015, 20:01:19 »
Z tego, co mi wiadomo, w DCS 2.0 nie uświadczymy ani jednej nowej tekstury dla obecnej mapy Gruzji. Wspominał o tym SiThSpAwN w tym poście: klik. Zmiany mają dotyczyć głównie sposobu renderowania grafiki.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Lutego 09, 2015, 20:03:09 »
W ogóle to te działka są porażką. Stara prawda, którą przerabiam praktycznie co weekend w praktyce on-line, że od kalibru ważniejsza jest szybkostrzelność. Najbardziej wyrazisty przykład był w RoFie z modyfikacjami broni typu 20 mm etc. W praktyce okazywało się, że samoloty latają między pociskami i mam wrażenie, że tym działem z Miga będzie to samo. Szkoda, bo Szabla ma przyzwoitą szybkostrzelność, dzięki czemu, choć mały kaliber, to może narobić dziurek o czym się przekonałem nie raz w Su-25T. Zresztą zwróćcie uwagę na wielolufowe działko F-15. Nie latam tym sprzętem, ale zazdroszczę tych serii, które tną jak laser, o ile już wejdą.

Tako rzecze,
Zaratustra

PS. Yoyek, chcę być rozpoznawalny, więc wrzuciłem real foto  :P.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Lutego 09, 2015, 20:05:18 »
Ale pierdyknięcie ma. To lubię, manewrówka.

YoYek, te manewrówkę zobaczysz jak cel będzie maksymalnie od ciebie 2 km z tymi LODami, lub jak nagle się pojawi Tobie przed nosem z napisem "tutaj jestem". Już my to nie raz przerabialiśmy, nawet niedawno Sabre vs Ołówek i tak różowo nie jest, a zanosi się, że raczej nie prędko to poprawią. Dlatego po kilku zachwytach "manewówki" wracamy do rzeczywistości, bo naprawdę nie sprawia frajdy to, że nagle cel od Ciebie oddalony o 500 metrów znika ci z oczu, tak jakby się rozpłynął.

Z tego, co mi wiadomo, w DCS 2.0 nie uświadczymy ani jednej nowej tekstury dla obecnej mapy Gruzji. Wspominał o tym SiThSpAwN w tym poście: klik. Zmiany mają dotyczyć głównie sposobu renderowania grafiki.

Tak to już od dawna było wiadomo, że Gruzja nie będzie robiona na "nowo". Jedynie jakiś zapaleniec może się za nią wziąć.

« Odpowiedź #87 dnia: Lutego 09, 2015, 20:09:29 »
Fataliści.... :evil: Panowie dziś z nudów w pracy przeanalizowałem film tego Sabre`a widać co najmniej z 2 km w locie czołowym.
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #88 dnia: Lutego 09, 2015, 20:40:39 »
Damy radę.

Jak dałem 1080 pxt i pełny ekran to też go widziałem non stop, a to i tak zależy tutaj od rozdzielczości. W końcu też od czego są dymki za silnikiem, te widać w DCS z naprawdę daleka.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Lutego 09, 2015, 20:58:26 »
Teraz to jest kwestia gdybania, bo nie chcą nagrać tego w realnym środowisku. Nie chcę was zniechęcać, ale najpewniej będzie jak z Kurfustem vs Mustang. Na filmach miodzio, a jakoś nikt nie lata i nie dlatego, że teren nie ten, bo Meśki tam latały, ale dlatego, że g... widać w kołówce, wystarczy, że przeciwnik wleci niżej, szczególnie nad miastem, tzn. samolot ZNIKA. Tak więc niech ED przedstawi film jak ktoś z developerów walczy nad Gruzją z Szablą, najlepiej w streamie.

Tako rzecze,
Zaratustra