Autor Wątek: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS  (Przeczytany 54787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS
« dnia: Października 22, 2014, 20:37:17 »
Tak naprawdę, to mamy już nie wersję 1.0, a 1.002 ;).

Ps. nie mogli dodać od dziś chociaż jakiejś muzyczki w menu? Mam wciąż wrażenie, że wchodzę do alpha/beta.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS
« Odpowiedź #1 dnia: Października 22, 2014, 21:00:36 »
Zdecydowanie brakuje jakiejś wiśienki na torcie.
Czy mogło być lepiej, pewnie, że mogło - zresztą wręcz sami się przyznają, że produkt jest robiony/wydawany "na szybko".
Źle też nie jest. Najważniejsze co dalej z produktem będą robić.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Października 22, 2014, 21:30:46 »
Ps. Wydali w końcu też jakąś instrukcję? Coś nie widzę jednak nigdzie...

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Października 22, 2014, 21:45:50 »
Trzydzieści lat temu u mnie w kamienicy miarą profesjonalizmu było klejenie modeli bez użycia instrukcji. Może takie kultowe tradycje wrócą w świecie symulatorów? Prawdziwy as lata bez manuala! :D
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Października 22, 2014, 21:52:54 »
Trzydzieści lat temu u mnie w kamienicy miarą profesjonalizmu było klejenie modeli bez użycia instrukcji. Może takie kultowe tradycje wrócą w świecie symulatorów? Prawdziwy as lata bez manuala! :D

Nam, którzy mają BoS'a od wielu miesięcy myślę, że nie jest ona mega potrzebna ;), ale bardziej chodzi o tych nowych, a poza tym sam chętnie bym ją przeczytał i tak.
Chyba, że faktycznie, chcesz być pilotem ucz się sam :>.

A i jeszcze te cirrusy. Mogliby też to zmienić, dla mnie jest jakiś taki efekt jak złożonej kartki - zgięta tekstura na niebie. Nigdy nie widziałem takiej chmury:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5 dnia: Października 23, 2014, 08:37:52 »
Dzięki YoYo za zadanie tego pytania, ale odpowiedź którą otrzymałeś...  :P

"We do not have an in-depth manual because it was and still is under development a bit more and things can or may change. We will start soon and I will probably hire Luke to write the manual like he did with ROF. Installing and running BOS is pretty easy and we're not getting complaints from confused users. The most confusing part is simply activating it."

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Października 23, 2014, 08:45:56 »
Mnie na chwilę obecną odstraszają migoczące napisy w menu. Nie umiem tego opisać ale ewidentnie ta gra ma jakiś problem z dwoma kartami graficznymi, bo sam efekt znika po wyłączeniu jednej. Na chwilę obecną nawet zmiana driverów nie pomaga, a kilka wypróbowałem. Daję sobie czas do reinstalki systemu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Października 24, 2014, 22:10:46 »
Jest nowy update dziś. 1.003.

http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page-3#entry187468 .

To było już wcześniej i w zasadzie taka nieco ściema - bo nie ma na to wszystko "klawiszy" ale nawet przy wciśnięciu autostartu, jest wykonywana check lista przy uruchomieniu bądź wyłączeniu silnika. Dodano tuż przed premierą, fajne w sumie.
« Ostatnia zmiana: Października 25, 2014, 09:31:45 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #8 dnia: Października 28, 2014, 19:05:45 »
Jak na premierę nowego sima to cicho i jakiś marazm zapanował :( czyżby wszyscy latali i nikt nie ma czasu opisać swoich wrażeń ?
Czyżby nowy król umarł zanim się narodził?  :(

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #9 dnia: Października 28, 2014, 20:19:45 »
Czeka na update, tak mniej więcej do 1.1 z dzisiejszego 1.003? A na serio - ja też czekam na więcej info. I na świąteczne obniżki...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Października 28, 2014, 21:09:25 »
Black Friday 28 listopada.

www.yoyosims.pl

dufay

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Października 28, 2014, 21:27:55 »
Witam. Przy okazji, że temat świeży, zapytam - czy dla laika w temacie symulatorów z IIWŚ bardziej odpowiedni będzie BOS czy lepiej inwestować w moduły w DCS'ie (P-51, Fw-190, Bf-109 i Spitfire w przyszłości)?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Października 28, 2014, 21:39:01 »
Witam. Przy okazji, że temat świeży, zapytam - czy dla laika w temacie symulatorów z IIWŚ bardziej odpowiedni będzie BOS czy lepiej inwestować w moduły w DCS'ie (P-51, Fw-190, Bf-109 i Spitfire w przyszłości)?

Myślę, że na początek BoS wystarczy w zupełności. Klikaniem możesz się zniechęcić jak nie ma jeszcze podstaw.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #13 dnia: Października 28, 2014, 22:43:47 »
Bym tylko chciał zauważyć, że DCSa i tak warto sobie pobrać, bo jest tam darmowy TF-51D, z klikanym kokpitem. W sam raz, żeby sprawdzić, czy to zabawa dla nas...

dufay

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Października 29, 2014, 07:31:14 »
W DCS'ie siedzę od paru miesięcy, ale fruwam nowszymi maszynami. Jeśli chodzi o starsze samoloty to BOS wydaje się być bardziej grywalny pod tym względem - choćby ze względu na lokację, po której latamy czy ilość maszyn od oblatania. Trochę zaporowa jest cena. No i szkoda, że nie ma wersji demo. W dzisiejszych czasach wszystko trzeba kupować w ciemno (jest za to youtube, ale to nie to samo, co wypróbowanie gry samemu i na własnym sprzęcie).