Autor Wątek: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS  (Przeczytany 54805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS
« Odpowiedź #15 dnia: Października 29, 2014, 08:32:14 »
DCS jest bardziej hardcore mam wrażenie. BOS jest bardziej casual. Jak już wspomniano DCS'a możesz sprawdzić bo podstawowy moduł jest za free. 
DCS wydaje mi się jest bardziej realistyczny, brakuje mu za to map do WWII i podobnych ulepszeń. BOS jest na pewno prostszy ale ma klimat WWII.
Podstawowa wersja BOS w wersji pudełkowej kosztuje w tej chwili 139.90 więc nie dużo drożej od przeciętnej gry.

« Odpowiedź #16 dnia: Października 29, 2014, 15:18:21 »
Podstawowa wersja BOS w wersji pudełkowej kosztuje w tej chwili 139.90 więc nie dużo drożej od przeciętnej gry.

Jaka to wersja pudełkowa jak bez logowania do gry nie pograsz nawet w singla.

« Odpowiedź #17 dnia: Października 29, 2014, 15:23:51 »
Jest sprzedawana w pudełku więc jest pudełkowa, nawet jakbyś w środku znalazł tylko kod do Steama.
Bez logowania możesz grać w pojedyncze i szybkie misje. Online potrzebny jest do kampanii i oczywiście multi.

« Odpowiedź #18 dnia: Października 29, 2014, 15:25:06 »
O taka: http://www.grymel.pl/il-2-sturmovik-bitwa-o-stalingrad-pl-o_4708.html
Poza tym od kiedy wersja pudełkowa czy digital ma cokolwiek wspólnego z tym czy gra wymaga dostępu do internetu czy nie.
Swoją drogą pod tym linkiem ta wersja jest o 20 zł tańsza niż na stronie oficjalnego dystrybutora w Polsce http://muve.pl/pc/symulacje/il-2-sturmovik-bitwa-o-stalingrad-pc-pl/79365

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #19 dnia: Października 29, 2014, 15:40:48 »
To jak to jest? Jeden sprzedaje za 139, drugi za 159, a na Steam'ie 200? I jeszcze raz się dopytam: wersja "pudełkowa" to też jest wersja Steam'owa? Mam na myśli, że instaluje się Steam, jest wymagany do startu etc. etc.? A dodatki idą wersją pudełkową, ew. od producenta, czy też via Steam?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #20 dnia: Października 29, 2014, 15:48:50 »
To ja dodam , że będzie wersja za 12$ z dwoma startowymi samolotami. Lagg-3 i Bf-109F. Haczyk w tym, że tylko dla Rosjan. I jak tu nie kupować "Early access" płacąc po 100$ za same obietnice.      :o

« Odpowiedź #21 dnia: Października 29, 2014, 15:58:11 »
To ja dodam , że będzie wersja za 12$ z dwoma startowymi samolotami. Lagg-3 i Bf-109F. Haczyk w tym, że tylko dla Rosjan. I jak tu nie kupować "Early access" płacąc po 100$ za same obietnice.      :o

Wcale się nie dziwię - prawdopodobnie sprzedaż tytułu jest daleko niższa od oczekiwanej. Zresztą co się dziwić skoro dla nowych, nieobeznanych z tematem graczy, nie mają praktycznie żadnego sensownego wprowadzenia do gry (żałosne tutoriale i brak podręcznika), a na pytania o statystyki samolotów itp. odsyłają do googla... tak jakby na forum gry tymczasowo nie można było tego zamieścić w jakimś widocznym miejscu.

Co jakiś czas próbuję się przemóc do kampanii, ale słabe to jest i mało satysfakcjonujące - można ją chyba porównać z kampanią do DCS:A-10C, tyle że ilość jednostek biorących udział w starciach jest wizualnie o wiele niższa.

« Odpowiedź #22 dnia: Października 29, 2014, 16:57:12 »
Większość gier w Rosji jest 2x tańsza niż w Europie. Widać to najlepiej na Steamie. Nie doszukiwałbym się tutaj drugiego dna.

« Odpowiedź #23 dnia: Października 29, 2014, 17:52:10 »
Wersja pudełkowa jest tańsza bo to preorder. Po premierze ma kosztować tyle co digital - jeżeli wierzyć muve. Czy to wersja steam nie wiem. Rownie dobrze może to być klucz bezpośrednio od 777.
Ma to też ponoć być wersja PL cokolwiek to znaczy.

Co do ceny to za dużo się dyskutować nie da.  Moduły do DCS kosztują zresztą podobnie. Jak na nasze kieszenie sporo. Jak na ceny europejskie czy z usa w miarę normalna.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #24 dnia: Października 29, 2014, 19:40:28 »
Klucz od 777 - sam nie wiem, czy nie lepiej przez Steam. Latwiej kupować. A może nie?

PS: Proponowałbym przeniesienie sporej dawki postów powyżej do nowego wątku "Il-2 BoS - gdzie kupić"
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Października 31, 2014, 18:56:07 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 02, 2014, 00:19:20 »
Taka ciekawostka. Od dawien dawna latam sobie na Balnced z ustawieniami jak niżej. Głównie dlatego, że na lotnisku mam tutaj 50 fps. Jak ruszę coś wyżej w Settings, w locie jest 50, ale na lotnisku 30. Nieważne czy High czy Ultra. Te 30 przy starcie dobija. Trochę dziś przeklikałem różne opcje i o dziwo na Ultra na lotnisku 50 fps. Po prostu odhaczyłem Full screen. Wygląda tak samo, V sync też działa, więc nie wiem co to za opcja (żaden Windowed jak np. w FSX się nie włącza). Profilaktycznie zjechałem do High bo jakoś różnic w grafie nie widzę między tymi najwyższymi ale przy odklikaniu Pełnego ekranu śmiga aż miło w każdych warunkach.... więc radzę sobie też i to sprawdzić u siebie - co się ma włączone.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 02, 2014, 10:26:46 »
Yoyku prawdopodobnie grasz w trybie okienkowym bez ramek. Dokładnie coś takiego mam w TF2. Sytuacja jest analogiczna. Pełny ekran = 100 fps, tryb okienkowy bez ramek = 300 fps :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 02, 2014, 12:13:43 »
A multi GPU jak nie ma, tak nie było i jest to wielka kiszka.
Mnie natomiast zaatakowano takim czymś jak wersja pudełkowa BoSa, która w UK wyjdzie 7.11:
Unlike the digital version of IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad available on Steam for the same price, this box version includes:
•   Awards and medals poster
•   Double sided action poster
•   Map and aircraft recognition guide
•   Keyboard, mouse and joysticks guides

Czyli duperele w postaci plakatów, map, rycin etc. http://shop-firstclass.com/products/il-2-sturmovik-battle-of-stalingrad

Cena jest taka, że spokojnie ci, którzy przedpłacili po 100 usd, powinni dostać taką właśnie wersję.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 02, 2014, 16:39:54 »
Yoyku prawdopodobnie grasz w trybie okienkowym bez ramek. Dokładnie coś takiego mam w TF2. Sytuacja jest analogiczna. Pełny ekran = 100 fps, tryb okienkowy bez ramek = 300 fps :).

A jaka w tym roznca, jak ramki zadnej nie ma? To jest jakos mniej obciazajace wtedy? Kojarze tytuly, gdzie w trybie okienkowym przestawalo dzialac AA lub wlasnie VSync, a tu chyba wszystko jest jak nalezy, ja roznic nie dostrzegam.

www.yoyosims.pl