Autor Wątek: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS  (Przeczytany 55007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 03, 2014, 23:07:09 »
A ja sobie raz na zawsze zablokowałem, konto na wydatki na pieprzone ruskie pomysły które z porządnych wydawałoby się gier robią LoLowate śmiecie dla gimbusów i dzieciaków z Kansas. Niech raz na zawsze zniknie ta zaraza RPGów. To zniszczyło już tyle fajnych gatunków gier. Pora umierać w temacie gier online.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 03, 2014, 23:23:27 »
Rutkov, nie kwilcie jak mała dziewczynka. Wsiadajcie w Dorę lub Mustanga od DCSa i na wspólne loty! Raus!!!! Co jak co, ale doga w stary dobrym stylu dalej można sobie zafundować (i my to w wąskim gronie robimy), choć może nie tak "klimatycznie" jak nad teatrem historycznym, ale kogo to sumie obchodzi oprócz histerycznych dziewczynek, co latają na jednorożcach  :x.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 04, 2014, 07:42:52 »
Ehhh ...
No nic. Zabijanie ruskich online za bardzo weszło mi w krew, aby sobie ot tak z tego zrezygnować ;-)
Rutkov - lataliśmy Emilami na parchy FN i zwykłą G6 na "cudowne" bylejaki 3. Damy radę bez podów, z kulochwytem za głową i z okrojoną foką :-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 04, 2014, 16:35:53 »
A czemu zakładasz Ramm, że foka jest okrojona, tak już na początku, nie mając okazji nawet jeszcze polatać?

Qurdl słusznie prawi  :) , nie chcesz walczyć z kiepskimi ŁaGG, polataj na D-9 przeciwko P-51. Tam szanse są bardziej wyrównane.  :evil:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 04, 2014, 18:12:02 »
A czemu zakładasz Ramm, że foka jest okrojona, tak już na początku, nie mając okazji nawet jeszcze polatać?

Tak tylko przypomnę, że wersja A3 była uzbrojona standardowo w parę zewnętrznych działek MG FF 20 mm.
Demontowano je w jednostkach polowych. Dlaczego i po co to robiono - wszyscy wiedzą.
Więc jeżeli w grze była by możliwość demontażu zew. pary działek za dodatkową "opłatą" w postaci jakiś bonusów/perków/whatever - to bym siedział cicho.

... nie chcesz walczyć z kiepskimi ŁaGG, polataj na D-9 przeciwko P-51. Tam szanse są bardziej wyrównane.  :evil:

Jeżeli ten cały DCS chociaż w połowie jest taki realistyczny jak o nim piszą i mówią to uważam, że mam większe szanse na Dorze przeciwko Konikowi w starciu 1:1, niż na odwrót.

Ramm. 

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 04, 2014, 18:59:42 »

Jeżeli ten cały DCS chociaż w połowie jest taki realistyczny jak o nim piszą i mówią to uważam, że mam większe szanse na Dorze przeciwko Konikowi w starciu 1:1, niż na odwrót.

Ramm.

Niewątpliwie Mustang różni się od Dory i to w sposób pozwalający na taktyczne planowanie zbliżenia. To co się rzuca w oczy niemal natychmiast po kilku walkach, to lepsze wznoszenie i prędkość Dory, natomiast 51 lepiej kręci (i niestety jest wytrzymalszy - potrafi latać z warkoczem płynów bez widocznego ubytku właściwości bojowych). Oczywiście są jeszcze inne różnice w FM i ogólnym odczuciu tych dwóch maszyn, które wpływają na przebieg starcia. Jednak zwycięstwo zależy raczej od umiejętności pilota niż "płatnych podów". Dla mnie osobiście jest pewną perfidią losu, że liczyłem na 2WW dog w BoSa, a tak naprawdę mam "studyjne" walki w DCSa, w którym trzeba się rzeczywiście napocić, żeby zestrzelić równorzędnego przeciwnika.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 04, 2014, 20:54:06 »
Nie wiem czy P-51 jest wytrzymalszy. Dora nie dymi i nie puszcza płynów. Od postrzelanej dory, albo coś odpada, albo się zapala. Spadków parametrów pod wpływem uszkodzeń też nie zauważyłem. Chyba w DCS nie ma dobrego modelu lotu dla zniszczonego samolotu. Musi odpaść skrzydło, żeby gra zmieniła "FM".
Niemniej walczy się fajnie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 04, 2014, 21:23:32 »
Przypominam tylko, że to temat o BoS, nie o DCS :). Nie mieszajmy.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 04, 2014, 21:48:16 »
Pytanie dotyczące kampanii.
Pokonałem wewnętrzny opór i wsiadłem do łagga. Poleciałem pierwszą misję - tutorial, czy jak mu tam. Znalazłem jeden waypoint, potem exit point i wyszedłem. Dostałem 60 czegoś (exp ?).
I potem zonk. Nadal mam to samo. Ciągle za każdym razem. ŁaGG, intercept i niemożność wyboru czegokolwiek innego - czasu trwania, rodzaju misji. Dzień świstaka.
Co robię źle ?

Ramm.

« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 04, 2014, 22:02:27 »
Mam dziwne wrażenie, że nas/mnie podpuszczasz  :evil:
Mimo wszystko: wypełniłeś zadanie w misji? W briefingu jest podane jak na tacy co trzeba zrobić, a jeżeli uda ci się spełnić te "założenia" to wyświetli ci się informacja "mission complete". W tej "kampanii" nie ma żadnej filozofii - zawsze są 4 waypointy i zawsze cele misji znajdują się w tym oznaczonym jako "action point".
W tutku, z tego co pamiętam, raz to było ostrzelanie jednego z samolotów, potem atak na konwój, a następnie eskorta bombowców.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 05, 2014, 12:55:57 »
Mam dziwne wrażenie, że nas/mnie podpuszczasz  :evil:

Powaga na maxa :-)
Spróbuję zrobić jak mówisz wg zasady "by the book" i wtedy zobaczę czy dzień świstaka jest nadal.

Ramm.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 11, 2014, 09:50:27 »
Nowy patch:

http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page-3#entry198494

I znow resecik kontrolerow. Dobrze ze latam na profilu, a nie ustawieniach w simie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #58 dnia: Listopada 11, 2014, 09:52:55 »
No właśnie coś dziwnego z tym resetem. Miał być a ja nie widzę żeby coś mi zresetowało. Widzę za to powielone opcje np. pokazuje mi 3 razy ustawienia na odpalanie rakiet i bomb.

« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 11, 2014, 10:12:38 »
Ty sam miałeś to zresetować przed updatem.