Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Bitwa o Stalingrad PL  (Przeczytany 42972 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Sturmovik: Bitwa o Stalingrad PL
« Odpowiedź #90 dnia: Października 29, 2015, 17:52:16 »
No niestety gold raczej nie działa. Furgonetki po aktywaccji się pojawiają ale modyfikacje są niedostępne. Żadnego złotka też nie widzę :-). Piszę na razie o interfejsie gry. Na razie nie latam online.
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #91 dnia: Października 29, 2015, 18:40:24 »
Musisz wejść na stronie il2sturmovik.com na swój profil i tam masz zakładkę "Activate unlocks".
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #92 dnia: Października 29, 2015, 19:06:17 »
Musi działać, bo sam kiedyś dokupowałem samoloty i na forum status zmienił mi się na złoty oraz doszła możliwość odblokowania zawartości.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #93 dnia: Października 29, 2015, 21:49:43 »
Dzięki Panowie :-) Trzeba było uruchomić zakładkę "Activate unlocks". Teraz modyfikacje są dostępne poza nowymi malowaniami. Ptaszek pozostał dalej srebrny (rozumiem, że w wersji premium jest złoty :-))
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #94 dnia: Listopada 13, 2015, 13:54:15 »
Powidzcie coś więcej o tym simie po aktualizacjach ostatnich, zwłaszcza o letniej mapie.
Sim wart uwagi czy nadal nudny?
Jak z grą online i offline?
No i ostatnie, czy warto nabyć i czy choć trochę zastapi starego poczciwego iłka? może lepszy?

Jestem już bardzo zmęczony graniem w WT gdzie co chwile zmieniają parametry maszyn.

« Odpowiedź #95 dnia: Listopada 13, 2015, 16:49:57 »
Jest jeszcze CloD, nie gorszy od BoSa wg mnie.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 13, 2015, 17:09:42 »
Jest jeszcze CloD, nie gorszy od BoSa wg mnie.
Oczywiście, ale zawsze, wszędzie jest jakieś ale.
CoD ładny ale nie skonczony, z grywalnością też różnie.
BoS dopracowany ale brzydki...był bo nie wiele jest opini po ostatnich update. Niby to dobrze bo jak nikt nie narzeka to znaczy jest git. Potwierdzacie?

« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 13, 2015, 18:30:42 »
Może wyda się to śmieszne ale warto zakupić tytuł ze względu
na bardzo ładnie symulowanie procedury lądowania. Pracy amortyzatorów przy zetknięciu z ziemią,
kołowanie, praca hamulców itp. Moim skromnym zdaniem to jest największa zaleta BOS.

Uważam że produkt wart jest uwagi i należy go "wspierać" i zakupić.
Powstaje w "systemie garażowym". Czuć te wszystkie bolączki,
tego że pracuje przy nim niewielka grupa zapaleńców.
ale jak dla mnie to też jest powód "sponsorowania" gry, gdyż jest ona
właśnie dziełem miłośników gatunku.
Skoków na kasę w przypadku tego tytułu raczej bym się nie dopatrywał.

Zdarzają się też dziwne rzeczy np.
Jak jest opisane w najnowszym Devlogu, czołgi wzięły się
z tego że graficy czekali na postępy pracy programistów więc zaczęli robić modele czołgów.

Letnie mapy ogólnie są ok. Lepiej można ocenić odległość do ziemi w czasie lądowania.
Występują problemy z flikerowaniem drzew.  Trawa fajna ale wyskakuje tak że można się przestraszyć.
tzn mamy brunatną glebę i nagle pojawiają sie żółte kłosy trawy które
okalają samolot w odległości ok 100m. Powoduje to dziwny efekt. Gleba nagle zmienia kolor jak pojawi się trawa.
Dodatkowo spadają FPSy. Osobiście wolałbym mieć trawę rzadszą ale za to widoczną z większych odległości ale taka gorzej wyglądała by na skrinszocie. 

A teraz "scepyczne" myśli jeżeli chodzi o
przyszłość tytułu.

Największą wadą tytułu są spadki stabilności, jest bardziej
wymagający dla CPU niż GPU. (Przeliczanie AI i fizyki).
Np u mnie bez różnicy dla FPS jest to czy odpalam w
1920x1200 czy 640x480.
Oparty jest też na coraz bardziej starzejącym się już silniku DX9
wiąże się to z brakiem wsparcia np. dla OculusRift
(nie ma i nie będzie na DX9)
Także nie uświadczymy tam wizualnych fajerwerkow jak w DagorEngine 4.0 jest też daleko za wydajnością CLOD z paczami TF
Jak głoszą "hejterskie" wpisy na forach silnik podobno nie jest w stanie udźwignąć bitew
naziemnych, z dużą liczbą jednostek, więc raczej kameralne potyczki.

Pomimo tego technicznego mroku uważam że tytuł powinien zakupić
każdy miłośnik symulacji IIWŚ i co już jest tradycją tego gatunku, czekać
na dalszy, pozytywny rozwój wydarzeń.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Listopada 16, 2015, 23:16:39 »
Panowie, jestem zaskoczony. Zaskoczony, jak bardzo to d...y nie urywa, a za to jakie ma wymagania. Dlaczego mam wrażenie, że RoF jest o wiele ładniejszy?

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Listopada 17, 2015, 15:53:43 »
W RoFie nie miałem tego problemu, ale tu dopiero poznałem złowrogą potęgę demonicznego shimmeringu. Samoloty plastikowe. Trawa kończy się 100m od samolotu. Teren brzydki, jakieś dziwne kolory, pozbawiony detali (chyba proceduralnych) ziemi (w RoFie ziemia ma taką fajną strukturę). Ten HDR dodatkowo jeszcze wszystko zbrzydza. Klimatyczna trzęsawka kamery działa tylko z tym motion blurem zżerającym klatki. I jeszcze te konsolowe ustawienia graficzne. WTF? W co oni grają.lol. :)

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: Listopada 26, 2015, 22:31:20 »
Chcę zakupić LA-5 pod wersję BOX dal  BoS. Czy na ich stronie czy na Steam jest jakaś różnica?

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 03, 2015, 20:39:00 »
W COD'dzie wkurzają mnie nieprzelatywalne drzewa... Wielu odpowie, że to nie przeszkadza. Wówczas budynki nieprzelatywalne też by nie przeszkadzały, może góry też a może w Londynie fajnie by się w budynkach albo na rzece lądowało. Przeszkadza i tyle moim zdaniem na temat. TF robią świetną robotę ale najwyraźniej nie umieją się drzewami zająć. W końcu w BOSie są, w iłku też były to w COD mogliby wymusić ich wyświetlanie. Bos jest fajny na 10 minut, poza tym jakiś pusty. Nie wiem ale frajdy jaką daje arcadowy War thunder żadna z tych gier nie daje.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 04, 2015, 23:10:15 »
Znów trochę polatałem. Naprawdę wszystko jest rewelacyjne i super odczucia z walki powietrznej. Ale..., wystarcza mi tego na godzinę dwie, dwa razy w miesiącu. Niestety emocjami w grze wszystkie simy przegrywają z WT, BoS też niestety. To jest prawie doskonała gra pod względem realizmu i grafiki ale nie potrafi przyciągnąć tym co jest najważniejsze - rywalizacją z innymi graczami. Fajnie że są Iszaki i 110tki ale nadal otoczka nie zmusza mnie do sięgnięcia do portfela na BoM.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 05, 2015, 13:30:39 »
Dokładnie mam takie same odczucia... Wręcz szkoda mi wywalonej kasy, mogłem latać na Kovala koncie do tej pory. W BOS/BOM chyba nawet nie ma statystyk na serwerach... Wczoraj pół nocy spędziłem w WT, zabawa japońcami była przednia a w końcu o zabawę chodzi tym bardziej, że czasu nie ma tyle co kiedyś.

« Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 05, 2015, 14:06:40 »
Moim skromnym zdaniem, BoS wyglądałby dużo lepiej /miałby to coś/ gdyby istniał jakikolwiek  tryb kariery dla pojedynczego gracza - całą tę otoczkę (wywiady, odznaczenia i wizyty w zakładach pracy...). Coś w stylu kariery z RoF. Latam Pe-2. W planach Bf-110. Jest trudno. 
Pozdrawiam,
Stulee