Autor Wątek: Free Track w IL-2 BoS  (Przeczytany 16154 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Free Track w IL-2 BoS
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 03, 2016, 22:59:30 »
Tak, usuwałem _ z przodu, ale mi się wydaje, że miałem przy pitch, nie yaw, i myślałem, że robi za minus.  Czyżbym pomylił yaw z pitch? :) To pitch jest odwrócony.

PS: Jeśli używacie innych gier z FT i do tego wspomagacie się softem NewView, to pamiętajcie, by się przełączyć na FreeTrack'a widocznego w grze, a nie NewView. Jeśli tego nie zrobicie, to FT nie będzie działał. Nie wiedzieć czemu NewView nie działa z BoS'em. Ruski soft, ruska gra, a nie banglają razem - chyba tak nie powinno być, nie? ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 15, 2016, 17:44:14 »
Witam wszystkich!

Posiadam Wind 7,_64-bity, wykonałem to wszystko co napisał Thomas Crown czyli skopiowałem z Open Tracka plik "NPClient64.dll" i zmieniłem go na "NPClient.dll". Następnie wkleiłem go do folderu Free Tracka. Niestety FT dalej nie działa, nie tylko na w BOS ale teraz również na we wszystkich pozostałych symulatorach,_czyli w starymku czy CloD. Może jakaś podpowiedź? Z góry dzięki._Pozdro!

Regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2016, 18:34:34 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 15, 2016, 20:24:53 »
Odnośnie BOS to należy jeszcze ustawić parametr "old_trackir = 1" w pliku startup.cfg (otwierany za pomocą notatnika), który znajduje się w folderze:
..\IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad\data

a jeśli to nie pomaga to trzeba upewnić się czy w oknie FreeTracka w opcji "Output" w zakładce "Main" jest odhaczone FreeTrack interface.

« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 19, 2016, 17:08:41 »
Stokrotne Podziękowania Panie Thomasie!!! Działa!!! Heja :)

« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 19, 2016, 17:37:51 »
Wszystko działa w BOS lecz aby przywrócić poprzednie ustawienia należy wykonać dokładnie odwrotne działania! To pozwoliło mi dalej grać na starszych symulatorach takich jak stary Sturmovik 1946
 lub COD, Rise Of Flight i tym podobne. Pozdrowienia dla wszystkich miłośników symulatorów wszelkiej maści! :) :)