Autor Wątek: DCS: Su-27  (Przeczytany 10271 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qbeesh

• Gość
Odp: DCS: Su-27
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 13, 2014, 11:07:02 »

Za to na lotnisku widzę pod sobą wodę, błeee.

Miałem ten sam problem. W MiGu dodatkowo z rurki pitota pozostały tylko lewitujące stabilizatory. Spróbuj w JSGME wyłączyć mody, odpalić dcs, wyjść z dcs i włączyć mody z powrotem. Zdaje się morevisibility za to odpowiada. U mnie było tak, że zrobiłem DCSowi repair i się to pojawiło - woda pod lotniskiem. Skończyło się to reinstalką. Potem wyszedł pucz i ten sam problem się pojawił. Wtedy dopiero pomyślałem, że odpowiada za to mod. Wyłączyłem, włączyłem i już było ok.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 13, 2014, 14:19:15 »
PFM Flankera wymaga wielu usprawnień. Między innymi na chwilę obecną jest szybszy i zwrotniejszy od Orzełka, co czyni go używając słownictwa z FPS czy MMO Overpowered :icon_wink:.

Hahahah "wielu usprawnień" czyt. kastracji. Dużo zależy od pilota, którego się spotka w Su-27  :evil:. Wcześniej Su-27 był dość ociężały, a na małych prędkościach latał jak w basenie z karmelem. Porównując `starego` Su-27 do Miga-29 miałem wrażenie, że `stary` 27 nie jest ani szybszy, ani zwrotniejszy od 29, natomiast ma większą bezwładność (uzasadnione) i wolniej się rozpędza (też uzasadnione masą do ciągu) - to były zasadnicze różnice w FM tych dwóch maszyn. Obecnie `nowy` 27 zyskał na "zrywności", ale kosztem stabilności. I tak w kołówce jest szybko i na ostro (kąty), ale łatwo się wywalić i spuścić samemu na ziemię przed końcem, o czym piszą Koledzy wyżej. Po obecnych zmianach FM zastanawiam się na poważnie, czy nie wrócić do Su-27 jako podstawy do kołówki z 15. Przecież Flanker jest protoplastą całej serii DCSa  :D.

Tako rzecze,
Zaratustra

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 13, 2014, 14:39:37 »
zastanawiam się na poważnie, czy nie wrócić do Su-27 jako podstawy do kołówki z 15. Przecież Flanker jest protoplastą całej serii DCSa  :D.

Tako rzecze,
Zaratustra

Tylko ta ilość klawiszy przeraża, a w zasadzie brak tej "ilości" vs. bogatsze dodatki.
No ale w końcu to wciąż Lock On....

Przy pełnym module może za to być naprawdę ciekawie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 13, 2014, 15:27:43 »
Na pewno Su-27 nie jest bogatym dodatkiem, ale przecież zależy czego oczekujemy od danego dodatku. Ja np. tak wyczekiwałem Miga-21, że aż tarłem kolanami, a teraz... leży i czeka, aż mi się poprawi na tyle myślenie, że będę go "ogarniał" i nie zapomnę po 2 dniach co i jak... niestety, nie widać, żeby do tego szybko doszło. Natomiast jako dziecko `iła-z-opcjami-star-wars-on-line` lubię szybkie akcje na pieska (dog fight). Tutaj klikalny inaczej Mig-29 czy Su-27 jest jak ulał, a ten ostatni dzięki zmianom zasadniczym jest naprawdę maszyną godną uwagi. Zresztą... nie oszukujmy się, F-15 do mistrzów klika też nie należy i jak ktoś chce sobie poganiać za czyimś ogonem, to też nie musi przechodzić katharsis ratio przed załadowaniem wiedzy `o systemach i ich obsłudze`.

Tako rzecze,
Zaratustra

PS. Zapraszam w najbliższy piąt/sob na serwer z klasyczną misją `krótkie IR + działo`.

« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 13, 2014, 16:44:57 »
Mi się bardzo podoba. Fajnie się buja. Dobre wyważenie między arcade a hardcore. Nabiera mnie ochota, żeby "na poważnie" zacząć latać.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 13, 2014, 17:21:47 »
Hahahah "wielu usprawnień" czyt. kastracji.

Tako rzecze,
Zaratustra

Będziesz się śmiał jak dostaniesz z prawdziwego zdarzenia wymodelowanego EOS-a, bo to co masz teraz to jest arcade :icon_biggrin:
Orzełek jak pamiętasz też na początku był "skrętny", a teraz po paru usprawnieniach już nie, plus brak wektora kierunku :icon_wink:

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 13, 2014, 18:23:49 »
Zacytuję, a w zasadzie sparafrazuję, klasyka: EOS to będzie wisienka na torcie.  :P
I w ogóle się proszę mną nie przejmować, dam sobie radę  :032:.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 13, 2014, 18:29:21 »
I w ogóle się proszę mną nie przejmować, dam sobie radę  :032:.

...w arcadowym MIG'u  :032:. EOT.

« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 13, 2014, 18:58:57 »
A trymy u Was działają?
Nie dość, że nie można przypisać trymów do odpowiednich pokręteł, to nawet mi chyba na klawisze nie reagują. Przyciskam te klawisze i żadnego efektu.

« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 13, 2014, 19:16:17 »
U mnie działają... Może skasuj sobie folder z ustawieniem sterowania dla Su-27 i przypisz od nowa.

« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 13, 2014, 20:54:22 »
No... jak dla mnie dużo sie zmieniło. Czytając Wasze posty postanowiłem odpalic tą maszynkę i z dawną zaciekłoscią pognałem za F-16 w walce kołowej. Niestety wywinąłem orła, znalazłem się na plecach i ......ze zduszonymi silnikami pognałem ku ziemi. Teraz nawet nie mozna go wyprowadzić z korkociągu, przynajmniej mnie się nie udaje !!! Coś pozmieniało się chyba w klawiszologii i działaniu broni, niektórych rakiet pomimo sygnału gotowości nie moge odpalić.  Zmiana wyrażna jest i naprawdę trzeba się przyzwyczaic do tego bujania i narowistości.
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 13, 2014, 21:10:59 »
A trymy u Was działają?

Działa, RCtrl+; i RCtrl+.
Bocznych nie używam.

Ps.
Ktoś może powiedzieć, co zrobić by Betty nie była Betty, a Olgą?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 13, 2014, 21:26:40 »
Options -> Gameplay -> Cockpit Language = Russian? U mnie gada po rosyjsku jak za nisko lecę.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 14, 2014, 00:07:15 »
Options -> Gameplay -> Cockpit Language = Russian? U mnie gada po rosyjsku jak za nisko lecę.

Dzięki, już zapomniałem o tej opcji.

Btw.
Często po starcie nie chowa się podwozie, np. jedno. Coś grzebali przy DM też? Albo to przytrzymanie na hamulcu, albo bug jak się dotknie trymeru przy starcie, albo pilot dupa, bo nie czytał manuala.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 14, 2014, 00:11:31 »
Podwozie należy chować zaraz po starcie. Jeśli samolot nabierze prędkości, to chwilowo jest to niemożliwe, należy zwolnić do ok. 300 km/h i znowu spróbować.