Dawno nie odświeżałem tego wątku. A trochę się pozmieniało

W tym roku skupiam się na uruchomieniu CDU, CMSP (wyświetlacza), diód LED (caution panel, podwozie, różne kontrolki). Potem mam w planach wyświetlacze 7-segmentowe.
Na dziś działa CDU, dzisiaj odpaliłem CMSP (I2C / Arduino Uno) a kilka dni temu skończyłem lutować Caution Panel (64 x LED) - sterowany też przez Arduino tyle że Mega 2560.
Mój pomysł na kokpit to możliwość latania na różnych modułach w oparciu o te same przyrządy. Dlatego odstąpiłem od robienia przedniego panela jako odwzorowania A-10C i wstawiłem dotykowy monitor 24". Jakość obrazu wyświetlanego w ramkach MFD jest OK (512 klatek) i pozwala na zrezygnowanie z ramek Cougara. Dzięki temu latam na wszystkim bez przeróbek. A-10 ma bogate wyposażenie: ILS, TACAN VHF Am, VHF FM, UHF plus sporo hebelków - w większości pokrywają się one przynajmniej w pewnym stopniu z wyposażeniem innych maszyn.
Poniżej kilka fotek:

Ponieważ do MiGa-21 brakowało mi pokręteł pod uzbrojenie i nawigację - dodałem nadplanowy panel z kilkoma enkoderami i hebelkami.

;
Najgorsze jest to, że budowa (choć daje sporo frajdy) zabiera czas na latanie. Może w końcu jednak znajdę go na tyle żeby podłączyć się pod OPSa