Autor Wątek: Przy łączeniu się z serwerem pojawia się komunikat: "Connection interrupted".  (Przeczytany 1334 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mam pewien, podobno popularny problem i dalej nie znalazłem rozwiązania..

Kiedy chcę się połączyć w multi z jakimś serwerem wywala mnie i żegna komunikatem "Connection interrupted". Wiadomo komuś co może być przyczyną?

PS: Problem występuje od 2 dni, wyłączenie modów, naprawa DCS'a nie pomagają  :|.

A na forum obowiązuje regulamin i ja mam problem z nazwą tematu. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2015, 21:54:58 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: Problem z multiplayer'em
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 29, 2015, 21:41:16 »
Mam to samo (żadnych modów) co ciekawe zwłaszcza jak chcę pograć na serwerze qrdla, do dziś nie znalazłem przyczyny...
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Odp: Problem z multiplayer'em
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 29, 2015, 21:46:41 »
Kiedyś to miałem, ale po jakimś czasie przeszło, a teraz znowu :-[. Z początku myślałem, że to jakiś ban, bo na jednym takim servie wsadziłem niechcący sojusznej 15'stce AMRAAM'a w tyłek i od czasu kiedy mnie kickneli zaczęło się to dziać  :-[.

Troghv

• Gość
1. Repair DCS.
2. Ustawić prędkość na LAN.
3. Sprawdzić czy posiadamy  aktualną wersję. Najlepiej za każdym razem jeżeli nie jesteśmy zorientowani w częstotliwości wychodzących patch'y.
4. Dzisiaj była przerwa techniczna.
5. Część serwerów stoi na Open-beta, więc istnieje niezgodność z klientami non-beta, którzy nie mają tej samej wersji ostatniej aktualizacji. Beta z założenia ma wcześniej aktualizacje.
6. Niektóre serwery mają "blokadę" regionalną, i/lub korzystają z Servman'a, który nie wpuszcza ludzi z danego zakresu IP i z góry ustalonym maksymalnym pingiem.

Sprawdziłem na steamowej becie z prędkością na LAN i też nie działa z każdym jednym serwerem. Czy jest jakiś topic na forum ED, w którym na bieżąco jest podawany aktualny numerek non-steam'owej wersji DCS'a? Mam obecnie 1.2.14.36041.

Troghv

• Gość
Ze steam są jakieś problemy. W każdym razie nikt, których znam nie lata na parówie. Aktualny numerek jest zawsze podawany w autoupdate'rze i na forum w dziale Ofifcial Updates. Obecny numer jest taki, jaki podałeś.

Może to pomóc:

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2287263&postcount=1

Masz rację Troghv. Zainstalowałem DCS World poza steam'em i wszystko chula jak ta lala.

Tak btw mam wrażenie, że jest ciut więcej klatek bez tegoż szitu :).

Troghv

• Gość
Cieszę się, że działa teraz jak powinno. Pozostaję życzyć tego co każda matka życzy pilotowi- lataj nisko i powoli :).