Autor Wątek: Ustawienie widoków  (Przeczytany 2025 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Ustawienie widoków
« dnia: Lutego 04, 2015, 15:35:36 »
Witam.
Postanowiłem założyć nowy wątek, bo nie bardzo wiedziałem, gdzie się tego dowiedzieć.
Czy jest zatem możliwość i jak to zrobić aby zmienić domyślny widok F4.
W F-15 jest to widok do tyły, a np. w F-86 został ustawiony nieco z boku i na wprost. I tak właśnie chciałbym to ustawić w Orzełku.
Ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Znalazłem gdzieś info, że trzeba zmienić wpis w pliku server.lua, ale to był post z 2009 r. i teraz struktura plików gry jest nieco inna.

Offline =OPS=lipas

• *
Odp: Ustawienie widoków
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 05, 2015, 00:22:28 »
Hej. Tylu chętnych z odpowiedzią, że się nikt nie może dopchać  :| A tak na poważnie, no nie wierzę, że nikt przy tym nie dłubał.

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 05, 2015, 22:49:58 »
No widać nie dłubał.

Mogłeś poszukać nieco dogłębniej, tutaj jest świeższy post z niebieskiego forum:
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2109547&postcount=22

Jeżeli działało w maju ubiegłego roku, czyli już na pewno na wersji 1.2.8, to powinno działać i teraz, struktura pliku wydaje się taka sama jak w załączonej ściągawce. Ja się w to nie bawiłem, ale na moje oko linijki z parametrem "chase" wyglądają zachęcająco.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 02, 2016, 13:11:34 »
Czy w DCS (np w module M-2000C) można domyślnie ustawić aby na widoku HUD only TrackIR był nieaktywny?
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 03, 2016, 21:35:59 »
Co do ustawiania widoków któryś z kolegów w innym wątku znalazł coś takiego na forum ED. Nie pamiętam gdzie to było, ale sobie zapisałem. Może komuś się przyda.

"
See here what options you have to move your camera inside the cockpit:
"Num/ - RCtrl - RShift" Cockpit Camera Move Back
"Num5 - RCtrl - RShift" Cockpit Camera Move Center
"Num2 - RCtrl - RShift" Cockpit Camera Move Down
"Num* - RCtrl - RShift" Cockpit Camera Move Forward
"Num4 - RCtrl - RShift" Cockpit Camera Move Left
"Num6 - RCtrl - RShift" Cockpit Camera Move Right
"Num8 - RCtrl - RShift" Cockpit Camera Move Up
"Num/" FOV- aka Zoom-in
"Num*" FOV+ aka Zoom-out
"NumEnter" Default FOV aka Zoom

"Num0 - RAlt" Save Cockpit Angels ( and make it as default for current snap view in used plane)
"

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 15, 2017, 11:34:38 »
Cześć.
Mam problem z ustawieniem funkcji zoom przypisanej do pokrętła na przepustnicy (Saitek X-55). Generalnie zoom działa, ale położenie centralne pokrętła (wyczuwalny klik) nie jest takie samo jak neutral zoom zapisane w SnapViews.lua, co wymusza ciągłe korekty. Jak sobie z tym poradzić ?