Tak - w tych plikach są zawarte briefingi przed misją. Ich przetłumaczenie załatwi sprawę. Tyle, że przy 639 misjach/plikach to ogromne wyzwanie. Aż mi się wierzyć nie chce, że nie ma wersji angielskiej.
Dzięki. Faktycznie 639 misji to trochę masakra, ale mnie interesują tylko misje polskie, więc byłoby mniej - no i nie trzeba robić wszystkiego od razu.
A odezwę się.
Uważam, że wydawcy tej płatnej kampani są bardzo nie w porządku wykorzystując w niej darmowe mody samolotów, map itp. tworzone za DARMO przez comunity iłkowe.
Bardzo nie fair zagranie.
Ja niestety dopiero zaczynam swoją przygodę z Iłkiem, ale przejrzałem Twoje posty i zauważyłem, że Jesteś Autorem Łosia. Pełen szacunek

. Masz jak najbardziej prawo się tak czuć i skoro tak jest, to może coś nie zostało do końca dobrze doprecyzowane z licencjami. Można tutaj przytoczyć przykład budowy oprogramowania darmowego. Autor tworząc darmowy produkt (zakładamy, że będzie to biblioteka programistyczna) określa, czy można ją wykorzystywać w komercyjnych programach, czy tylko używać do budowy aplikacji darmowych - i wszystko jest jasne. No chyba, że jakaś firma jawnie łamie umowy licencyjne.
Tak czy inaczej można jeszcze do tego podejść z drugiej strony. To znaczy przyjrzeć się za co firma faktycznie bierze pieniądze. Otórz w tym przypadku kupujemy opracowane misje i nie ma znaczenia, czy wykorzystują one samoloty standardowo występujące w Iłku, czy też darmowe dodane przez comunity iłkowe (można przejrzeć ich dodatki - trochę już tego zrobili).
To, co napisałem należy traktować jako moje osobiste refleksje, które mogą być zupełnie błędne z powodu mojej niewielkiej wiedzy związanej z tematem ,,poprawiania'' IŁ - 2 przez comunity iłkowe.