Autor Wątek: Zmiany w profilach wsadowych sprzętu sterującego w DCSW  (Przeczytany 2210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zmiany w profilach wsadowych sprzętu sterującego w DCSW
« dnia: Lutego 23, 2015, 08:10:07 »
Dotychczas profile od mojego G940 biorąc pod uwagę wszystkie myśliwce, śmigłowce itd. miałem zapisane w plikach *.lau. Po reinstalacji systemu W7 wraz z całym DCSW, nie mam możliwości załadowania ich z poziomu programu. Domyślnie program wyszukuje plików *.diff.lau, jeśli zmienię tryb wyszukiwania na wszystkie inne pliki, wybierając wcześniej utworzony profil *.lau nie ładuj się. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem i dał sobie z tym radę, proszę o pomoc. Mam nadzieję że da radę załadować wcześniejsze profile bez tworzenia nowych – miałbym z tym sporo pracy. Za wszelką pomoc będę wdzięczny. 
"Być bohaterem przez minutę, godzinę jest o wiele łatwiej niż znosić trud codzienny w cichym heroizmie." Fiodor Dostojewski

Odp: Zmiany w profilach wsadowych sprzętu sterującego w DCSW
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 23, 2015, 11:33:14 »
Spróbuj zmienić rozszerzenie na  *.diff.lau.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 28, 2015, 08:56:08 »
Niestety profil się nie ładuje po zmianie rozszerzenia. Po wybraniu pliku ze zmienionym*.diff.lau w programie otrzymuje pusty profil. Jeśl ktoś dał sobie z tym redę, proszę o informacje.   
"Być bohaterem przez minutę, godzinę jest o wiele łatwiej niż znosić trud codzienny w cichym heroizmie." Fiodor Dostojewski

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 28, 2015, 10:25:42 »
.lau- nie ma takiego rozszerzenia, no chyba, że mówimy o podwieszanych belkach dla rakiet ;).
Plik z ustawieniami w formacie .lua powinien znajdować w C:\User\NazwaUzytkownika\ZapisaneGry\DCS\Config\Input\Joystick i konkretna maszyna dla którego ten profil został stworzony, z którego DCS powinien sobie wygenerować i dopisać nowe funkcje w formacie diff.lua. Aby tak się stało wystarczy wejść w options-controls, wybrać maszynę, załadować profil i nacisnąć OK.

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 28, 2015, 12:03:34 »
Zerknijcie poniżej jak to wygląda u mnie po reinstalacji programu - dodawanie profilów sprzetu. Pierwsze zdjęcie pokazuje jakiego formatu domyślnie szuka program do załadowania profilu. Kolejne zdjęcie, jak wyglądały moje dotychczasowe przykładowe profile, w programie zaznaczam podgląd wszystkich plików. Jak widzicie lokalizacja plików się zgadza. Po zmienie domyślnego przeglądania wszystkich plików w programie i wyborze dotychczasowych profili, nie ładują się.  Mam stworzone wszystkie profile pod siebie do każdej maszyny, robienie tego od nowa to udręka.

« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2015, 12:52:53 wysłana przez KosiMazaki »

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 28, 2015, 17:31:07 »
Przed aktualizacją DCSa jaką jego wersje miałeś? Jeżeli 1.2.7 i niżej to nic nie pomoże, trzeba od nowa tworzyć profile i z tego co wiem, twórcy nie stworzyli profilu w formacie .diff.lua dla G940.

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 01, 2015, 16:33:28 »
Przed postawieniem nowego systemu, wersję miałem zaktualizowaną do najnowszej. Profile były natomiast wgrane sporo przed wersją 1.2.7 i aktualizując program działały. Może się dokopie do starszej wersji DCSWorld, wgram profile i zaktualizuje do najnowszej wersji, będzie to mniejszy nakład pracy niż grzebanie w profilach od nowa.   

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 13, 2016, 19:57:38 »
No właśnie, ktos wie jak obecnie przywrócić klawisze do defaultowych ale jako całą kategorię?
https://www.youtube.com/watch?v=m7O8VQgqgWo
Pod Load Prifile, nawet jak pójdziemy do Mods/moduł/Input/Keyboard to dalej jest tam tylko lua a nie ten diff.lua.

W M2000 jest taki bug:

Usunąłem jedno RCtrl+L ale zrobił się teraz drugi na czerwono i nie działa.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl