Autor Wątek: Po patchu DCS nie chce współpracować (27.02.2015)  (Przeczytany 1769 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Po patchu DCS nie chce współpracować (27.02.2015)
« dnia: Lutego 27, 2015, 23:18:45 »
Helloł meine herren.
OK, Ich bin Toyo :)
Przepraszam, że z tego konta, ale nie bardzo mam czas na przelogowanie Juniora.
Jest takTM

Po zainstalowaniu paczy wylyżwiło totalnie DCS, nie rozpoznaje go i... i już.
Chciałem sprawdzić jak lata "ołówek", poza tym ciekaw byłem MiG-15, ponieważ tylko przypadek sprawił, że nie latałem nim w realu i... jedno wielkie shit.
Po pierwszym komunikacie była reinstalka DCS, oczywiście wcześniej wg wskazówek Herr Kosiego, pomimo tego dalej nie działa.
Info o systemie:
Win7
GTX 760
RAM8
Głośniki i klawiatura... OK :)
Reszta wcześniej ogarniała DCS na maxa, a teraz... nic.
Jakieś sugestie? Bo mnie trafia...

Toyo, jeszcze raz sorry za inne konto, ale w lotnictwie myśliwskim czas bywa kluczowym czynnikiem, więc nie zdążyłem się przelogować.

Odp: Po patchu DCS nie chce współpracować (27.02.2015)
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 28, 2015, 13:21:09 »
Ok. Uwiarygadniam poprzedni wpis, pracowałem z dala od swojego kompa, a hasło gdzieś mi z pamięci umknęło, wiec skorzystałem z gościnności.
Niestety nie udało się rozwiązać problemu. Kolejny raz zabiorę się za to w niedziele wieczorem.
A tak miałem ochotę połapać Limkiem.

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 28, 2015, 14:37:59 »
W sensie, że nie działa całkiem? Bo chyba mam podonież. Po aktualizacji wersji "produkcyjnej" MiG-21 nie chciał ze mną gadać, więc go za pomocą menedżera modułów przeinstalowałem, i od tego momentu ciemność. Reperowanie nie pomaga. Za to działa mi Open Beta, wiec póki co nie próbuję uruchomić standardowej. Może spróbuj pobrać betę? Instalator i tak kopiuje większość plików z tego co znajdzie na dysku, a ewentualne nowości sobie dociąga, więc nie powinno to trwać przesadnie długo.

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 28, 2015, 14:47:18 »
A czym się to "wyłyżwianie" objawia? Rozumiem, że oprócz reinstalki "repair" było próbowane. Podkatalog Users\<nazwa użytkownika>\Saved Games\DCS\ opróżniałeś na moment? Czasem nasze lokalne ustawienia w nim zawarte mogą coś kwasić a reperacja temu nie zaradzi, bo tego akurat katalogu instalator DCS nie rusza.

Z ołówkiem trochę bryndza się porobiła. To że koła zapadają się w asfalt i samolotem znowu rzuca jakby jechał po Moście Łazienkowskim to jedno, poważniejsze konsekwencje mają usunięte ograniczenia w prędkości N1 i N2 silnika oraz obliczeniach oporu samolotu. W teorii miały zwiększyć realizm, ale coś tu chyba się z czymś gryzie, bo teraz za cholerę nie da się w locie poziomym dojść do Ma=2 bez rozwalenia silnika, mimo sensownych obrotów i temperatur. Ponadto ASP przestał poprawnie działać przy strzelaniu do celów naziemnych. Trochę namieszali chłopaki.

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 28, 2015, 16:31:49 »
Gdy wrócę to siada i zabiorę się za... poprawę poprawek.

« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 28, 2015, 21:33:09 »
Na marginesie, w ramach erraty do mojego posta powyżej - stabilne Mach 2.05 w ołówku da się zrobić, ale teraz trzeba z silnikiem obchodzić się jak z porcelaną (obroty N1 w szczególności).

I sprecyzuj Toyo, czy te hocki klocki dzieją się u Ciebie na wersji open-beta czy finalnej.

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 01, 2015, 21:00:56 »
Teraz już na spokojnie.
Było tak.
Instalacja upgreadu, próba uruchomienia DCS, nic nie działa, zero odpowiedzi, panika, chaotyczne działanie, post na Das Forum, postępowanie wg wskazówek Art-J i... działa.
Wielkie dzięki.
Wersja jest finalna, ale jak wspomniałem wystarczyło zrobić co napisałeś i pomogło.

Jak znajdę czas to siądę na dłużej do "21" i zobaczę jak chodzi. Szkoda, że nie mam z kim pogadać o realnym lataniu na MiG-21 i porównać tego z DCS-em, moje "źródło" informacji woli się lansować nad Litwą i pozować Bartkowi Berze. :)

Wielkie dzięki za pomoc.

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 02, 2015, 17:53:56 »
Happy end, powiadasz. No i dobrze.

To jeszcze zanim zaczniesz latać ołówkiem, napraw Sobie problem z podwoziem, o którym wspomniałem. Aby tego dokonać edytuj plik Entry.lua w katalogu mods\aircraft\MiG-21bis, znajdź linijkę...

dofile(current_mod_path.."/Entry/Hs")

... i wywal poprzedzające ją dwa myślniki, które chłopaki z LN chyba nieopatrzenie zostawili, a które wyłączają tą linijkę z kodu.

Zapisz i jazda, koła podwozia głównego powinny wyglądać normalnie, zawias powinien tłumić nierówności poprawnie.

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 02, 2015, 19:30:56 »
Dzięki, tak zrobię :)