Autor Wątek: DCS: F-14A/B (przed premierą)  (Przeczytany 66133 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: DCS: F-14A/B
« Odpowiedź #195 dnia: Listopada 21, 2017, 08:51:22 »
Sundowner to już pewnie lata i testuje  :032:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #196 dnia: Listopada 21, 2017, 09:05:26 »
Dlatego siedzę cicho ;)

A serio, to czekam na maszynę tak jak i wy, a w międzyczasie kombinuję nad optymalnymi ustawieniami DCS dla VR.

« Odpowiedź #197 dnia: Listopada 21, 2017, 09:28:09 »
Mają rozmach. Trzy lata pracy bez mrugnięcia okiem wyrzucić nawet nie próbując się pochwalić na jakim etapie skończyli. Ciekawe czy bryła została czy z nią też były problemy.

Wiekszosc (85+%) gornych powiechszni samolotu niezgadzalo sie z nowym laserowym skanem; i w cockpicie praktycznie wszystko.

Generalnie modelowanie z zdjec i blueprintów sluzylo nam dobrze przez ostatnie 10 lat w FSXie, IL-2 i DCS (MiG-21), ale jest czas na wyszy poziom.
F-14 bedzie pierwszym samolotem w ktorym zastosujemy wszystkie nowe technologie co zesmy stworzyli do AJS37 :)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: Listopada 21, 2017, 09:49:00 »
Laserowo zeskanowany model łącznie z kokpitem jak w iRacing? WOW! :041: Skala i dokładność będzie zatem perfekcyjna.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #199 dnia: Listopada 21, 2017, 10:11:02 »
F-14 jest samolotem dość skomplikowanym geometrycznie i dosłownie nie ma dokładnych rysunków technicznych tej maszyny. Dlatego też i nie ma dokładnych modeli redukcyjnych - każdy wymaga poprawek.

Podobnie jest w wypadku skrzydeł F-15, ale w F-14 są to skrzydła, gondole silników, jak i czasami też i kształt nosa jest dziwnie upraszczany. W wypadku modeli 3D łatwo też rozpoznać, kto w ogóle wie jak ta maszyna działa, po prostu patrząc na górną część kadłuba zaraz za skrzydłami - cały mechanizm zmiennej geometrii, a konkretnie elementy uszczelniające, gdzie mamy uszczelki, płyty na zawiasach i... "worek" napełniany powietrzem ze sprężarki silnika.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #200 dnia: Listopada 21, 2017, 10:57:39 »
Soundtrack do F-14 w klimacie lat 90-tych: Meteor - Fear the Bones

Miusik baaaardzo tu pasuje.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #201 dnia: Listopada 21, 2017, 13:13:08 »
Dlatego siedzę cicho ;)

Mówiłem, mówiłem!!! :woot:  :joystick:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #202 dnia: Listopada 21, 2017, 14:47:57 »
Taaa. Wywołaliśmy wilka z lasu. ;D
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #203 dnia: Listopada 21, 2017, 18:18:01 »
Laserowo zeskanowany model łącznie z kokpitem jak w iRacing? WOW! :041: Skala i dokładność będzie zatem perfekcyjna.

Nasz AJS37 juz uzywal ta technologie; ale byl to raczej "test" do F-14. Takze skala i dokladnosc w Viggenie jest praktycznie bardzo dokladna do rzeczywistosci. :)
Uzywalismy JA-37Di w museum w Graz do tego.

F-14 to juz jest samolot zbudowany calkowicie pod ta technologie. Daje nam to dokladnosc do milimetra w cockpicie i do pare milimetrow zewnatrz.
Bardzo sie ciesze ze mielismy dostep do F-14 zeby zeskanowac tak dokladnie

« Odpowiedź #204 dnia: Listopada 21, 2017, 19:57:36 »
Czesc Cobra
Swietna praca, gratuluje. Jesli to nie tajemnica, w ktorej bazie lotniczej w US robiliscie ten scan? Tylko z ciekawosci pytam.

Pozdrawiam
EGHI

« Odpowiedź #205 dnia: Listopada 21, 2017, 23:14:46 »
Soundtrack do F-14 w klimacie lat 90-tych: Meteor - Fear the Bones

Fantastyczny kawałek ! Sam Kenny Loggins nie wykonałby tego lepiej !  :icon_biggrin:
Nie ma rady. Trzeba modernizować hardware !  :056:
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #206 dnia: Listopada 22, 2017, 11:27:28 »
Nasz AJS37 juz uzywal ta technologie; ale byl to raczej "test" do F-14. Takze skala i dokladnosc w Viggenie jest praktycznie bardzo dokladna do rzeczywistosci. :)
Uzywalismy JA-37Di w museum w Graz do tego.

F-14 to juz jest samolot zbudowany calkowicie pod ta technologie. Daje nam to dokladnosc do milimetra w cockpicie i do pare milimetrow zewnatrz.
Bardzo sie ciesze ze mielismy dostep do F-14 zeby zeskanowac tak dokladnie

Wot technika ! :D
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #207 dnia: Listopada 22, 2017, 14:25:37 »
Ogromny wkład pracy w tą maszynę idzie, odwzorowanie , grafika, ba - lotniskowiec do niej... Za sam wkład prac warto go kupić, by stał w hangarze i cieszył oko. Oby tylko ED nie spierdzieliło mu tereny do walki oraz nieba do latania. Bo z tego co słyszę, to całkowicie sobie nie radza z DCS 2.5 . Może się okazać, że wielu z nas nie będzie stać na zakup procesora, grafiki i monitora do tej gry.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #208 dnia: Listopada 22, 2017, 15:20:17 »
...w międzyczasie kombinuję nad optymalnymi ustawieniami DCS dla VR.

Jak coś wykombinujesz to daj znać. Ja od roku próbuję. Jak F-14 będzie tak klatkorzerny jak MiG21 to ja daję sobie z nim spokój.

« Odpowiedź #209 dnia: Listopada 22, 2017, 15:28:55 »
Jak coś wykombinujesz to daj znać. Ja od roku próbuję. Jak F-14 będzie tak klatkorzerny jak MiG21 to ja daję sobie z nim spokój.

Też tak to sobie tłumaczę. Jednak miłość często u mnie wygrywa z rozsądkiem.  Ostatnio często goszczę na ACG i tylko zestrzelenia przeciwnika mi słodzą tą FPS-ową "siekankę" z "rozdwojeniem samolotu na dwa" gdzie zdarza mi się ustrzelić "swojaka".

Mam tylko nadzieję, że odsapnie trochę CPU na rzecz GPU w ver 2.5.