Autor Wątek: DCS: F-14A/B (przed premierą)  (Przeczytany 65990 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poko

• Gość
Odp: DCS: F-14A/B
« Odpowiedź #210 dnia: Listopada 22, 2017, 15:39:40 »
Też tak to sobie tłumaczę. Jednak miłość często u mnie wygrywa z rozsądkiem.  Ostatnio często goszczę na ACG i tylko zestrzelenia przeciwnika mi słodzą tą FPS-ową "siekankę" z "rozdwojeniem samolotu na dwa" gdzie zdarza mi się ustrzelić "swojaka".

Hmm, ja na ACG (w 1.5) nie mam żadnych przycinek.

Jak coś wykombinujesz to daj znać. Ja od roku próbuję. Jak F-14 będzie tak klatkorzerny jak MiG21 to ja daję sobie z nim spokój.

Tomcat jest budowany przez ekipę od Viggena (a nie Fishbeda), więc do tego modułu raczej porównywałbym optymalizację. "Heatblur" mimo, że powstał po rozpadzie "Leathernecka", to jednak nie jest "Magnitude 3 LLC". :P

« Odpowiedź #211 dnia: Listopada 22, 2017, 17:15:54 »
Hmm, ja na ACG (w 1.5) nie mam żadnych przycinek.

Poko, mówimy o VR.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #212 dnia: Listopada 22, 2017, 18:21:27 »
Jak coś wykombinujesz to daj znać. Ja od roku próbuję. Jak F-14 będzie tak klatkorzerny jak MiG21 to ja daję sobie z nim spokój.
IMHO obecnie MiG-21 jest nie do zoptymalizowania w VR, dlatego nim już nie latam, za to Viggen działa bardzo ładnie, gdyby pominąć np problemy wyświetlacza Mavericka, o czym kilkukrotnie już wspominał Some1.

« Odpowiedź #213 dnia: Listopada 22, 2017, 21:59:47 »
F-14 to juz jest samolot zbudowany calkowicie pod ta technologie. Daje nam to dokladnosc do milimetra w cockpicie i do pare milimetrow zewnatrz.
Bardzo sie ciesze ze mielismy dostep do F-14 zeby zeskanowac tak dokladnie

Muszę zadać to pytanie :)
Czy będziecie skanować Nimitza? Pytam, żeby później nikt się nie czepiał, że lotniskowiec nie trzyma wymiarów i ma pokład dłuższy o 4 milimetry.
Oczywiście żartuję, szacun za pracę, czekam na F-14.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #214 dnia: Listopada 22, 2017, 22:47:09 »
Na szczęście w tym wypadku taka wartość to zmiana długości okrętu jak wpłynie w cień chmury ;)

Zmiana temperatury kadłuba (czy nawet samego pokładu) USS Forrestal o 10°C, zmieni jego długość o blisko 4 milimetry (3,9).

« Odpowiedź #215 dnia: Listopada 22, 2017, 23:10:28 »
I właśnie dlatego nie chciałbym być zaskoczony krótszym pokładem podczas lądowania, milimetr może mieć kluczowe znaczenie.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: Grudnia 19, 2017, 20:34:12 »
Czy mi się wydaje, czy HB osiągnęło kolejny poziom absurdu. Sprzedają dolary na F-14, za które płaci się normalnymi dolarami $$??  :o

« Odpowiedź #217 dnia: Grudnia 19, 2017, 22:12:32 »
W sumie tak ;D, ewentualnie możesz zrobić komuś prezent. Kupić te dolary za dolary i dać komuś żeby sobie coś kupił w ich sklepie :P. No i nie koniecznie musi to być na F-14, bo przecież jest jeszcze Viggen :evil:.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #218 dnia: Grudnia 19, 2017, 22:25:38 »
Wiele sklepów sprzedaje karty podarunkowe i jakoś nikt z tego dramatu nie robi.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: Grudnia 19, 2017, 22:51:37 »
Wiele sklepów sprzedaje karty podarunkowe i jakoś nikt z tego dramatu nie robi.

Ja też nie robię. Jak kupię i Ci podaruję, a Ty będziesz chciał kupić Tomcata i kupisz go tym wirtualem w przedsprzedaży, to ile mamy tutaj stopni wirtualności? Powoli się gubię co kupuję. Za "starych dobrych" czasów przesprzedaży to jeszcze ogarniałem, ale teraz to jest przedsprzedaż dolarów, za które się kupi przedsprzedaż F-14? Czy może jednak się mylę, to bardzo proszę mnie wyprowadzić z błędu, tzn. uświadomić jaki skończony i realny produkt symulatorowy mogę za te HB-dudki zanabyć?

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #220 dnia: Grudnia 19, 2017, 23:05:03 »
Możesz poczekać na Tomcata albo wziąć teraz Viggena, karty są ze zniżką więc jeszcze trochę oszczędzisz. Jaki tu problem ? Za dużo wirtualności to nie bierz ale według mnie całe to nasze hobby jest z natury mocno wirtualne.

« Odpowiedź #221 dnia: Grudnia 19, 2017, 23:20:51 »
Nieco absurdalne.
Ale skoro w star citizena nabija się skutecznie ludzi w butelkę od kilku lat, sprzedaje się nieskończone przez lata produkty (różne alfy, bety, wczesne dostępy), coraz więcej jest mniej lub bardziej zakamuflowanych mechanizmów sięgania do portfeli pod hasłem mikrotransakcji itp., to trzeba wymyśleć coś innego, przynajmniej aby sprawiało wrażenie nowej rzekomo wiarygodnej formy finansowania.
A że jest to ten sam mechanizm dojenia.
Dla mnie (co zresztą już pisałem) zaczyna to przypominać piramidy finansowe. Jak widać jest pole do mamienia tu proszę wpisać wabik charakterystyczny dla danej działalności - absurdalny zysk, super bezpieczna lokata o niewyobrażalnej stopie zwrotu, genialna gra itd. itp. A potem w najlepszym wypadku z dużej chmury kapuśniaczek ;)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #222 dnia: Grudnia 19, 2017, 23:33:49 »
Obaj macie rację. Qrdlowi chodzi generalnie o to, że te giftcard'ki na tym etapie, gdy w asortymencie jest tylko jeden moduł, a Tomcat jest jeszcze na tak dalekim etapie, że nie można nawet ogłosić przedsprzedaży, są one leciutko... hmm... zabawne (bez obrazy - nie że od razu ROLFMAO 8)). Ewidentnie musieli poszukać jakiejś szybkiej formy... hmm... pożyczki (?) od userów. No ale cóż. Każdemu jest ciężko i wszyscy kombinujemy. Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień.
Więc jeśli już to drugą sprawą jest problem z nazwą waluty - dolar za wirtualnego dolara o innym kursie? Znów i mi się to lekko gryzie. Nie można było wymyślić czegoś bardziej z "jajem"? Jakichś "kredytów", "obligacji", "weksli" :P, "HeatBlurów" czy nie wiem - może nawet "gallonów paliwa JP-5/JP-8" do naszych wirtualnych maszyn? Albo nawet otwarcie i szczerze "dotacja za kredyty", no ale z kolei tu mogli mieć problem, że wszyscy odbiorą to na zasadzie "ocho, u nich też nie wesoło".
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2017, 23:41:04 wysłana przez Poko »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Grudnia 19, 2017, 23:35:46 »
Możesz poczekać na Tomcata albo wziąć teraz Viggena, karty są ze zniżką więc jeszcze trochę oszczędzisz. Jaki tu problem ? Za dużo wirtualności to nie bierz ale według mnie całe to nasze hobby jest z natury mocno wirtualne.

Obiejcuję, że już nie będę pisał na ten temat... ale ostatnie słowo. Jaki problem? Może nie problem, ale pomyśl... kupujesz kartę na 80$, cena Vig. to 30$. Łapiesz? Chyba, że sobie kupisz 2 na raz, na zapas i będziesz miał 10$ na części zamienne. To jest nowość. W normalnych sklepach z kartami podarunkowymi można je zrealizować na różne sposoby, a tutaj możesz 1 Viggen, 2 Viggen, 3 Viggen, Koszulka, 4 Viggen.

EDIT.

Poko ujął to dokładnie w sendo tarczy :-).

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #224 dnia: Grudnia 20, 2017, 00:23:20 »
Ja Was doskonale rozumiem tylko nie wiem dlaczego traktujecie to tak jakbyście nie mieli wyboru i ktoś Wam przystawiał pistolet do głowy, kazał to kupować i to od razu za 80$. Po pierwsze są mniejsze nominały a po drugie możecie to w ogóle zignorować. Jako ludzie inteligentni widzicie chyba czy taka karta jest Wam w tej chwili potrzebna czy nie. Dlatego dla mnie nie jest to żaden problem, gorzej gdyby zakupienie karty było warunkiem koniecznym żeby otrzymać Tomcata, wtedy byłbym pierwszy, który poniósłby widły i pochodnie ;). Ale może to moja mocno asertywna natura nie pozwala mi się takimi rzeczami przejmować, Viggena zanabyłem i mam zamiar się nim cieszyć.