Autor Wątek: DCS: F-14A/B (przed premierą)  (Przeczytany 66152 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: F-14A/B
« Odpowiedź #390 dnia: Lutego 02, 2019, 14:39:03 »
Tylko ten vLSO to taki sam 3rd party addon jak już istniejący od jakiegoś czasu w DCS skrypt LSO Aleraxa. Więc ja bym tak nie liczył, bo prawdziwego LSO wykonanego przez Microsoft/Lockheed Martin wciąż w FSX/P3D nie ma tak jak i wielu ficzerów, które już od lat są w DCS. :P

Co nie zmienia faktu, że i tak jeszcze długa droga w kwestiach technicznych przed ED. Ten mod jest rozwijany od 2013 (do FSX/P3D i sprawuje się naprawdę super z naprowadzaniem i takimi ocenkami albo laurkami jak to pokazane dla F-14), a z kolei dodatek do DCS o którym pieszesz od zeszłego roku. Owszem w kwestiach wojskowości DCS jest bardziej popularny, ale są simy, który absolutnie mu nie ustępują. Po prostu mam czasem wrażenie, że nowości w DCS to już nuda gdzie indziej ;D.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #391 dnia: Lutego 02, 2019, 15:26:32 »
Co nie zmienia faktu, że i tak jeszcze długa droga w kwestiach technicznych przed ED. Ten mod jest rozwijany od 2013 (do FSX/P3D i sprawuje się naprawdę super z naprowadzaniem i takimi ocenkami albo laurkami jak to pokazane dla F-14), a z kolei dodatek do DCS o którym pieszesz od zeszłego roku. Owszem w kwestiach wojskowości DCS jest bardziej popularny, ale są simy, który absolutnie mu nie ustępują. Po prostu mam czasem wrażenie, że nowości w DCS to już nuda gdzie indziej ;D.
No to w takim razie jest tyle fajnych simów dookoła, a większość uparła się na ten biedny DCS i go bezustannie krytykuje. To ja już nie wiem w czym problem. :)

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #392 dnia: Lutego 02, 2019, 18:55:28 »
Dobra, zamykamy dział DCSa. W sumie Hornet też już był w FSX i nawet poszczelać było można, to po co się szarpać z jakimiś niedoróbami. 8)
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #393 dnia: Lutego 02, 2019, 19:05:15 »
Mekki żyje? To twoje zdrowie tępy Ch** :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Poko

• Gość
« Odpowiedź #394 dnia: Lutego 02, 2019, 19:14:17 »
He's alive! Zdrowie! :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #395 dnia: Lutego 04, 2019, 08:11:10 »
Video z misją bombową.
https://youtu.be/wIuckYcZmkc

Tak na marginesie ten JESTER to nie wiem czy nie jest zbyt dużym ułatwieniem, w sensie wyboru funkcji.
Można nie znać samolotu, a można tu wiele zrobić obracając tylko kółkiem.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #396 dnia: Lutego 04, 2019, 09:31:27 »
Dlatego też znacznie lepiej będzie na multi z żywą załogą (całą). Jak ktoś coś delikatnie mówiąc zepsuje, to cierpią na tym obydwoje, pilot i RIO. JESTERa będzie też trzeba nauczyć się używać, żeby szybko wydać kilka poleceń w walce, będzie trzeba znać wszystkie te kółka na pamięć, a trochę ich jest. Osobiście uważam że jedynie wypatrywanie celów będzie łatwiejsze bo JESTER jako AI będzie działał zero jedynkowo. Cel w zasięgu wzroku, poda pozycję, jak będzie kilkaset metrów dalej już go nie wywoła. Pożyjemy, zobaczymy. ED (tak ED, nie HeatBlur) twierdzi że dostaniemy Tomcata w tym miesiącu.
« Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2019, 09:33:09 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #397 dnia: Lutego 04, 2019, 10:07:38 »
Obawiam się, że RIO będzie miał "sokoli wzrok", tak jak pisze Slider, czy to w deszcz, noc a i mgła mu nie przeszkodzi w wypatrywaniu celów.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #398 dnia: Lutego 04, 2019, 10:43:46 »
Po pierwsze to Jester potrafi się pomylić co było widać na jednym z filmów gdzie powiedział coś takiego (luźno cytuję z pamięci):
- ...bearing to target 285.. uhmmm... I meant 245....

Po drugie, bez takiej AI Tomcat, podobnie jak F-15E czy każdy inny dwu/wieloosobowy samolot byłby kompletnie pozbawiony racji bytu. Przeskakiwanie między fotelem pilota a RIO/WSO dla mnie kompletnie niszczy klimat.

Dla mnie osoboście Jester to selling point Tomcata i jak ignorowałem ED od czasu A-10C za ich podłe praktyki tak dzięki Kocurowi wrócę do DCSW.

« Odpowiedź #399 dnia: Lutego 04, 2019, 11:00:30 »
Mimo wszystko, JESTER to jednak będzie "dobrze wyszkolony, doświadczony" RIO. Nie wiemy jak często się myli, ale raczej mu się nie będzie zdarzało zbyt często. Oczywiście zgadzam się z tym że taki AI to coś zupełnie nowego, i faktycznie przyciąga to uwagę.

« Odpowiedź #400 dnia: Lutego 04, 2019, 11:09:55 »
To, że się myli to fajnie ale szybko się poprawia. Myślę, że w misjach "multi", będzie zbyt dużym ułatwieniem. Chyba, że jego poziom wyszkolenia będzie można ustawić w menadżerze jak innych jednostek AI.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #401 dnia: Lutego 04, 2019, 13:05:14 »
Zawsze będzie można zbanować Tomcata na serwerze, przecież mamy FC3.

A tak na serio HB podkreśla, że nie robi bota, Jester zobaczy cel jeśli jego głowa będzie zsrócona w danym momencie w dobrą stronę. Myli się, co już było wspomniane, dodatkowo obsługa systemów przez Jestera to też nie jakieś czary bo na filmach widać ja, czasami, mozolnie wklepuje dane.

Oceńmy temat po wydaniu modułu.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #402 dnia: Lutego 04, 2019, 15:48:00 »
Będzie fajny samolot. Lubię jak nie jest łatwo, wszystko się trzęsie i wibruje. Tylko kiedy?

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #403 dnia: Lutego 04, 2019, 16:18:01 »
Cóż, operator radaru/uzbrojenia jest właśnie po to, żeby odciążyć pilota i dać mu dodatkową parę oczu.
Nie bez powodu pejsy Sufy kupili w takiej a nie innej konfiguracji, a kocury zastąpiły superhorrory w wersji F. Ot po prostu wszyscy chcą mieć przewagę w MP. >:D

A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #404 dnia: Lutego 04, 2019, 17:16:21 »
Przeskakiwanie między fotelem pilota a RIO/WSO dla mnie kompletnie niszczy klimat.

Wiesz co wcale to nie takie straszne i do ogarnięcia przez jednego gracza. Kiedyś to nagrałem: https://youtu.be/80TH_hO18gE .
RIO nam służy do dalekiego namierzania (kiedy i nie musimy za bardzo manewrować), z bliska, na krótkie to już walczymy z pozycji pilota, a RIO może ew. gadać gdzie widzi cel. Na krótkie RIO jest zbędny.

www.yoyosims.pl