Autor Wątek: Kursor myszy widoczny przy ładowaniu gry i załadowaniu gry, a potem znika.  (Przeczytany 3111 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Cześć Panie i Panowie!!

Po kilku latach nie latania w poczciwego ilka, nieobecności na forum ( chyba od 2005 ) postanowiłem wrócić do il21946.

Zainstalowałem grę z płytki, mod 4.21m mega czy jakość tam, SAS modcat, SA JGSM options.. Odpaliłem grę.

I tu pojawiły się problemy; ( WIN8.1, I7, gtx860m, ).

Rozdziałka; widzę jakiś tylko większy wycinek menu głównego ( przy różnych opcjach roz. zarówno ekranu  jak i ustawień gry ),

kursor myszy; a raczej jego brak - jest on widoczny przy ładowaniu gry, pojawia się po załadowaniu ale po poruszeniu znika.

Góglałem w necie i nic: Rozwiązania podawane ( również na tym forum ) nie działają.
Nie działa wychodzenie do pulpitu, minimalizowanie gry, kombinowanie w men. urządzeń myszy.

Jeśli mieliście podobne problemy i je rozwiązaliście proszę o pomoc ( szczególnie ta mysz ).

Pozdrawiam
Micho
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2015, 21:01:08 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Kursor myszy widoczny przy ładowaniu gry i załadowaniu gry, a potem znika.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 03, 2015, 21:10:00 »
No cóż, kursor znikał od zawsze, ale żeby wyjście i wejście do desktopa nie naprawiało tego? Nie może być...

Włącz sobie inną rozdzielczość w conf.ini, albo nawet zostaw, a pobaw się włączaniem / wyłączaniem opcji poniżej, które domyślnie są tak:

ChangeScreenRes=1
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0

Może wyłącz full screen i spróbuj wersję okienkową?

PS: A rozdzielczość na pewno masz OK? Nie ma babola w wartościach w conf.ini? A może w ogóle wywalisz na próbę ten plik? Zresztą ja się produkuję, a może ty już tak próbowałeś i nie wyszło. :) Pisałeś, że podawane rozwiązania nie działają. A jakie?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 03, 2015, 21:54:10 »
Dzięki

Problem rozwiązany połowicznie tzn; kursor jest ale tylko przy 1027x768... bo przy innych rozdziałkach teraz  wywala grę na pulpit ...ot kolejny problem.

Dzięki w każdym razie.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 03, 2015, 22:52:58 »
A te inne przełączniki nic nie dały? Fullscreen etc.?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.