Autor Wątek: Aplikacja HSC / DomowyKokpit  (Przeczytany 3065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Aplikacja HSC / DomowyKokpit
« dnia: Kwietnia 08, 2015, 17:36:35 »
Cześć!
Jestem zainteresowany aplikacją HSC. Nie mogę jej nigdzie odnaleźć. Może ktoś z Was ją posiada i chciałby ją zuploadować?
Z góry dziękuję.
Maciek.

Odp: Aplikacja HSC / DomowyKokpit
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 09, 2015, 21:26:28 »

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 09, 2015, 22:18:46 »
Naprawdę nie wiem, jak Ci dziękować.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 04, 2015, 23:26:34 »
Witam Was, cześć.

Skoro HSC już znalazłem to przekopuje łopatą internet w poszukiwaniu strony o SimOut ale na próżno.

Gdzieś z dysku wygrzebałem PDFa z listą części i instrukcją złożenia natomiast bez wsadów mogę się tylko popatrzeć na gotową płytke a wróciłem do dawnych planów budowy swojej "maszyny".

Czy ktoś by mógł poratować plikami jeśli strona nie działa?

Pozdrawiam
Piotr.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 05, 2015, 21:10:50 »
Codeking właśnie czytałem o aktualizacji i pracy HSC z OC. Czy dzięki temu połączeniu HSC + OC mogę uzyskać więcej przypisań przełączników? Sam OC daje możliwość emulacji 200 przypisań klawiszy co przy projekcie F-16 nie koniecznie może wystarczyć :/.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2015, 22:20:10 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 05, 2015, 22:29:45 »
Maciej w Twoim przypadku to zakup u Damosa DMKeys8 i masz 160 dostępnych wejść. DMKeys8 jest widziany jako wyspecjalizowana klawiatura. Jest to najtańsze rozwiązanie.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 06, 2015, 08:43:48 »
Przejrzałem opis codeking z 18 września 2010 "Moduły do OC". Faktycznie jest możliwość odczytu wejść na płytę Master. To może rozwiązać Twój problem. Wystarczy zrobić test HSC oraz OC. Pytanie czy ograniczenie liczby wejść dla SIOC nie dotyczy także HSC.

« Odpowiedź #7 dnia: Października 19, 2015, 16:40:44 »
Witam Was, cześć.

Skoro HSC już znalazłem to przekopuje łopatą internet w poszukiwaniu strony o SimOut ale na próżno.

Gdzieś z dysku wygrzebałem PDFa z listą części i instrukcją złożenia natomiast bez wsadów mogę się tylko popatrzeć na gotową płytke a wróciłem do dawnych planów budowy swojej "maszyny".

Czy ktoś by mógł poratować plikami jeśli strona nie działa?

Pozdrawiam
Piotr.

Witam po długiej przerwie !

Jakiś czas temu strona o projekcie simOUT i MJOY-Encoders padła ofiarą botów internetowych i musiałem ją usunąć. Obecnie z różnych zapisków i backapów staram się ją przywrócić. Trochę to może potrwać ale sukcesywnie będę publikował kolejne wpisy. Adres nowej strony to www.simproject.zajac.waw.pl

pozdrawiam Zając
Zapraszam na stronę projektu www.simproject.zajac.waw.pl

« Odpowiedź #8 dnia: Października 19, 2015, 19:16:51 »
Witam ponownie

Nie mogę już edytować poprzedniego postu, więc tylko informacja, że na stronie wrzuciłem ostanią jaką znalazłem wersje aplikacji HomeSimCocpit v 1.1.1.1

pozdrawiam Zając
Zapraszam na stronę projektu www.simproject.zajac.waw.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Października 19, 2015, 23:40:04 »
Jako, że ostatnio używam HSC pod Win 8.1 dodam, że trzeba uruchamiać w trybie zgodności z WinXP SP1(inaczej HSC nie ruszał jak należy)

« Odpowiedź #10 dnia: Października 20, 2015, 08:21:15 »
Jest to ważna informacja.

« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 12, 2016, 21:26:38 »
Jako, że ostatnio używam HSC pod Win 8.1 dodam, że trzeba uruchamiać w trybie zgodności z WinXP SP1(inaczej HSC nie ruszał jak należy)
Czy to tyczy się również Win7?

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 12, 2016, 21:43:14 »
W Win7 instaluje się bez problemów.

« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 31, 2016, 22:39:20 »
Cześć Wam,

Czy ktoś z tu obecnych posiada jeszcze na dysku wersję 1.1.1.2? Potrzebuję obsługi 6go wyświetlacza a ver. 1.1.1.1 jak widzę nie pozwala go ustawić.

Czekam z niecierpliwością no i przy okazji...

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU I WYSOKICH LOTÓW.

Pozdrawiam.