Miałem ostatnio podobny problem ze sterownikami Nvidii, bo zapomniałem, że Windows 10 instaluje się bez podłączonego kabla sieciowego - w przeciwnym razie system operacyjny zainstaluje sobie sterowniki jakie chce, a przede wszystkim sterownik graficzny w wariancie "dch", a nie standardowym. Tak było i w moim przypadku, a dodatkowo na sterownik "dch" nie da się nadinstalować "zwykłego". Przyznam, że nie sprawdziłem jak wyglądała sprawa z panelem kontrolnym, bo od razu zająłem się odinstalowaniem tego oprogramowania, co robię każdorazowo w przypadku, gdy windows próbuje być ode mnie mądrzejszy (tym bardziej, że automatycznie instalowane sterowniki z reguły nie instalują również PhysX-a), ale z tego co czytałem standardowo w tej wersji go brakuje. To jest zdaje się element "zaawansowany" wg. Microsoftu, a "dch" przeznaczony jest do instalowania w komputerach OEM.
Nie wiem, czy Microsoft złagodniał w kwestii odinstalowania "dch", ale nie miałem z tym problemu w odróżnieniu od karkołomnych opisów jakie widziałem w sieci.