Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 248261 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #75 dnia: Listopada 24, 2015, 21:07:46 »
Na dzień dobry dostałem to:

Wyskoczyło kilka sekund po rozpoczęciu misji.

Z czołgami? No właśnie nie mogę jej znaleźć. To gdzieś ma być na multi tylko.

A propo Szimeringu, może komuś pomoże (z GF): http://forum.il2sturmovik.com/topic/18909-terrain-shimmering-after-1104-any-advices/ , jeszcze nie testowałem tych innych ustawień.

Ps. przetestowałem to. Faktycznie, można sobie przeskalować wielkość ekranu do 4K i potem zmniejszyć do wielkości monitora. Powiem tak - pierwsze wrażenia wyśmienite, a co ciekawe dalej 60 FPS z blokadą na tym poziomie (?!). Co prawda tylko testowane offline ale można poeksperymentować. Shimmering dalej jest ale naprawdę zmniejszył się co najmniej o połowę.

Screeny w pełnej rodziałce, ma to ręce i nogi!

I specjalna tapteka dla Herr Rutkova.

DSR zmieniłem tu: http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/images/dynamic-super-resolution/dsr-nvidia-control-panel-scaling-factors-640px.jpg  (x2, czyli wyszło 3620x2036 pxt).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #76 dnia: Listopada 24, 2015, 21:09:54 »
Nie, zwykła quick mission.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #77 dnia: Listopada 24, 2015, 21:23:34 »
Nie, zwykła quick mission.

To nie, wszystko było ok. Dobra, poszukam tych czołgów.

Przygoda była krótka  :icon_kuleczka_162: .

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #78 dnia: Listopada 24, 2015, 23:04:22 »
Czołgi działają, przynajmniej niemiecki. Jeździ, zakręca, strzela, dwie pozycje kierowca i celowniczy. Zadyma na multi. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #79 dnia: Listopada 25, 2015, 19:36:04 »
No i dobra, czołgi są, ale strasznie niedorobione jeszcze:
1. Da się sterować wajchą przód-tył, pedały zakręcanie. Ciągle mi się naciskają pedały jako hamulce jak w WT, tego niestety tu nie ma
2. Nie widzę nigdzie jazdy offline, tylko online, a więc trzeba być mięsem armatnim na jakimś serwerze
3. Dwa stanowiska, FT/TrackIR działa dla kierowcy, dla celowniczego już nie (bo się tylko gapi przez patrzałkę)
4. Można wyglądnąć na zewnątrz, tam FT/TrackIR też nie działa, chyba, że się "odepniemy" od stanowiska, wtedy i owszem, za to myszą wieży nie obrócimy
5. Z jazdą trzeba uważać, bo można sobie kark złamać, jak się np. czołg dramatycznie zatrzyma na snopku siana
6. Generalnie "fizyka" na ziemi do jeszcze długo będzie w lesie. Płotki przenikamy, większość innych przeszkód nas zatrzymuje.
7. Widać, że FPS'y na ziemi szaleją, pewnie za dużo trawki ;)

Słowem - ciekawostka. Może się ktoś wkręci, nie wiem, jest takie prawdopodobieństwo. Ludzie jeżdżą czołgami w większych ilościach tam, gdzie one są dostępne, pewnie po prostu chcąc zobaczyć jak to działa i po co cały ten zgiełk...

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 04, 2015, 21:30:01 »
Zapowiedź pierwszego z utytułowanego rodu: MiG-3 https://www.youtube.com/watch?v=XJMPdlAP6Zw

Wyposażenie standardowe 1 x UBS 12,7 mm + 2 x SzKAS 7,62 mm, ale na szczęście ma już sloty.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 10, 2015, 20:22:09 »

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 10, 2015, 20:34:20 »
O rany, niech mi ktoś wytłumaczy, MiG będzie miał jeszcze inną klawiszologię do klap, czy po staremu?  Wszystko mam podpinane do joyów, więc nic mi nie mówią skróty F, LShift+F etc...  I tak już mnie do pasji doprowadza inna klawiszologia/suwakologia do klap i trymerów w różnych maszynach, strasznie to denerwujące i odmienne od wszystkich innych simów.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 13, 2015, 10:50:22 »
O rany, niech mi ktoś wytłumaczy, MiG będzie miał jeszcze inną klawiszologię do klap, czy po staremu?  Wszystko mam podpinane do joyów, więc nic mi nie mówią skróty F, LShift+F etc...  I tak już mnie do pasji doprowadza inna klawiszologia/suwakologia do klap i trymerów w różnych maszynach, strasznie to denerwujące i odmienne od wszystkich innych simów.

Po staremu, ale chodzi o to, że przypomina wciskanie klawiszy jak w Jak-1 albo IL-2M. Nowych nie trzeba przypisywać. Ja też mam wszystko na joyu - dla rosyjskich i niemieckich, ale sobie je przeprogramowałem (TARGET) i te same klawisze działają i tu i tu.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 13, 2015, 11:21:02 »
No ja też, mnie bardziej wkurza to, że np. suwak od klap mi działa tak, że górne położenie to podnoś, dolne opuszczaj, a środkowe nic nie robi. Podobnie z pokrętłami do trymowania. Oprócz paru chwalebnych wyjątków. Masakra, nie wiem po co, pewnie żeby było bardziej "symulacyjnie" . I już myślałem, że następne udziwnienie zastosowali...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 13, 2015, 17:18:24 »
Nie jest żle... gorzej by było że aby wysunąć klapy trzeba by jechać do Bydgoszczy żeby w tamtejszym mediamarkecie wcisnąć na jednym, konkretnym egzemplarzu nołnejmowej chińskiej klawiatury ctrl+shift+alt+f jednocześnie przytrzymując przycisk spustu niemarkowego chińskiego joya do amigi.

« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 22, 2015, 15:26:47 »
Wersja 1.106 do pobrania (1,1 GB), gwiazdą wydania MiG-3 serii 24.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 23, 2016, 22:10:38 »
Chyba nie było ostatnio newslettera ale jest update na blogu. Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to w przyszłym tygodniu będzie update z trzema nowymi wersjami samolotów (wczesny Iłek, Peszka i F2). Jest też lista poprawek, którymi zespół planuje zająć się w przyszłości. http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page-4#entry326490
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 28, 2016, 18:11:19 »

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #89 dnia: Lutego 08, 2016, 22:19:11 »
Nie wiem czy to ten ostatni patch, bo dawno nie grałem, ale FreeTrack przestał działać. Długo dochodziłem do tego, że przez zresetowanie opcji old_trackir z 1 na 0 w startup.cfg. Świetnie! Długo to szło, bo WarThunder też stracił działanie FT i myślałem, że to większa padaka. W starym Ile działa, w ROF działa, tylko nowy Ił i WarThunder maiły padakę. A ponieważ BoS znów działa, to nie wiem, co się stało z WT.

-----------

Ja pitolę! Znów nie mogę spojrzeć przez FT wprost nad głowę, 90 stopni w górę. Dzięki wielkie, panowie, świetna reklama BoM'a.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.