Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 248123 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #105 dnia: Marca 31, 2016, 21:39:33 »
To jak to jest z tym Battle of Moscow? To jest DLC do Battle of Stalingrad? Czy też niezależna, kolejna odsłona serii?

Osobny tytuł http://il2sturmovik.com/battle-of-moscow/, ale jak masz BoS to już możesz go testować po zakupie (działa na tym silniku).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #106 dnia: Marca 31, 2016, 23:08:49 »
Całkiem nieźle wyglądają te nowe "mgły o poranku". Na mapce zimowej, dodają dodatkowej masakry ;), no i jakoś słońce mocniej świeci.

Wydaje mi się, że naprawdę (pomimo, że miałem i tak 60 fps) te 64 bity sporo dały jakby w odczuciu płynności. Poleciałem misję w kampanii i jak było nawet sporo maszyn to żadnego nawet przez chwilkę stuttera nie zaobserwowałam.
Natomiast ciekawe, co z użytkownikami, którzy mieli 32 bitowe systemy (bo, np. wg starych wymagań to IL-2 BoS ma odpalać na XP nawet).

www.yoyosims.pl

Online Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 01, 2016, 07:18:09 »
Wow. Nie tylko dali Ju-88 ale i betę map z BoM + betę kampanii. Co jak co, ale trzymają się grafika, bo była zapowiedź na to na 1Q 2016, a wszyscy liczyli na tylko Ju-88.

Ja się tak tylko zastanawiam po kiego grzyba dali w Ju-88 revi skoro nie ma opcji aby zamontować jakiekolwiek uzbrojenie strzelające do przodu.
Tak po cichu liczyłem, że dadzą w opcjach możliwość latania wersją C6, ale to chyba przekracza ich możliwości pojmowania i kompletnie o tym zapomnieli.
Ale dodać opcję do wyposażenia MiG'a w postaci "2x20mm" już pamiętali, mimo tego, iż latających wersji z tym wariantem uzbrojenia było tyle, że można je na palcach policzyć. Ehh...

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 01, 2016, 09:28:41 »
Nie wiem czy ta wersja Ju88 miala cos do przodu obslugiwanego przez pilota ale Revi sluzy tez do bombardowania przeciez z nurka. Tak samo jak w Ju87.

www.yoyosims.pl

Online Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #109 dnia: Kwietnia 01, 2016, 14:53:51 »
Yoyek - ostatni raz widziałem online nurkującego Ju-88, kiedy psik z nudów postanowił zamienić "AFW recon camp" w małą Hiroshimę za pomocą SC1800.
Nurkował tylko i wyłącznie dlatego, że nie potrafił używać celownika bombowego, a posadzenie SC1800 za pomocą standardowej taktyki z płytkiego nurkowania nie wchodziło w rachubę ze względu na promień rażenia. Nigdy wcześniej i nigdy potem nie widziałem nurkującego Ju-88. Wszyscy raczej używają go jako "level bomber" i w tej roli jest bardzo skuteczny. Moim zdaniem dużo bardziej niż heniek 111.

Ramm.

« Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 01, 2016, 20:53:02 »
Ja się tak tylko zastanawiam po kiego grzyba dali w Ju-88 revi skoro nie ma opcji aby zamontować jakiekolwiek uzbrojenie strzelające do przodu.
Tak po cichu liczyłem, że dadzą w opcjach możliwość latania wersją C6, ale to chyba przekracza ich możliwości pojmowania i kompletnie o tym zapomnieli.
Ale dodać opcję do wyposażenia MiG'a w postaci "2x20mm" już pamiętali, mimo tego, iż latających wersji z tym wariantem uzbrojenia było tyle, że można je na palcach policzyć. Ehh...

Ramm.

No ale aby cieszyć się C6 to jednak trzeba "trochę" przerobić model, w przypadku zmiany uzbrojenia w Migu zmiany kosmetyczne. Ale ale, w EKG to przeważnie z nurkowania się Ju88 "bombiło", oczywiście kukając przez Revi. Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 01, 2016, 21:08:14 »
Yoyek - ostatni raz widziałem online nurkującego Ju-88, kiedy psik z nudów postanowił zamienić "AFW recon camp" w małą Hiroshimę za pomocą SC1800.

Zależy kto jak lubi ;) https://youtu.be/gG1Wwhxb-L8?t=58s . Z nurka akurat jest dość dokładnie o ile się zejdzie nisko, no i czym bardziej pionowo (Ju-88 to bardziej płytki nurek). Ale tak pionowo jak Ju-87 to ten nie schodził. Co do C6 to też byłbym za , ale oni tutaj się kierują okresem pod mapę, a Moskwa to 1941, Wersja C chyba latała dopiero od 43 na frontach. Może go zobaczymy jak zrobią jakiś kolejny teren. Dobra muszę go odpalić wreszcie bo jeszcze nie miałem okazji polatać :D .

www.yoyosims.pl

Online Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #112 dnia: Kwietnia 01, 2016, 21:46:36 »
No ale aby cieszyć się C6 to jednak trzeba "trochę" przerobić model, w przypadku zmiany uzbrojenia w Migu zmiany kosmetyczne.

Nie jest to takie skomplikowane, pierwsze wersje C miały gondolę pod kadłubem z "wanną" z MG FF. A w oszklonym nosie montowano MG 17 "kołatki" w różnej ilości. Chcieć to móc :-D

Co do C6 to też byłbym za , ale oni tutaj się kierują okresem pod mapę, a Moskwa to 1941, Wersja C chyba latała dopiero od 43 na frontach. Może go zobaczymy jak zrobią jakiś kolejny teren.

Nie jestem jakimś strasznym fanem Ju-88 C6, ale ...
Pierwsza wersja C to C2 używana w Zerstörerstaffel KG 30 w lipcu 1940. Wersja C6 - czyli stricte myśliwska - zaczęła służbę w NJG1 na początku 1942 roku.

Jeżeli chodzi o mapy to tak tylko przypomnę, że Fw190 zadebiutował w 1942 na froncie zachodnim, a na froncie wschodnim to dopiero styczeń 1943 i to w rejonie Leningradu. Więc w BoS'ie powinno go nie być. To samo z P-40, z tego co pamiętam to ta wersja pojawiła się nad Kubaniem w połowie 43-go.

Ramm.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #113 dnia: Kwietnia 01, 2016, 21:47:18 »
3 screeny z Ju-88.

Oj, z nura wychodzi trochę gorzej niż Sztukas, teraz wiadomo, czemu ma być płytki, ale jak widać z Revi celuje się okej ;D :

@Ramm, zwróć uwagę, że jak wciska się "fire" to cyka cyngiel z km. Hmmm, może coś trzeba odbezpieczyć. Co ciekawe nie można zająć stanowiska przy km'ie strzelającym na wprost.

Edit. a nie, jednak można, początkowo gościu obok leży, ale jak przejmiemy km. to się podnosi i można nim obracać.

www.yoyosims.pl

Online Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #114 dnia: Kwietnia 01, 2016, 22:04:31 »
@Ramm, zwróć uwagę, że jak wciska się "fire" to cyka cyngiel z km. Hmmm, może coś trzeba odbezpieczyć. Co ciekawe nie można zając stanowiska przy km'ie strzelającym na wprost.

Może coś dorobią, bo wolę ten samolot zamiast 110-tki (sorry Rutkov :-D ) do atakowania celów naziemnych.
Gdzieś lataliśmy już na zmodownym iłku wersjąC6 i to była niezła frajda, bo oprócz działek i kosmicznej ilość amunicji do km'ów, zabierało to kilkadziesiąt SC50. Dwa takie juhasy robiły gangbang lotniska w przeciągu paru minut.
Ogólnie czekam na Hs129 jako przeciwwagę dla iła, ale szczerze wątpię abym się doczekał :-P
Za długo latałem ADW i ciągle patrzę czym by tu przywalić w czołgi  i konwoje.
A tak mi się marzy czołówka na B-17 lub B-24 z tego ujęcia:
https://www.youtube.com/watch?v=klXwCJTO3CM  (pierwszy atak)

Ramm.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 01, 2016, 22:19:11 »
No ale właśnie brak możliwości strzelania samemu i do przodu :/ (więc jednak 110tka ma coś na plus, a do tego wczoraj wykręciłem na niej klocowatego P-40 nawet).
88 ma moc, nawet fajnie całkiem kręci jak na te gabaryty, no ale to w sumie taki niemiecki Mosquito. W sumie mogłaby być taka modyfikacja pod A-4 pod fire  :icon_kuleczka_162:.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 02, 2016, 08:13:11 »
No i w Ju-88 nie blokuje sie kolka ogonowego. Troche tanczy przy starcie, ale pewnie to kwestia praktyki.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 02, 2016, 11:05:40 »
Nie powiem smaka mi robicie na tego BoM ale muszę jakoś do promo wyczekać lol :P.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 02, 2016, 22:26:00 »
Czy dziś padł serwer Iłka? Nie mogę się zalogować do gry.
Też czekam na promocję BoMa ;-]

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #119 dnia: Kwietnia 02, 2016, 22:30:30 »
Czy dziś padł serwer Iłka? Nie mogę się zalogować do gry.
Też czekam na promocję BoMa ;-]

Przed chwilą latałem ze 2h, nie było problemów z logowaniem.

www.yoyosims.pl